Δύο 24ωρες απεργίες: Πρώτη μέρα του πολέμου και 21/03/2003

Δύο 24ωρες απεργίες: Πρώτη μέρα του πολέμου και 21/03/2003

18 Μαρτίου 2003

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το αμερικάνικο φιλειρηνικό κίνημα «Ενωμένοι για την Ειρήνη και τη Δικαιοσύνη» κάλεσε τους αμερικανούς πολίτες σε «Άμεση Κοινωνική Ανυπακοή», προειδοποιώντας ότι ο αγώνας αλλάζει μορφή. Δημόσιοι χώροι, κυβερνητικά κτήρια, στρατιωτικές βάσεις, δρόμοι και γέφυρες θα καταληφθούν από φιλειρηνιστές, θα κηρυχθούν απεργίες, θα κλείσουν σχολεία και πανεπιστήμια…

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΡΧΙΣΕ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
ΑΜΕΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

Συνάδελφοι,

Η ΑΓΡΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ετοιμάζεται να σφάξει, να βιάσει, να κάψει, να λεηλατήσει, κι ύστερα πάνω στα συντρίμμια της ζωής μας να οικοδομήσει την αυτοκρατορία της.

Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ κατά του λαού του Ιράκ βρίσκεται ήδη «προ των πυλών». Οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι τους καταπατώντας ακόμα και τους όρους νομιμότητας που οι ίδιοι θεσπίζουν, έστειλαν τηλεγράφημα θανάτου.

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ αξιοποιώντας την «κρίση» σαν αποτέλεσμα του επικείμενου πολέμου σχεδιάζουν στην εαρινή Σύνοδο Κορυφής στις 21-03-2003 που θα γίνει στις Βρυξέλλες να προχωρήσουν σε επίθεση εφ όλης της ύλης στα δικαιώματα των εργαζομένων .

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ, πέραν του ότι ούτε καν στάθηκε δίπλα στους Σιράκ – Σρέντερ, ακολούθησε την γνωστή επικοινωνιακή της τακτική που καταγγέλλει ταυτιζόμενη, και θεσμοθετεί τώρα «την νομιμοποίηση της μερικής απασχόλησης, και την εντατικοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων».

Η ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ για αύξηση των κερδών και η ένταση του ανταγωνισμού ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές χώρες, για το ποιος θα έχει το μεγαλύτερο κομμάτι στην πίττα, θα είναι η αιτία να χάσουν την ζωή τους εκατομμύρια άνθρωποι, να ενταθούν και να χειροτερέψουν οι εργασιακές σχέσεις σε όλον τον πλανήτη.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ των Βρυξελλών (Εαρινή Σύνοδος) για ακόμα μία φορά είναι η νέα αύξηση του ορίου ηλικίας, η κατάργηση των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης και η παράδοσή τους στους ιδιώτες, και ο περιορισμός των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.


Συνάδελφοι,
ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΩΡΕΣ δεν αρκεί να είμαστε απλά κατά του πολέμου. Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση της ειρήνης στα χέρια μας. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε όλον τον κόσμο, με τους συναδέλφους μας στα πετρέλαια να πούμε

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

Το Δ.Σ. της ΠΕΠ-ΕΚΟ αποφάσισε ομόφωνα ΔΥΟ 24ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ:
1) - Στις 21-03-2003 (Συνεδρίαση Εαρινής Συνόδου).
2) -Την πρώτη ημέρα του πολέμου (όποτε και αν είναι αυτή).

ΑΝ Η ΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, αφήνουμε τις δουλειές μας και όλοι μαζί διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ –ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ– ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ.

ΜΟΝΟ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος   

  O Γεν. Γραμματέας

   Νίκος Σκλαβούνος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr