ΝΕΑ/ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΕΠΕΚΟ

Καταστρατήγηση του Εσωτερικού Κανονισμού

8 Ιανουαρίου 2003

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι

Από τις 18-4-1996 αποτελεί πραγματικότητα ο Εσωτερικός μας Κανονισμός.

Όλοι μας πλέον γνωρίζουμε τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις καθώς και την λειτουργία των διαδικασιών για την επαγγελματική μας εξέλιξη.

Οι πιο παλιοί συνάδελφοι γνωρίζουν αλλά και οι νεότεροι πρέπει να μάθουν, πως ο Ε.Κ. δεν μας χαρίστηκε ,αλλά ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς μακρών αγώνων και δυναμικών κινητοποιήσεων.

Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα εργαλείο καθορισμού των εργασιακών σχέσεων.

Η κατάκτηση αυτού του κανονισμού δεν είναι να παραμένει στα χαρτιά, αλλά για να λειτουργεί και να αποδίδει θετικά αποτελέσματα στην πράξη, βελτιώνοντας τις εργασιακές σχέσεις.

Οι πρόσφατες όμως αλλαγές με τα «ατοπήματα» της εταιρείας, τα νέα δυσλειτουργικά σχήματα διοίκησης, μας προβληματίζουν.

Θεωρούμε πως όλα αυτά δεν είναι τυχαία, αλλά συνειδητές επιλογές της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της εταιρείας, που στην προσπάθεια του να εκτελέσει τις εντολές των πολιτικών τους προϊσταμένων υποβαθμίζει τον Ε.Κ. και καταργεί τις υφιστάμένες εργασιακές σχέσεις.

Η αντίθεση μας σε αυτές τις κινήσεις δεν προέρχεται από το «πνεύμα συνδιοίκησης» που κάποιοι καλοθελητές αριβίστες συνάδελφοι με προσωπικές προσδοκίες από αυτές τις κινήσεις, προσπαθούν να αποδώσουν στο Σωματείο, αλλά από την θέληση και βούληση στην πράξη να υπερασπίσουμε τον κανονισμό και τις εργασιακές σχέσεις.

Συγκεκριμένα :

1. Προσλαμβάνεται υπάλληλος (Σαρρής Γ.) σε Δ/ντική θέση με απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της εταιρείας κατά παράβαση του κεφαλαίου Γ § 4 του Ε.Κ. όπου υπάρχει ρητή αναφορά πως απαγορεύονται οι προσλήψεις σε κλιμάκιο άνω του 7. Η συγκεκριμένη πρόσληψη είναι και κατά παράβαση του νόμου περί προσλήψεων ΑΣΕΠ. Αλήθεια ποία αναγκαιότητα υποχρέωσε την διοίκηση να εφεύρει νέα οργανική θέση και να προσλάβει Δ/ντικό στέλεχος, χωρίς τα απαραίτητα τυπικά αλλά και ουσιαστικά προσόντα;

Ας σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος κύριος έχει στο ενεργητικό του αλλεπάλληλες αποχωρήσεις από την εταιρεία, προσφορά σε ανταγωνιστικές εταιρείες ΒΡ, SILK OIL( σύγκρουση συμφερόντων κεφάλαιο Α άρθρο 4°) και ασύλληπτες ανοιχτές νομικές αξιώσεις κατά της ΕΚΟ.

Τα διάφορα νομικά και άλλα έγγραφα που είχαν προσκομίσει στη συνεδρίαση του Δ.Σ. για αυτό το θέμα, έρχονται να επιβεβαιώσουν την αδυναμία της διοίκησης της εταιρείας να το στηρίξει και την αλαζονεία της για να το πράξει.

Οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ της εταιρείας με επιχειρήματα καταψήφισαν την πρόταση του προέδρου της εταιρείας.

2. Βαφτίζουν και δίνουν θέσεις σε εργαζόμενους σε ανώτερα κλιμάκια από αυτά που βρίσκονται με αποτέλεσμα αυτοί οι εργαζόμενοι να συνυπάρχουν στα ίδια κλιμάκια με τους υφισταμένους τους (καταστρατήγηση του κεφαλαίου Α, άρθρο 10 και του κεφαλαίου Δ άρθρο 13).

Εάν αυτό δεν είναι καταστρατήγηση του Ε.Κ. τότε τι είναι;

3. Τροποποιούν το οργανόγραμμα σύμφωνα με τις εκάστοτε συγκυρίες και κυκλοφορούν ανακοινώσεις χωρίς καμία ενημέρωση του Σωματείου (παράβαση του κεφαλαίου Β άρθρο 10 § 3).

4. Τάζουν αξιώματα και τίτλους «δια ανακοινώσεων» για να ικανοποιήσουν τους δήθεν θιγμένους με σωτήριες πράξεις, αξιοποιώντας τερτίπια και μεθοδεύοντας αλλαγές στον Ε.Κ.

Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι.

Συνάδελφοι,

Για όλες αυτές τις πράξεις/παραβάσεις του Κανονισμού υπήρξε έντονη διαμαρτυρία του Σωματείου.

Παρά τις καταγγελίες μας η διοίκηση της εταιρείας εξακολουθεί με τις καταχρήσεις των αρμοδιοτήτων της να προχωρά σε πράξεις αντεργατικές και ηθικά κολάσιμες.

Για αυτό το λόγο είμαστε υποχρεωμένοι και θα προβούμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στις παρακάτω ενέργειες :

 • Άμεση συνάντηση με το ΔΣ της εταιρείας και με τους αρμόδιους υπουργούς.
 • Καταγγελία στην αρμόδια επιθεώρηση εργασίας.
 • Καταγγελία και επιστολή στην νομική υπηρεσία της ΓΣΕΕ για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.
 • Εφ όσον η εταιρεία δεν αλλάξει την τακτική της και τη στάση της και εξακολουθεί να καταργεί τις εργασιακές σχέσεις, που με αγώνες κατακτήσαμε θα προχωρήσουμε και σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Είμαστε αποφασισμένοι με κάθε τρόπο
στην πράξη να υπερασπίσουμε τον Ε.Κ.


Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος  

  O Γεν. Γραμματέας

  Νίκος Σκλαβούνος

Καταγγελία κατά της Διοίκησης της ΕΚΟ-ΕΛΔΑ ΑΒΕΕ. Δελτίου τύπου

15 Ιανουαρίου 2003

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγελία κατά της Διοίκησης της ΕΚΟ-ΕΛΔΑ ΑΒΕΕ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ του Εσωτερικού μας Κανονισμού, από τη Διοίκηση της Εταιρείας, η οποία προέβη σε προσλήψεις από το παράθυρο, είχαμε και νέα πιο αυταρχικά κρούσματα.

ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΥΤΗ, παρέβη ακόμα και το Σύνταγμα της Χώρας μας, αλλά και όλη την υπάρχουσα Εργατική Νομοθεσία, περί συνδικαλιστικών ελευθεριών.

ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ της 13-01-2003 με τον πρόεδρο της ΕΚΟ-ΕΛΔΑ ΑΒΕΕ κ. Μωραΐτη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Παπαδόπουλο ακούσαμε ότι το Σωματείο μας με τα εξακόσια (600) μέλη δεν έχει λόγο ύπαρξης(!!), και κατηγορηθήκαμε για συνδιοίκηση.

«ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ» τους βολεύει να αποκαλούν την απαίτηση του Σωματείου για εφαρμογή του Εσωτερικού Κανονισμού, και προστασία των εργασιακών σχέσεων, που με αγώνες κατακτήσαμε!!!

ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ προσπαθούν να καλύψουν το δικό τους όργιο με τα ταξίματα και τα ρουσφέτια.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ενθαρρύνουν τη διάδοση κάθε στοιχείου που μπορεί να διαστρέψει την κοινωνική συνείδηση των εργαζομένων, σπέρνοντας αμφιβολίες και εφαρμόζοντας δια του Διευθύνοντος Συμβούλου την «πολιτική της ανοιχτής πόρτας» και παροτρύνοντας τους εργαζόμενους για ανώνυμα σημειώματα.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος να απαξιώσει την αναγκαιότητα ύπαρξης του Σωματείου προσφεύγοντας αφελώς σε προσωπικές του παροχές προς τους εργαζόμενους, όπως στεφάνια στις κηδείες, λουλούδια στις γέννες, γεύματα τα Χριστούγεννα κ.λ.π. για τα οποία, επί πλέον, κομπάζει.

ΤΟΣΟ ΦΤΗΝΑ φιλοδοξούν να ανταλλάξουν τις εργασιακές μας σχέσεις.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ με χάντρες και καθρεφτάκια δεν είναι Διοίκηση.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ έφτασε, μάλιστα χθες, στο αποκορύφωμα της κατάχρησης εξουσίας του όταν σε γιορτή αποχώρησης συναδέλφου για συνταξιοδότηση κάλεσε το Σωματείο σε αναμέτρηση λέγοντας: «Ας κάνει το Σωματείο απεργία να δούμε αν θα απεργήσει κανείς» ασκώντας έτσι τρομοκρατία στο παρευρισκόμενο προσωπικό της Εταιρείας.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ήρθε πληρωμένη από τον συνάδελφο Μπ. Ζαφειράτο που δήλωσε «πάντως εγώ θα απεργήσω», για να δεχτεί στη συνέχεια την προσωπική προσβολή από τον κ. Παπαδόπουλο με την φράση: «Εσείς δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε, διότι είστε ευεργετηθείς».

ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ εδώ ότι ο συν. Ζαφειράτος, με το Σωματείο, είχε προσφύγει στα εργατικά δικαστήρια για παράβαση από την ΕΚΟ του Εσωτερικού Κανονισμού. Η Εταιρεία με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου απέσυρε την έφεσή της εφαρμόζοντας την Πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε τον συνάδελφο, και άρα ο κ. Παπαδόπουλος δεν έδωσε από το υστέρημά του στον συνάδελφο την αποζημίωση της αγωγής.

ΤΑ ΟΛΙΣΘΗΜΑΤΑ του κ. Παπαδόπουλου είναι συχνά και αδικαιολόγητα και δείχνουν ταυτόχρονα αν μη τι άλλο αδυναμία, αφού στα επιχειρήματα του Σωματείου αυτός εκτοξεύει απειλές.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ τον Διευθύνοντα στα παραληρήματά του.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ

το κογκλάβιο της Εταιρείας που σφόδρα ενοχλημένο από τη δράση του Σωματείου καταφεύγει σε αθλιότητες και παρανομίες

ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
στα σχέδια τους για την απαξίωση του Οργανισμού.

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ με τις λογικές τους. Επιμένουμε να προστατεύουμε τις εργασιακές μας σχέσεις και να τις διευρύνουμε.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥΣ. Τα τεράστια κέρδη που αποκομίζει οφείλονται πρώτα από όλα στους εργαζόμενους και όχι, ασφαλώς, στους διάττοντες διορισμένους επικεφαλής.

ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ το σεβασμό στους θεσμούς που έχουμε κατακτήσει στην 30χρονη πορεία μας από πολυεθνικούς και ντόπιους εργοδότες θα αντιδράσουμε όποτε και με όποιον τρόπο εμείς κρίνουμε.

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος   

  O Γεν. Γραμματέας

   Νίκος Σκλαβούνος

Κοινή ανακοίνωση σωματείων ομίλου ΕΛΠΕ για διαδήλωση Ναύπλιο 04/01/2003

20 Ιανουαρίου 2003

Κ Ο Ι Ν Η  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΠΕ

Η πρώτη, υπό την Προεδρία της Ελληνικής Κυβέρνησης, σύνοδος των Υπουργών Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γίνεται στο Ναύπλιο την 24/1/2003.

Η σύνοδος αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για όλους τους εργαζόμενους, αφού εκεί θα τεθούν οι βάσεις της πολιτικής της Ε.Ε. για τα εργασιακά ζητήματα.

Τα θέματα της ατζέντας είναι :

 • Περαιτέρω ελαστικότητα – ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις
 • Ενοικίαση εργαζομένων
 • Πλήρης απορρύθμιση κοινωνικής ασφάλισης
 • Ιδιωτικοποιήσεις

Τα τρία Σωματεία του Ομίλου – ΕΛ.ΠΕ., ΕΚΟ-ΕΛΔΑ, ΑΣΠΡΟΦΟΣ – αποφάσισαν να δώσουν το παρόν και να εναντιωθούμε άλλη μία φορά στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του Ομίλου και στις αντεργατικές πολιτικές.

Χιλιάδες εργαζόμενοι από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, έχουν δηλώσει συμμετοχή, με πρωτεργάτες τα Συνδικάτα, αφού τα θέματα της συζήτησης είναι εργασιακά και θα ληφθούν αποφάσεις με σοβαρές συνέπειες για τους εργαζόμενους.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην Ε.Ε. να βάλει υποθήκη το μέλλον μας για τα κέρδη των πολυεθνικών. Η συμμετοχή μας πρέπει να είναι αντάξια των διαδηλώσεων που έγιναν στο ΠΟΡΤΟ-ΑΛΕΓΚΡΕ, ΜΑΔΡΙΤΗ, ΓΕΝΟΒΑ, ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ, που έχουν στείλει μέχρι τώρα ένα ισχυρό μήνυμα με τη μαζικότητα και την αγωνιστικότητά τους.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛ.ΠΕ., ΣΤΗΝ ΟΛΟΕΝΑ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ.

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, ώρα 3.00 μ.μ., θα ξεκινήσουν πούλμαν για το Ναύπλιο με επιστροφή το ίδιο βράδυ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να φθάσουν στα Σωματεία μέχρι την Τετάρτη – 22/1, το μεσημέρι.


ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΕΛ.ΠΕ.

Ν.ΟΡΦΑΝΟΣ

 ΕΚΟ-ΕΛΔΑ

   Θ.ΔΟΥΡΟΣ

ΑΣΠΡΟΦΟΣ

Δ. ΛΙΩΡΗΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ - Ανοιχτή Επιστολή Πόλεμος στο ΙΡΑΚ

5 Μαρτίου 2003

ΠΡΟΣ ΤΗΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ
ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΠΡΟΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ
ΠΡΟΣ: ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α - Α Ν Ο Ι Χ Τ Η Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

Συνάδελφοι,

Η αντίστροφη μέτρηση για το στρατιωτικό πλήγμα κατά του Ιράκ άρχισε.

Οι πολεμοκάπηλοι διανύουν την τελική ευθεία, καθώς το ΝΑΤΟ ενισχύει τις στρατιωτικές του δυνάμεις στον Κόλπο στέλνοντας νέα αεροπλανοφόρα, φρεγάδες και στρατό.
Οι Αμερικανονατοικές δυνάμεις χρησιμοποιούν την Σούδα και άλλες εγκαταστάσεις της χώρας μας για τον πόλεμο κατά του λαού του Ιράκ.

Η κρισιμότητα της κατάστασης είναι τέτοια που κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος και πολύ περισσότερο εμείς οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια, οφείλομε να πάρουμε ξεκάθαρη θέση, και να συμβάλουμε με τον δικό μας τρόπο στην αποτροπή αυτού του πολέμου.

Η εναντίωση των εργαζομένων στα πετρέλαια πρέπει να είναι έμπρακτη.

Φτάνει πια! Οι δρόμοι του πετρελαίου πρέπει να πάψουν να είναι ματωμένοι.

Οι συνάδελφοι μας στα συνδικάτα πετρελαιοειδών στην Αυστραλία πήραν απόφαση να μην εφοδιάσουν τις πολεμικές δυνάμεις. Εμείς, συνάδελφοι;

Καλούμε την Ομοσπονδία να συντονίσει τα σωματεία του κλάδου σε μια ανάλογη απόφαση.

Ο πόλεμος δεν είναι αναπόφευκτος. Η δυναμική των τελευταίων κινητοποιήσεων και ιδιαίτερα αυτή της 15 Φεβρουαρίου το έχει αποδείξει. Η πάλη των λαών μπορεί να τον αποτρέψει.

Η συγκομιδή βγαλμένη από τα έγκατα της γης πρέπει να γίνει γέφυρα που θα ενώνει τους λαούς και θα ακτινοβολεί τη ζωή και όχι το θάνατο, θα σκορπά αγάπη και όχι αίμα.

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος

  O Γεν. Γραμματέας

   Νίκος Σκλαβούνος

Διαπραγματεύσεις για Εσωτερικό Κανονισμό

14 Μαρτίου 2003

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις θεμάτων για την αναθεώρηση του Εσωτερικού Κανονισμού μεταξύ των επιτροπών που ορίσθηκαν από το Δ..Σ. της ΠΕΠ-ΕΚΟ και της Εταιρείας.

Από 17-03-2003 θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την Διοίκηση της Εταιρείας.

Το Δ.Σ. του Σωματείου πιστεύει ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και οι οικονομικές δυνατότητες για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων που θέσαμε, και επίλυση των προβλημάτων που χρονίζουν.

Άλλωστε η πρόσφατη ανακοίνωση του προέδρου Κου Μωραίτη για τη καλή πορεία του οργανισμού το επιβεβαιώνει.

Το καλοκαίρι είχαμε υπογράψει ΕΣΣΕ με πρόβλεψη πληθωρισμού 2.5%.Η μη συγκράτηση του πληθωρισμού και η αύξηση του στο 3.6% έφερε απώλεια στο εισόδημα μας.

Το Δ.Σ. του Σωματείου λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, καθώς και άλλες εκκρεμότητες που υπάρχουν στα εργασιακά θέματα, ζήτησε με τον Δ/ντα Σύμβουλο συνάντηση η οποία και πραγματοποιήθηκε στις 7-03-2003.

Τα θέματα που τέθηκαν ήταν :

 1. Αναπλήρωση του εισοδήματος με βάση τον πραγματικό πληθωρισμό.
 2. Καταβολή της τελευταίας δόσης της ΑΛΙΚΟ τον Απρίλιο το 2003.
 3. Να εξισωθεί για τους πριν και μετά το 1993 εργαζόμενους η εισφορά της Εταιρείας στο νέο Ασφαλιστικό Πρόγραμμα.
 4. Να δίνεται μέση αμοιβή απόδοσης στους συναδέλφους που συνταξιοδοτούνται και να μην γίνεται αξιολόγηση τους.
 5. Οι εκκρεμότητες από προηγούμενες συναντήσεις (Παραμονή στον ίδιο βαθμό, PC και Internet σε όλους τους εργαζόμενους, κτλ).

Θέτοντας πάντα ώριμα αιτήματα, θεωρούμε ότι η Εταιρεία θα έχει την τόλμη –πέρα από την «παροχολογία», την ευνοιοκρατία και την επικοινωνιακή πολιτική στους πίνακες ανακοινώσεων– να προχωρήσει στην άμεση ικανοποίησή τους.

Συνάδελφοι,

Ο βαθμός ικανοποίησης των όποιων αιτημάτων μας, πρώτα από όλα, εξαρτάται από την δική μας συμμετοχή, ενότητα και αποφασιστικότητα. Ποτέ μέχρι σήμερα, κανένα ουσιαστικό πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί διαφορετικά.

Η ουσιαστική και έμπρακτη συμμετοχή μας στην ετήσια Γενική μας Συνέλευση, την Τετάρτη 26 Μαρτίου 4 μ.μ. στο ξενοδοχείο PARK, δεν είναι απλά μια τυπική διαδικασία, αλλά η απάντηση στην χωρίς προοπτική εσωστρεφή ατομικότητά μας.

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος  

  O Γεν. Γραμματέας

  Νίκος Σκλαβούνος

Δύο 24ωρες απεργίες: Πρώτη μέρα του πολέμου και 21/03/2003

18 Μαρτίου 2003

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το αμερικάνικο φιλειρηνικό κίνημα «Ενωμένοι για την Ειρήνη και τη Δικαιοσύνη» κάλεσε τους αμερικανούς πολίτες σε «Άμεση Κοινωνική Ανυπακοή», προειδοποιώντας ότι ο αγώνας αλλάζει μορφή. Δημόσιοι χώροι, κυβερνητικά κτήρια, στρατιωτικές βάσεις, δρόμοι και γέφυρες θα καταληφθούν από φιλειρηνιστές, θα κηρυχθούν απεργίες, θα κλείσουν σχολεία και πανεπιστήμια…

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΡΧΙΣΕ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
ΑΜΕΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

Συνάδελφοι,

Η ΑΓΡΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ετοιμάζεται να σφάξει, να βιάσει, να κάψει, να λεηλατήσει, κι ύστερα πάνω στα συντρίμμια της ζωής μας να οικοδομήσει την αυτοκρατορία της.

Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ κατά του λαού του Ιράκ βρίσκεται ήδη «προ των πυλών». Οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι τους καταπατώντας ακόμα και τους όρους νομιμότητας που οι ίδιοι θεσπίζουν, έστειλαν τηλεγράφημα θανάτου.

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ αξιοποιώντας την «κρίση» σαν αποτέλεσμα του επικείμενου πολέμου σχεδιάζουν στην εαρινή Σύνοδο Κορυφής στις 21-03-2003 που θα γίνει στις Βρυξέλλες να προχωρήσουν σε επίθεση εφ όλης της ύλης στα δικαιώματα των εργαζομένων .

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ, πέραν του ότι ούτε καν στάθηκε δίπλα στους Σιράκ – Σρέντερ, ακολούθησε την γνωστή επικοινωνιακή της τακτική που καταγγέλλει ταυτιζόμενη, και θεσμοθετεί τώρα «την νομιμοποίηση της μερικής απασχόλησης, και την εντατικοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων».

Η ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ για αύξηση των κερδών και η ένταση του ανταγωνισμού ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές χώρες, για το ποιος θα έχει το μεγαλύτερο κομμάτι στην πίττα, θα είναι η αιτία να χάσουν την ζωή τους εκατομμύρια άνθρωποι, να ενταθούν και να χειροτερέψουν οι εργασιακές σχέσεις σε όλον τον πλανήτη.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ των Βρυξελλών (Εαρινή Σύνοδος) για ακόμα μία φορά είναι η νέα αύξηση του ορίου ηλικίας, η κατάργηση των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης και η παράδοσή τους στους ιδιώτες, και ο περιορισμός των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.


Συνάδελφοι,
ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΩΡΕΣ δεν αρκεί να είμαστε απλά κατά του πολέμου. Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση της ειρήνης στα χέρια μας. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε όλον τον κόσμο, με τους συναδέλφους μας στα πετρέλαια να πούμε

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

Το Δ.Σ. της ΠΕΠ-ΕΚΟ αποφάσισε ομόφωνα ΔΥΟ 24ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ:
1) - Στις 21-03-2003 (Συνεδρίαση Εαρινής Συνόδου).
2) -Την πρώτη ημέρα του πολέμου (όποτε και αν είναι αυτή).

ΑΝ Η ΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, αφήνουμε τις δουλειές μας και όλοι μαζί διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ –ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ– ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ.

ΜΟΝΟ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος   

  O Γεν. Γραμματέας

   Νίκος Σκλαβούνος

Οικονομική αλληλεγγύη στο ΙΡΑΚ

2 Απριλίου 2003

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι

Ο πόλεμος που συγκλονίζει τον πλανήτη συνεχίζεται. Τα ανθρωποειδή που έχουν εισβάλει στο Ιράκ και σκοτώνουν ανθρώπους γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα.

Οι πολίτες όλου του κόσμου κινητοποιούνται με πρωτοφανή συμμετοχή και παλμό ενάντια στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.

Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας για μια ακόμα φορά, αύριο Πέμπτη 3-4-2003, με 24ώρες, απεργίες και στάσεις εργασίας, λέμε:

Το Δ.Σ. του Σωματείου αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις και να δώσουμε το δικό μας «παρών»
με την κατάθεση της αμοιβής από την 3ωρη εργασία μας υπέρ του δοκιμαζόμενου λαού του ΙΡΑΚ.


Αυτονόητο ότι η πρότασή μας απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους της Εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης και της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
Οι λεπτομέρειες του τρόπου συγκέντρωσης της οικονομικής μας αλληλεγγύης θα γνωστοποιηθούν εντός των προσεχών ημερών.Κανείς μας δεν πρέπει να μείνει έξω από την δράση και από τον πολύμορφο αγώνα αυτές τις κρίσιμες για την ανθρωπότητα στιγμές.

Η παρουσία μας πρέπει να είναι διαρκής και ηχηρή και όχι μόνο τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Μόνο ο πόλεμος για τη ΖΩΗ είναι νόμιμος!
Εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε!

 

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος 

  O Γεν. Γραμματέας

    Νίκος Σκλαβούνος

4ωρη Στάση ΓΣΕΕ

15 Απριλίου 2003

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι

Στις 16-4-2003 έρχονται στην Αθήνα όλοι οι ηγέτες τη Ε.Ε. για την Σύνοδο κορυφής .

Μεταξύ αυτών θα είναι οι Μπλέρ, Αθνάρ, και άλλοι που συμμετείχαν με τον ένα η τον άλλο τρόπο στον πόλεμο κατά του Ιρακινού λαού.

Όλοι είδαμε τις εικόνες φρίκης , των βομβαρδισμών των αμάχων, των κατεστραμμένων κτιρίων, των νοσοκομείων με γυναίκες και μικρά παιδιά.

Εικόνες με αθώους σκοτωμένους.

Εικόνες με πλιάτσικο και καταστροφές.

Αυτή ήταν η μέχρι τώρα προσφορά των παραπάνω κυρίων στον καταπιεσμένο λαό του Ιράκ.

Είναι προφανές ότι ο Ελληνικός Λαός, ο οποίος ΟΜΟΦΩΝΑ και ΟΜΟΘΥΜΑ έχει δείξει τα φιλειρηνικά του αισθήματα, επιθυμεί να κινητοποιηθεί και να διαδηλώσει αυτή την ημέρα. Να βροντοφωνάξει
Εναντίον του πολέμου
Εναντίον αυτών που δολοφονούν αμάχους

Με αφορμή την Σύνοδο κορυφής συνεχίζουμε τον αγώνα μας κατά του πολέμου και της κατοχής του Ιράκ, συμμετέχοντας στις πολύμορφες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 11π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος

(η ΓΣΣΕ και η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΕΠΔΧΒ έχουν προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας στο Λεκανοπέδιο Αττικής από 11 π.μ. έως την λήξη του ωραρίου)

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος   

  O Γεν. Γραμματέας

   Νίκος Σκλαβούνος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr