Καταγγελία κατά της Διοίκησης της ΕΚΟ-ΕΛΔΑ ΑΒΕΕ. Δελτίου τύπου

Καταγγελία κατά της Διοίκησης της ΕΚΟ-ΕΛΔΑ ΑΒΕΕ. Δελτίου τύπου

15 Ιανουαρίου 2003

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγελία κατά της Διοίκησης της ΕΚΟ-ΕΛΔΑ ΑΒΕΕ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ του Εσωτερικού μας Κανονισμού, από τη Διοίκηση της Εταιρείας, η οποία προέβη σε προσλήψεις από το παράθυρο, είχαμε και νέα πιο αυταρχικά κρούσματα.

ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΥΤΗ, παρέβη ακόμα και το Σύνταγμα της Χώρας μας, αλλά και όλη την υπάρχουσα Εργατική Νομοθεσία, περί συνδικαλιστικών ελευθεριών.

ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ της 13-01-2003 με τον πρόεδρο της ΕΚΟ-ΕΛΔΑ ΑΒΕΕ κ. Μωραΐτη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Παπαδόπουλο ακούσαμε ότι το Σωματείο μας με τα εξακόσια (600) μέλη δεν έχει λόγο ύπαρξης(!!), και κατηγορηθήκαμε για συνδιοίκηση.

«ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ» τους βολεύει να αποκαλούν την απαίτηση του Σωματείου για εφαρμογή του Εσωτερικού Κανονισμού, και προστασία των εργασιακών σχέσεων, που με αγώνες κατακτήσαμε!!!

ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ προσπαθούν να καλύψουν το δικό τους όργιο με τα ταξίματα και τα ρουσφέτια.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ενθαρρύνουν τη διάδοση κάθε στοιχείου που μπορεί να διαστρέψει την κοινωνική συνείδηση των εργαζομένων, σπέρνοντας αμφιβολίες και εφαρμόζοντας δια του Διευθύνοντος Συμβούλου την «πολιτική της ανοιχτής πόρτας» και παροτρύνοντας τους εργαζόμενους για ανώνυμα σημειώματα.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος να απαξιώσει την αναγκαιότητα ύπαρξης του Σωματείου προσφεύγοντας αφελώς σε προσωπικές του παροχές προς τους εργαζόμενους, όπως στεφάνια στις κηδείες, λουλούδια στις γέννες, γεύματα τα Χριστούγεννα κ.λ.π. για τα οποία, επί πλέον, κομπάζει.

ΤΟΣΟ ΦΤΗΝΑ φιλοδοξούν να ανταλλάξουν τις εργασιακές μας σχέσεις.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ με χάντρες και καθρεφτάκια δεν είναι Διοίκηση.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ έφτασε, μάλιστα χθες, στο αποκορύφωμα της κατάχρησης εξουσίας του όταν σε γιορτή αποχώρησης συναδέλφου για συνταξιοδότηση κάλεσε το Σωματείο σε αναμέτρηση λέγοντας: «Ας κάνει το Σωματείο απεργία να δούμε αν θα απεργήσει κανείς» ασκώντας έτσι τρομοκρατία στο παρευρισκόμενο προσωπικό της Εταιρείας.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ήρθε πληρωμένη από τον συνάδελφο Μπ. Ζαφειράτο που δήλωσε «πάντως εγώ θα απεργήσω», για να δεχτεί στη συνέχεια την προσωπική προσβολή από τον κ. Παπαδόπουλο με την φράση: «Εσείς δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε, διότι είστε ευεργετηθείς».

ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ εδώ ότι ο συν. Ζαφειράτος, με το Σωματείο, είχε προσφύγει στα εργατικά δικαστήρια για παράβαση από την ΕΚΟ του Εσωτερικού Κανονισμού. Η Εταιρεία με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου απέσυρε την έφεσή της εφαρμόζοντας την Πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε τον συνάδελφο, και άρα ο κ. Παπαδόπουλος δεν έδωσε από το υστέρημά του στον συνάδελφο την αποζημίωση της αγωγής.

ΤΑ ΟΛΙΣΘΗΜΑΤΑ του κ. Παπαδόπουλου είναι συχνά και αδικαιολόγητα και δείχνουν ταυτόχρονα αν μη τι άλλο αδυναμία, αφού στα επιχειρήματα του Σωματείου αυτός εκτοξεύει απειλές.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ τον Διευθύνοντα στα παραληρήματά του.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ

το κογκλάβιο της Εταιρείας που σφόδρα ενοχλημένο από τη δράση του Σωματείου καταφεύγει σε αθλιότητες και παρανομίες

ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
στα σχέδια τους για την απαξίωση του Οργανισμού.

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ με τις λογικές τους. Επιμένουμε να προστατεύουμε τις εργασιακές μας σχέσεις και να τις διευρύνουμε.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥΣ. Τα τεράστια κέρδη που αποκομίζει οφείλονται πρώτα από όλα στους εργαζόμενους και όχι, ασφαλώς, στους διάττοντες διορισμένους επικεφαλής.

ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ το σεβασμό στους θεσμούς που έχουμε κατακτήσει στην 30χρονη πορεία μας από πολυεθνικούς και ντόπιους εργοδότες θα αντιδράσουμε όποτε και με όποιον τρόπο εμείς κρίνουμε.

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος   

  O Γεν. Γραμματέας

   Νίκος Σκλαβούνος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr