ΝΕΑ/ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΕΠΕΚΟ

Ολοκλήρωση διαπραγματεύσεων Συλλογικής Σύμβασης

15 Ιουνίου 2005

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι
Ολοκληρώθηκαν διαπραγματεύσεις μεταξύ σωματείου και της ΕΚΟ. Το πρακτικό συμφωνίας που υπογράψαμε για τη σύναψη της ΕΣΣΕ για το έτος 2005-2006 προβλέπει τα παρακάτω :
1. Γενικές Αυξήσεις:
    2,0% από 1/1/2005 (ενσωμάτωση αμοιβής απόδοσης)
    3,0% από 1/8/2005
    2,0% από 1/1/2006(ενσωμάτωση αμοιβής απόδοσης)
    2,5% από 1/8/2006
2. Ενσωμάτωση 4% του Επιδόματος Ειδικών Συνθηκών στο Βασικό Μισθό.
3. Χορήγηση Τρίτης Αυτόματης Μετάταξης στα Εισαγωγικά Κλιμάκια 11, 10 και 9 από 1/1/2006.
4. Εξαγορά Στρατιωτικής Θητείας στο Ι.Κ.Α. -όταν απαιτείται- για τη συμπλήρωση προϋποθέσεων κανονικής συνταξιοδότησης, και μόνο μετά από γραπτό αίτημα του αποχωρούντος εργαζόμενου.

Συνάδελφοι.
Μπορεί να υπογράψαμε σύμβαση και η διοίκηση της ΕΛΠΕ να απέσυρε της «προτάσεις» προς τους συναδέλφους στα ΕΛΠΕ κάτω από την κοινωνική κατακραυγή και την εξαγγελία για απεργία ωστόσο ένα είναι σίγουρο πως δεν έχει παρατεθεί από τα σχέδια της, αλλά απλώς αναδιπλώθηκε.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί απέναντι στο ΣΕΒ και την ΕΕ και ετοιμάζει να περάσει από τα θερινά τμήματα της Βουλής μία σειρά από αντεργατικά μέτρα όπως περαιτέρω διευθέτηση του χρόνου εργασίας ,κατάργηση του 8 ωρου , κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Γι αυτό για ακόμα μια φορά προσπαθεί να διασπάσει τους εργαζόμενους. Βάλθηκε να βρει «Κροίσους» στις τάξης των μισθωτών. Βάζει τους εργαζόμενους να κηρύξουν εμφύλιο πόλεμο στους εργαζόμενους: εργάτες εναντίων αγροτών, γονείς εναντίων των καθηγητών ,εργαζόμενοι της ΔΕΗ εναντίων των εργαζομένων στα πετρέλαια. Στεναχωριέται γιατί οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα παίρνουν τόσο λίγα ,ενώ στον δημόσιο περισσότερα και στην ΕΚΟ το κόστος εργασίας είναι δήθεν ακόμα μεγαλύτερο.
Κάνοντας ως συνήθως αλχημεία , συναθροίζοντας και βγάζοντας μέσους όρους με τους μισθούς της «πλέμπας» και τους μισθούς των διευθυντών ,παρατρεχάμενων και των φαρισαίων.
Το ίδιο πάντα μοντέλο για να εφαρμόσουν το δόγμα διαίρει και βασίλευε.
Αν όμως τους έπιασε ο πόνος για τα λίγα του ιδιωτικού τομέα τότε γιατί τα λίγα τους να μην γίνουν περισσότερα ,αλλά θα πρέπει να λιγοστέψουν και τα δικά μας έτσι και αλλιώς λίγα αφού δεν αρκούν για την στοιχειώδη αξιοπρεπή διαβίωση;
Το ΔΣ της ΠΕΠΕΚΟ σας καλεί αξιοποιώντας την στάση εργασίας που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία ΠΟΕΠΔΧΒ και το ΕΚΑ την Πέμπτη 16-06-2005 (τρίωρη στάση πριν την λήξη του ωραρίου) για τους εργαζόμενους στον νομό Αττικής, να καταγγείλουμε τα μέτρα που προωθούν η κυβέρνηση και η ΕΕ .

Συνάδελφοι
Ο δικός μας μονόδρομος περνά από την ενότητα και την αντίσταση στις αναδιαρθρώσεις , την «ανταγωνιστικότητα» και τη δική μας διεκδίκηση για:
Πλήρη σταθερή δουλεία
7ωρο-5ημερο-35ωρο
Προστασία του εισοδήματος μας από την ακρίβεια
Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και 60 για τους άνδρες.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Συναδελφικά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Νίκος Σκλαβούνος   

  O Γεν. Γραμματέας

Ναυσικά Τόλια

Πορεία 24ΩΡΗ Πανελλαδική-Απεργία

21 Ιουλίου 2005

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Τα τελευταία χρόνια πάγια τακτική των κυβερνήσεων είναι να ψηφίζουν αντεργατικά νομοσχέδια μέσα στο κατακαλόκαιρο ώστε να έχουν τις λιγότερο δυνατές αντιδράσεις από τους εργαζόμενους.
Αυτό το καλοκαίρι είναι όμως από τα πιο θερμά. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. σκοπεύει να ξοφλήσει με συνοπτικές διαδικασίες το νομοσχέδιο για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. 
Ο νόμος αυτός (που είναι συνέχεια των προηγούμενων νόμων για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας):

 • Καταργεί το 8ώρο
 • Αυξάνει τον εργάσιμο χρόνο σε 10-12 ώρες την ημέρα
 • Περνάει το «διευθυντικό δικαίωμα» μέσα από ατομική συμφωνία εργοδότη-εργαζόμενου
 • Καταργεί Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
 • Ενισχύει την ανταγωνιστικότητα άρα εντείνει την εκμετάλλευση

Μαζί με το φορολογικό και το νομοσχέδιο για το ωράριο συμπληρώνουν το πάζλ τον ρυθμίσεων που θα μειώσουν το εισόδημα μας και θα διαλύσει ουσιαστικά την προσωπική και οικογενειακή μας ζωή.

Απατούνται όσοι συνάδελφοι πιστεύουν πως δεν μας ακουμπούν άλλα τα παραπάνω.
Αμέσως μετά τη ψήφιση των 3 προηγούμενων νόμων για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας η εταιρεία προσπαθούσε με κάθε τρόπο να πετύχει την δική μας συναίνεση για την εφαρμογή τους.
Δεν τα κατάφερε.
Και δεν πρόκειται να τα καταφέρει γιατί δεν είμαστε από εκείνους που πιστεύουν πως οποιαδήποτε εργασιακή διευθέτηση πρέπει να γίνεται με «αντισταθμιστικά οφέλη και κοινωνικές εγγυήσεις» μέσω υποτιθέμενων διαλόγων των «κοινωνικών εταίρων».Δεν είμαστε κοινωνικοί εταίροι με τους κάθε λογής «Λάτσηδες» Η δική τους βελτίωση της «ανταγωνιστικότητας» περνά από την κατάργηση των δικών μας εργασιακών δικαιωμάτων.

Συνάδελφοι
Δεν αρκεί να γνωρίζουμε και να διαπιστώνουμε πως έχει η κατάσταση.
Ποτέ δεν ήταν αρκετό.
Το ζητούμενο είναι να αλλάξουμε την κατάσταση
Η συμμετοχή μας στην πανελλαδική απεργία της 26-07-2005 μπορεί να γίνει η αφετηρία σύγκρουσης για την ανατροπή των σχεδίων τους.
Το Δ.Σ. της ΠΕΠ-ΕΚΟ αποφάσισε ομόφωνα συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ την Τρίτη 26-07-2005.
-Καμία διευθέτηση
-Όχι στην μείωση υπερωριακής απασχόλησης
-7ώρο-5ήμερο-35ώρο
-Υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ . ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Συναδελφικά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Ηλίας Ρέκκας   

  O Γεν. Γραμματέας

   Ναυσικά Τόλια

Συμπαράσταση ASROFOS

29 Σεπτεμβρίου 2005

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΠΡΟΣ : ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΣΠΡΟΦΟΣ Α.Ε.

Συνάδελφοι
Η Διοίκηση των ΕΛΠΕ συνεχίζει ακάθεκτη την σκανδαλώδη εξαίρεση της θυγατρικής –μελετητικής Εταιρείας ΑΣΠΡΟΦΟΣ από της μελέτες για επενδύσεις στον Όμιλο.

Αγνοώντας τα αδιάσειστα επιχειρήματα των εργαζομένων προωθεί και υποστηρίζει με κάθε τρόπο λύσεις χωρίς την συμμετοχή της ΑΣΠΡΟΦΟΣ δίνοντας τις μελέτες σε ιδιωτικά συμφέροντα και απαξιώνοντας την με αυτόν τον τρόπο.

Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής είναι ολέθριες για τους εργαζόμενους.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα σας.

Μένουμε σταθερά στις θέσεις μας για τον δημόσιο καθετοποιημένο τομέα πετρελαίου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Συναδελφικά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Ηλίας Ρέκκας  

  O Γεν. Γραμματέας

  Ναυσικά Τόλια

Κατάργηση του 8ΩΡΟΥ

24 Οκτωβρίου 2005

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι
Κι ενώ η κυβέρνηση είναι σε «διαρκή και μετωπική σύγκρουση με την διαφθορά» θεσμοθετεί ταυτόχρονα με σεμνότητα και ταπεινότητα (και πάντα με τις επιταγές της ΕΕ) την ίδια την διαφθορά στην πιο κραυγαλέα και απροκάλυπτη μορφή της.
Από τις 3-10-2005, που τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος κατάργησης του 8ωρου, οι εργαζόμενοι επιστρέψαμε στην απόλυτη εργοδοτική αυθαιρεσία, στο καθεστώς της εκμετάλλευσης, της απλήρωτης εργασίας. 70 χρόνια πίσω!!!
Η εργασία, όπως και όποτε θέλει ο εργοδότης, γίνεται πλέον ο χειρότερος εφιάλτης για τους εργαζόμενους. Η οδηγία Μπολκενσταϊν, κατά την οποία οι εταιρείες σε ότι αφορά τις αμοιβές και την εργατική νομοθεσία θα ακολουθούν το καθεστώς της χώρας προέλευσής τους, έρχεται να αφαιρέσει από τους εργαζόμενους ό,τι με  κόπο και θυσίες κατακτήθηκε τον τελευταίο αιώνα.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η κορυφαία συνδικαλιστική οργάνωση ΓΣΕΕ μέσω της νεοϊδρυθείσας «Ακαδημίας» της έχει αναλάβει να εκπαιδεύσει τον νέο τύπο συνδικαλιστή. Μια εργατική ελίτ δηλαδή, που θα διοικεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους όπως ένας μάνατζερ διοικεί την ανώνυμη εταιρεία.
Το δε Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ προσλαμβάνει τον κύριο Τσίχλα ως Σύμβουλο Εργασιακών θεμάτων.
Δεν είμαστε αμνήμονες. Ο κύριος Τσίχλας έδωσε πολύτιμες συμβουλές στα ΕΛΠΕ για να βγάζει την απεργία παράνομη και καταχρηστική, την ίδια στιγμή που καταργούσε μόνιμες θέσεις και τις ανέθετε σε νταβατζήδες εργολάβους, και συμβούλευε την εταιρεία για μείωση «εργατικού» κόστους.
Η δική μας απορία είναι προς τι το ερωτηματολόγιο στα σωματεία αφού ο κ. Τσίχλας είναι από τους αρχιτέκτονες των εργασιακών σχέσεων στα πετρέλαια;

«Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω». Κι από κοντά οι διοικούντες την ΕΚΟ, ως θεσμοθέτες της πολιτικής που θέλει την συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, σε πλήρη σύμπνοια με τους πολιτικούς τους  προϊσταμένους και «αγαθές» πάντα προθέσεις, χωρίς καμία διαφάνεια και με αυθαιρεσία, προσλαμβάνουν, αναβαθμίζουν, προάγουν, μηχανεύονται τρόπους για να αυγατίσουν την δική τους αποζημίωση, έχοντας για όμηρους εμάς τους εργαζόμενους διχασμένους, να βλέπουμε το διπλανό μας σαν το χειρότερο εχθρό.

Συνάδελφοι 
Δεν τα γράφουμε αυτά ως σχήμα λόγου. Για πρώτη φορά η ΕΚΟ αρνείται να γνωστοποιήσει στο Σωματείο τους εργαζόμενους που αμείβονται μέσω εργολάβων επειδή φοβάται να αποκαλύψει τις αυθαίρετες ενέργειές της.
Όσο όμως και να επιδιώκει τη διαμόρφωση «συνειδήσεων ρουσφετιού», υψώνοντας τοίχους ανάμεσα σε παλιούς και νέους εργαζόμενους, που εργάζονται μαζί μας στο ίδιο γραφείο, άλλα αμείβονται με αδιευκρίνιστες (ή ακόμη και χωρίς) συμβάσεις εργασίας δεν θα κατορθώσει να βάλει φραγμούς στις συλλογικές μας  διεκδικήσεις, αν εμείς δεν το θελήσουμε

Συνάδελφοι
Η πραγματικότητα είναι χειροπιαστή. Η διάβρωση του συνδικαλισμού και η υποταγή του στα οικονομικά συμφέροντα δεν είναι καινούργιo φαινόμενo. Η εξαγορά συνειδήσεων υπάρχει από τότε που υπάρχει και ο καπιταλισμός. Το κεφάλαιο θα προσπαθεί πάντα να κυριαρχήσει στο εργατικό κίνημα και να το υποτάξει. Οι εργαζόμενοι οφείλουμε να επανακτήσουμε τα κεκτημένα, να προβάλλουμε νέα αιτήματα που θα μας συσπειρώνουν στις σημερινές άθλιες συνθήκες.
Οι συγκυρίες μπορεί να είναι δυσμενείς, αλλά από εμάς και τους αγώνες μας θα εξαρτηθεί το μέλλον. Ο δικός μας δρόμος πρέπει να είναι άλλος από αυτόν που χαράζουν οι ερπύστριες της βαρβαρότητας.

Συναδελφικά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Ηλίας Ρέκκας   

  O Γεν. Γραμματέας

   Ναυσικά Τόλια

Απολύσεις CEVRO-TEXACO

9 Νοεμβρίου 2005

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι
Η αρνητικές εξελίξεις στη CHEVRON/TEXACO με τις απολύσεις και «αυτοαπολύσεις με ικανοποιητικούς όρους» έρχονται να επιβεβαιώσουν το έργο που το έχουμε ξαναδεί σε όλες εταιρείες του κλάδού.

Οι εταιρείες πετρελαίου από την μία μηρυκάζουν κέρδη δισεκατομμυρίων και από την άλλη τραυλίζουν μίζερες περικοπές θέσεων εργασίας, μοιράζοντας απλόχερα απειλές για πλεονάζον προσωπικό, πιέζουν για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, καταργούν κεκτημένα δικαιώματα.

Οι απολύσεις και η καταστρατήγηση εργασιακών σχέσεων θα σταματήσουν μόνο όταν συναντήσουν την καθολική αντίσταση των εργαζομένων.

Στηρίζουμε τον αγώνα σας.

Συναδελφικά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Ηλίας Ρέκκας 

  O Γεν. Γραμματέας

  Ναυσικά Τόλια

Απεργία 14/12/2005

7 Δεκεμβρίου 2005

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σήμερα, με την κυριαρχία της Αγοράς,
τα πάντα έχουν τιμή, αλλά τίποτα δεν έχει αξία.
ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ (1854-1900)

Συνάδελφοι
Την περασμένη Τρίτη δημοσιοποιήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ το νομοσχέδιο «έκτρωμα» για τις ΔΕΚΟ και άρον άρον κατατέθηκε την Παρασκευή το βράδυ στην Βουλή για συζήτηση, ώστε να ψηφιστεί πριν από τον νέο προϋπολογισμό. Πρόκειται για τυφώνα που αλλάζει ριζικά τις εργασιακές σχέσεις με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων .
Το μεγάλο αγκάθι στο νομοσχέδιο είναι το άρθρο 14 στο οποίο προβλέπεται ότι «στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ ή σε όσες μελλοντικά αντιμετωπίσουν οικονομικές ζημιές θα επιβάλλονται με νόμο από την κυβέρνηση οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις (π.χ. μισθοί, κανονισμοί προσωπικού) σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμφωνία εντός τετράμηνου μεταξύ της διοίκησης και του σωματείου».

Η κυβέρνηση στα πλαίσια της επικοινωνιακής της εκστρατείας προσπαθεί να συσκοτίσει το γεγονός πως θίγονται οι πάντες αφού:

 • Μεταβιβάζει τις ζημιές στους εργαζόμενους, αφού οι Διοικήσεις −προκειμένου να επιστρέψουν οι εταιρείες στην κερδοφορία− μπορούν να αλλάζουν Κανονισμούς και Συμβάσεις
 • Υποθηκεύει το μέλλον των νεοπροσλαμβανομένων, οι οποίοι θα διέπονται από διαφορετικό εργασιακό καθεστώς.
 • Καταργεί τις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας σύμφωνα με το πάγιο αίτημα των εργοδοτών
 • Κάνει προβλέψεις μόνο για τις βασικές αμοιβές οδηγώντας έτσι στα κατώτατα επίπεδα που προβλέπει η Εθνική Γενική ΣΣΕ
 • Στοχεύει στις απολύσεις και στη μείωση αμοιβών των ήδη απασχολουμένων.

Διαπλοκή και διαφθορά είναι οι λέξεις των ημερών που με αυτές προσπαθούν να μας παραπλανήσουν και να συγκαλύψουν την ουσία: Ότι δηλαδή τα σκάνδαλα με τις ιδιωτικοποιήσεις, μέσω των αθώων «μετοχοποιήσεων» που «δεν θα έθιγαν τους εργαζόμενους» οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια

 • Σ’ αυτούς που θρέφονται από την Μίζαν και από-Μιζάν το Δημόσιο Πλούτο.
 • Σ’ αυτούς που απαξιώνουν τους εργαζόμενους και υψώνουν εκατόμβες νεκρών από εργατικά ατυχήματα
 • Σ’ αυτούς που γεννάνε «εθνικούς προμηθευτές» και κατασκευάζουν «εθνικούς εργολάβους».
 • Σ’ αυτούς που μέσα από τεχνητά μπλάκ άουτ (βλέπε ENRON και λοιπούς κολοσσούς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και βουλιμίας) αυξάνουν τιμολόγια, υπηρεσίες και στήνουν τα νέα μονοπώλια (πετρέλαια, φυσικό αέριο, ηλεκτρισμός)
 • Σ’ αυτούς που μειώνουν τις αποδοχές των χιλιάδων εργαζομένων πολλαπλασιάζοντας τις δικές τους.
 • Σ’ αυτούς εν τέλει που οραματίζονται την πλήρη απελευθέρωση (διαβάζεται ασυδοσία) της αγοράς και την ολοσχερή δέσμευση της ζωής μας.

Την στιγμή που οι Εταιρείες μάς επιβραβεύουν για εργατοώρες χωρίς ατύχημα, άλλοι συνάδελφοί μας στα «μοντέρνα σκλαβοπάζαρα» των ευεργετών-εργολάβων πληρώνουν με την ζωή τους το τίμημα από τη μείωση του κόστους εργασίας. Από καθαρή σύμπτωση γλύτωσαν την ζωή τους έξι εργαζόμενοι στον ιδιωτικοποιημένο αγωγό των ΕΛΠΕ. 
Ένας (1) νεκρός κάθε μέρα, στην Ελλάδα, από εργατικό ατύχημα.

Συνάδελφοι
Η λιτότητα, η ακρίβεια, η ανεργία, και τώρα η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, δεν αφήνουν περιθώρια για περισσότερη ανοχή μας.
Τι σόι αντοχές της οικονομίας και του προϋπολογισμού είναι αυτές που επιτρέπουν αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις από 2%-5%, ενώ η «ανάπτυξη» διπλασιάζει τους ιλιγγιώδεις μισθούς των κάθε λογής γκαργκανοειδών και στέλνει στα ύψη τα κέρδη των εταιρειών. 
103%(!!) αυξημένα τα καθαρά κέρδη των ΕΛΠΕ το 9μηνο του 2005.

Το ΔΣ του Σωματείου μας στην συνεδρίαση της 5-12-2005 αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία στις 14-12-2005.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Διεκδικούμε

 • Πλήρη σταθερή εργασία για όλους
 • Όχι στις απολύσεις
 • 7ωρο-5ημερο-35ωρο. Όχι στη διευθέτηση και απελευθέρωση του ωραρίου
 • Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
 • Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες.

Απευθυνόμαστε ειδικά στους νέους συναδέλφους που οδηγούνται να ζήσουν με ελαστικό ωράριο, μερική απασχόληση και μισή ζωή.
Δεν έχουμε καμία υποχρέωση σε «ευεργέτες» που μας κάνουν δωρεές από την ίδια την εργασία μας.

Συνάδελφοι
Το «Εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» της κυβέρνησης περνά μέσα από την απορρύθμιση της δικής μας ζωής. 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Συναδελφικά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Ηλίας Ρέκκας  

  O Γεν. Γραμματέας

   Ναυσικά Τόλια

Αντικομουνιστικό Μνημόνιο

18 Ιανουαρίου 2006

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι

Στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ευρωβουλής στις 24-01-2006 προωθείται για ψήφιση αντικομουνιστικό μνημόνιο που σαν σκοπό έχει την παραχάραξη της ιστορίας και την συκοφάντηση του αντιφασιστικού αγώνα.

Το μνημόνιο προσβάλλει την ιστορική μνήμη των λαών και τα εκατομμύρια νεκρών κατά του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Στοχεύει και επιδιώκει την ποινικοποίηση την δράση των λαών και όσων αντιστέκονται στην νέα τάξη πραγμάτων ».

Το μνημόνιο αποτελεί μία άκρως επικίνδυνη εξέλιξη γιατί η υιοθέτηση του θα οδηγήσει στον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και πολιτικών κινημάτων.

Εκφράζουμε την πιο έντονή αντίθεση μας .

Συναδελφικά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Ηλίας Ρέκκας   

  O Γεν. Γραμματέας

  Ναυσικά Τόλια

Συμπαράσταση για Βιομ. Φωσφ. Λιπασμάτων

19 Ιανουαρίου 2006

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ (Β.Φ.Λ.)

Συνάδελφοι

Είμαστε μαζί σας στον αγώνα που κάνετε ώστε να μην χαθεί καμία άλλη θέση εργασίας, να διασφαλιστεί η ανάπτυξη και η προοπτική της εταιρείας.

Η απελευθέρωση αγοράς λιπασμάτων οδήγησε στη συρρίκνωση της Λιπάσματοβιομηχανίας σε όφελος μεσαζόντων και τραπεζών.

1990 ΑΕΒΑΛ στο δρόμο 1000 συνάδελφοι

1998 Λιπάσματα Δραπετσώνας 400 συνάδελφοι

1999 Συνεταιριστικά Λιπάσματα ΑΕ 700 συνάδελφοι.

Φτάνει πια.
Η κερδοφορία τους δεν μπορεί να αυξάνεται προγράφοντας τις δικές μας θέσεις εργασίας.

Συναδελφικά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Ηλίας Ρέκκας   

  O Γεν. Γραμματέας

  Ναυσικά Τόλια

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr