ΝΕΑ/ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΕΠΕΚΟ

Ανακοίνωση για το πρόγραμμα αποχωρήσεων

Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2013

Συνάδελφοι,
Καθώς πλησιάζει το τέλος του «προγράμματος αποχωρήσεων», οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας έχουν εξαπολύσει ένα μαραθώνιο εξατομικευμένης πίεσης συναδέλφων προκειμένου αυτοί να πάρουν «εθελούσια» το πακέτο κινήτρων και να φύγουν από την εταιρεία.
Τσαλαπατώντας την πολυδιαφημισμένη «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη», δεν έχουν αφήσει ούτε καν τους συναδέλφους με αποδεδειγμένα τεράστια οικογενειακά ή ατομικά προβλήματα υγείας κ.α. Ας μην επαίρονται λοιπόν για κοινωνική ευαισθησία αυτοί που ισχυρίζονται ότι ξαφνικά αύριο, σε έναν Όμιλο 4.000 εργαζομένων, δεν θα υπάρχει ούτε μία θέση εργασίας για αυτούς…

Μοναδικό «όραμα» της διοίκησης του Ομίλου έχει απομείνει η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, η εργολαβοποίηση και το outsourcing. Όμως με εξαίρεση τα κέρδη των εργολάβων, αυτό το μοντέλο δεν μπορεί να εγγυηθεί απολύτως τίποτα, ούτε καν την περίφημη «βιωσιμότητα», όπως μας απέδειξε εντός Ομίλου το μοντέλο υψηλής εργολαβοποίησης της BP…. Η εργοδοσία ξεχνάει εύκολα, όταν την βολεύει.
Έτσι ξέχασε τους αρχικούς ύμνους για τους ανθρώπους και την κουλτούρα της BP και στα 4 χρόνια που μεσολάβησαν, κοντεύει να μην αφήσει εργαζόμενο της ούτε για δείγμα…
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μετά από λίγο καιρό, όταν η εκχώρηση στους εργολάβους κρίσιμων δραστηριοτήτων του Ομίλου θα χτυπήσει σε νέα ξέρα (και επιχειρηματικές εξαρτήσεις), η εταιρεία θα ρίξει εκ νέου τις ζημιές στην πλάτη των εργαζόμενων της.

Καλούμε στις παρούσες δύσκολες συνθήκες όλους τους συναδέλφους να επιδείξουν σθένος και αντοχή και επιβεβαιώνουμε την δεδηλωμένη θέση μας ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία απόλυση.

...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΟ & ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤO NEO «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»

Αθήνα 30/10/2013

Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του Ομίλου ΕΛΠΕ, ύστερα από την παρουσίαση του προγράμματος «Οικειοθελούς» Αποχώρησης Εργαζομένων, προχώρησε από την Παρασκευή 25/10 στην τακτική της πίεσης και του εκφοβισμού.

Να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη της Διοίκησης υπενθυμίζοντας της, ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων των ΕΣΣΕ καθώς και σε μετέπειτα συναντήσεις, που ζήτησαν τα Σωματεία για τις εξελίξεις στην εμπορία, δεσμεύτηκαν, ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας.

Δεσμεύτηκαν, ότι αν χρειαστεί να γίνουν περικοπές στο προσωπικό, αυτές θα πραγματοποιηθούν μέσω του προγράμματος «Εθελούσιας Αποχώρησης» και οι κενές θέσεις που θα προκύψουν θα καλυφθούν από συνάδελφους με μόνιμη σχέση εργασίας και όχι μέσα από την εργολαβοποίηση.

Να θυμίσουμε σ’αυτούς που μιλάνε στο όνομα της κρίσης ότι τα δύο Σωματεία θέλοντας να συμβάλουμε στην επιβίωση των εταιριών μας, σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία για τον Όμιλο, καταλήξαμε μετά από διαπραγματεύσεις σε συμφωνία για μειώσεις που έφτασαν μεσοσταθμικά το 20% για την ΕΚΟ και 10% αντίστοιχα για την ΕΚ, συνυπολογίζοντας και τα λεγόμενα της διοίκησης, ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας, όπως είχε επανειλημμένα δεσμευτεί.

...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανακοίνωση για γενική συνέλευση εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία Αμαρουσίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΕΥΑΕ


10/09/13

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Καλείστε την Πέμπτη 12/09/13 και ώρα 16:00 στο Εστιατόριο των Κεντρικών Γραφείων στο Μαρούσι, σε Γενική Συνέλευση με θέμα την εκλογή ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, καθώς και την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής που θα διεξάγει τις Εκλογές της ΕΥΑΕ Αμαρουσίου.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση έχουν όλοι οι εργαζόμενοι των Κεντρικών Γραφείων στα ΕΛΠΕ, ΕΚΟ & ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ.

Η Εφορευτική Επιτροπή που θα προκύψει θα σας ενημερώσει με ανακοίνωσή της για την ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής των εκλογών, καθώς επίσης και για την ημερομηνία υποβολής των υποψηφιοτήτων.

...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αλληλεγγύη στους εργαζομένους της ASPROFOS - Στάση εργασίας 17/07/2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ ΑΒΕΕ
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. 2906/1974
ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ 44, 115 27 ΑΘΗΝΑ. Τηλ. 7705401, 7797119 www.pepeko.gr

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΛΠΕ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ –
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ASPROFOS

Αθήνα, 16 Ιουλίου 2013

Συνάδελφοι

Οι εργαζόμενοι της ASPROFOS βρίσκονται για 3η ημέρα σε απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο πρόγραμμα απολύσεων που υλοποιείται από τη διοίκηση του Ομίλου.

Οι πρώτες 6 από αυτές τις απολύσεις υλοποιήθηκαν, παρά το γεγονός ότι μόλις πριν λίγους μήνες είχε υπογραφεί νέα Συλλογική Σύμβαση με σημαντικές μειώσεις.
Οι εξελίξεις αυτές είναι ανησυχητικές και δεν μπορεί παρά να αφορούν όλους τους εργαζομένους στις εταιρείες του Ομίλου.
Το μόνο όπλο μας είναι η αλληλεγγύη και η κοινή δράση.

Στα πλαίσια αυτά, το ΔΣ της ΠΕΠΕΚΟ αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλο τον Όμιλο ΕΛΠΕ, με προκήρυξη 2ωρης Στάσης Εργασίας (9:00-11:00) στις 17 Ιουλίου και συμμετοχή στη συγκέντρωση στα γραφεία της ASPROFOS (Ελευθερίου Βενιζέλου 284, Καλλιθέα).

...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία 16 Ιουλίου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ ΑΒΕΕ
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. 2906/1974
ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ 44, 115 27 ΑΘΗΝΑ. Τηλ. 7705401, 7797119 www.pepeko.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ

...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΓΣΕΕ Δελτίο Τύπου 15/07/2013

gsse-pepeko


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

15/7/2013
ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΕΠΕΚΟ 9/6/2013

Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο η Εκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΚΟ, με θέμα Εγκριση πρότασης για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Παρόντες: 196 μέλη.
Ψήφισαν: 194.
Υπέρ της πρότασης του Προέδρου ψήφισαν: 135. Ποσοστό 69, 8%.
Κατά της πρότασης ψήφισαν: 56. Ποσοστό 29.8%.
Λευκά: 3.

Το σωματείο της ΠΕΠΕΚΟ τις αμέσως επόμενες ημέρες με ανακοίνωσή του θα σας ενημερώσει αναλυτικά.

Έκτακτη Γενική Συνέλευση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr