ΝΕΑ/ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΕΠΕΚΟ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση 19 Μαϊου 2013

19/5/2013

Συνάδελφοι πραγματοποιήθηκε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση, που είχε συγκαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΠΕΚΟ.

Η Συνέλευση πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα συσπείρωσης. Επιβεβαιώθηκε το δίκαιο του Αγώνα μας, το δίκαιο των Εργαζομένων καθώς και οτι πρέπει να συνεχισθεί με μεγαλύτερη ένταση ο αγώνας μέχρι να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Το παρόν στην συνέλευση έδωσε και ο Πρόεδρος του Π.Σ.Ε.Ε.Π, Παναγιώτης Οφθαλμίδης. Στον χαιρετισμό του έστειλε μήνυμα αληλλεγγύης στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΕΚΟ τόσο από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΕΕΠ, όσο και από τους εργαζόμενους στην Ελληνικά Πετρέλαια.

Κατά την Γενική Συνέλευση, μετά τις τοποθετήσεις των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και των Εργαζομένων, διαπιστώθηκε η ταύτηση απόψεων στην μέχρι τώρα πορεία διεκδίκησης, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην εν εξελίξη Απεργία.
Στην συνέχεια, προχώρησε σε ψηφοφορία προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις ανάμεσα στις δύο τελικές προτάσεις που κατατέθησαν.

Α. Η πρώτη Πρόταση που κατατέθηκε απο τον Πρόεδρο του Σωματείου Σάκη Σπυράντη περιελάμβανε τα εξής :
1. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην ίδια μορφή που υφίστατε και σήμερα.
2. Εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο, ώστε να είναι το μόνο υπεύθυνο για τον καθορισμό της μορφής των Κινητοποιήσεων.
3. Εξουσιοδότηση προς το ΔΣ να διαπραγματευτεί περαιτέρω το πλαίσιο και υψος των μειώσεων.

Β. Η δεύτερη πρόταση που κατατέθηκε απο τον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου, Ι. Καμπάνη διαφοροποιούνταν μονάχα ως προς το τρίτο σκέλος, στο οποίο πρότεινε Μηδενικές Αυξήσεις.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ
Σε σύνολο 177 παρόντων, ψήφισαν 173, και έλαβαν
Α’ πρόταση 114 ψήφους
Β΄πρόταση 54 ψήφους,
ΛΕΥΚΑ 4 και 1 ΑΚΥΡΟ.


Συνάδελφοι η πορεία είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ,
ΕΝΩΤΗΤΑ, ΑΓΩΝΑΣ και ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ μέχρι την τελική ΝΙΚΗ.

Απάντηση Σωματείου προς Εταιρεία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΠΕΚΟ σε χθεσινή του (17/05/2013) έκτακτη συνεδρίαση, εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο του Σωματείου να επικοινωνήσει επίσημα με την Εταιρεία, προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως η πρόταση που είχε καταθέσει το Σωματείο για υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η πρόταση προέβλεπε μείωση μισθολογικού κόστους που θα έφτανε το 10%.

Το Δ.Σ. του Σωματείου περιμένει από την πλευρά της Εταιρείας απάντηση, με σκοπό να διαπιστωθεί ποιος τορπιλίζει ή εξαντλεί το διάλογο.


Ο Πρόεδρος

Σ. Σπυράντης

Έναρξη Απεργιακών Κινητοποιήσεων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ ΑΒΕΕ
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. 2906/1974
ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ 44, 115 27 ΑΘΗΝΑ. Τηλ. 7705401, 7797119 www.pepeko.gr


16 Μαΐου 2013

Συνάδελφοι

Σήμερα, Πέμπτη 16.5.2013, 12:00-15:00, το Σωματείο μας συμμετέχει στην πανελλαδική στάση εργασίας της ΓΣΕΕ. Απεργιακές Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 12:30 στα Κεντρικά Γραφεία του Ομίλου ΕΛΠΕ (Μαρούσι) και στην Εγκατάσταση Αλέξανδρος (Θεσσαλονίκη).

Επίσης, με έκτακτη συνεδρίαση του, το ΔΣ της ΠΕΠΕΚΟ αποφάσισε την κήρυξη προειδοποιητικής απεργίας για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, τις ημέρες:

  • Παρασκευή 17.5.2013 από 8:30 έως λήξη
  • Σάββατο 18.5.2013 από έναρξη μέχρι λήξη του ωραρίου
  • Δευτέρα 20.5.2013 από έναρξη μέχρι λήξη του ωραρίου

Στη Γενική Συνέλευση της Κυριακής 19.5.2013 (ώρα 12:00, συνεδριακό κέντρο Capsis, οδός Πάρνωνος, πλησίον Κεντρικών Γραφείων, Μαρούσι) θα αποφασισθούν περαιτέρω ενέργειες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Σ. ΣΠΥΡΑΝΤΗΣ   

  O Γεν. Γραμματέας

  Ι. ΚΑΜΠΑΝΗΣ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση Σωματείου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ ΑΒΕΕ
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. 2906/1974
ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ 44, 115 27 ΑΘΗΝΑ. Τηλ. 7705401, 7797119 www.pepeko.gr

15 Μαΐου 2013

Συνάδελφοι,

Στην χθεσινή συνάντηση με τη διαπραγματευτική ομάδα της ΠΕΠΕΚΟ για την υπογραφή νέας ΕΣΣΕ, η εργοδοτική πλευρά επέμεινε εκβιαστικά, τόσο στην εφαρμογή του νέου συστήματος αμοιβών (που καταργεί την υφιστάμενη σύμβαση μας), όσο και σε συνολικές μειώσεις που κατά μέσο όρο φτάνουν το 22%.

Αυτό είναι το ευχαριστώ της εργοδοσίας προς τους εργαζομένους, για το γεγονός ότι εν μέσω της βαθειάς οικονομικής κρίσης, η ΕΚΟ παραμένει η μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας στη χώρα, το βασικό κανάλι μέσω του οποίου τα ΕΛΠΕ αντλούν κέρδη από την εγχώρια αγορά καυσίμων.

Η τακτική της εργοδοσίας δεν αφήνει κανένα άλλο περιθώριο στο Σωματείο, παρά το δρόμο των κινητοποιήσεων.

Καλούμε τους συνάδελφους από όλη την Ελλάδα, σε συμμετοχή σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου, ώρα 12:00, στην Αθήνα.
Περισσότερες πληροφορίες για τη Συνέλευση και τις περαιτέρω ενέργειες του Σωματείου θα δοθούν με νεώτερες ανακοινώσεις.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Σ. ΣΠΥΡΑΝΤΗΣ   

  O Γεν. Γραμματέας

  Ι. ΚΑΜΠΑΝΗΣ

slider 4

Πρωτομαγιάτικη Απεργία 2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ ΑΒΕΕ
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. 2906/1974
ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ 44, 115 27 ΑΘΗΝΑ. Τηλ. 7705401, 7797119 www.pepeko.gr


Συνάδελφοι

Το Σωματείο μας θεωρεί αυτονόητη και αδιαπραγμάτευτη τη συμμετοχή μας στην Απεργία της Πρωτομαγιάς.

Η 1η του Μάη δεν είναι κάποια εθιμοτυπική αργία, ώστε να μεταφέρεται ανάλογα με τη θέληση του εκάστοτε υπουργού και του εκάστοτε εμπορικού επιμελητηρίου.

Είναι ημέρα-σύμβολο για τους αγώνες των εργαζομένων σε ΟΛΟ τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, οι εργοδοτικές ενώσεις, με τις πλάτες της κυβέρνησης, επιθυμούν να «σβήσουν» την Πρωτομαγιά, με το ίδιο τρόπο που θέλουν να σβήσουν την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τις Κλαδικές και Επιχειρησιακές Συμβάσεις, τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Στο χέρι μας είναι να μην τους περάσει. Δεν μπορεί η ιστορία να γυρίσει πίσω ακόμα και από αυτή την 1η Μάη του 1886, όταν οι αμερικάνοι εργαζόμενοι διεκδικούσαν και κέρδιζαν με το αίμα τους το δικαίωμα στο 8ωρο.

Ειδικά για εμάς τους εργαζόμενους στην ΕΚΟ, η πρωτομαγιάτικη απεργία συμπίπτει εφέτος με τη διεκδίκηση της Συλλογικής μας Σύμβασης Εργασίας.

Εκεί, παράλληλα με το μισθολογικό μέρος, η εργοδοσία θέτει σε αμφισβήτηση το σύνολο των εργασιακών μας δικαιωμάτων, και παρασκηνιακά απεργάζεται σχέδια που θέτουν εμμέσως σε αμφισβήτηση θέσεις εργασίας.

Οφείλουμε να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα μπροστά σε κάθε ενδεχόμενο.

Συμμετέχουμε στην Πρωτομαγιάτικη Απεργία και τις κατά τόπους συγκεντρώσεις – Υπερασπίζουμε τη Συλλογική μας Σύμβαση Εργασίας.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Σ. ΣΠΥΡΑΝΤΗΣ   

  O Γεν. Γραμματέας

  Ι. ΚΑΜΠΑΝΗΣ

...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΕΠΔΧΒ Συλλογικές συμβάσεις εργασίας - Απεργία 1ης Μάη


Μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση - ενημέρωση της ΠΟΕΠΔΧΒ για τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την Απεργία της 1ης Μαϊου εδώ.

...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απαντητικό πλαίσιο ΠΕΠΕΚΟ 05/04/2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ ΑΒΕΕ
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. 2906/1974
ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ 44, 115 27 ΑΘΗΝΑ. Τηλ. 7705401, 7797119 www.pepeko.gr


Αθήνα 05-04-2013

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Μετά από τρεις συναντήσεις, οι εκπρόσωποι της εταιρίας ολοκλήρωσαν την παρουσίαση του νέου «πλαισίου ανταμοιβής» που προτείνουν.

Η πρόταση αυτή προβλέπει εξοντωτικές μειώσεις αποδοχών που κατά μέσο όρο ξεπερνούν το 25% καθώς και περικοπή διαφόρων άλλων δικαιωμάτων και παροχών.

Το σημαντικότερο είναι ότι ζητούν την πλήρη κατάργηση της υπάρχουσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του Εσωτερικού Κανονισμού Εργασίας, που υφίστανται εδώ και 2 δεκαετίες, ζητώντας την αντικατάσταση τους με ένα σύστημα εξατομικευμένων αποδοχών, που σε μεγάλο βαθμό θα εναπόκειται στο διευθυντικό δικαίωμα.

Για να σχεδιάσουν αυτό το σύστημα, χρησιμοποίησαν γνωστές σε εμάς από παλιά εταιρείες συμβούλων που γράφουν και σβήνουν ζωές ανθρώπων μέσα σε πίνακες και νούμερα. Επικαλούνται την κρίση και «το ανταγωνιστικό πλαίσιο της αγοράς» καυσίμων όπου κυριαρχούνε λαθρέμποροι και φοροφυγάδες.

...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr