ΝΕΑ/ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΕΠΕΚΟ

Συλλογική Σύμβαση - Ρύθμιση αμοιβών - Αναστολή 24ωρης

19 Απριλίου 2002

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Προχθές, αμέσως μόλις κυκλοφόρησε η ανακοίνωσή μας, η Εταιρεία, κάτω από την πίεση της εξαγγελθείσας 24ωρης απεργίας και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων, ζήτησε συνάντηση με το Σωματείο. Έτσι στις 17/4/2002, και μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, δέχθηκε να ικανοποιήσει τα περισσότερα αιτήματά μας. Συγκεκριμένα στο Πρακτικό Συμφωνίας που υπογράψαμε προβλέπονται τα ακόλουθα:

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Ι. ΓΙΑ ΤΟ 2002
 • 1,5 % από 1/1/2002
 • 2,4 % από 1/6/2002
 • 2 % ενσωμάτωση 31/12/2002
ΙΙ. ΓΙΑ ΤΟ 2003
 • 1 % από 1/1/2003
 • 1 % από 1/7/2003
 • 2 % ενσωμάτωση 31/12/2003
 • Aύξηση αμοιβής παραγωγικότητας από 1,9 Β.Σ. σε 2 Β.Μ.
ΙΙΙ. Επίσης από 1/1/2002 αναπροσαρμόζονται τα παρακάτω επιδόματα:
 • Παραμονής στο μισθολογικό κλιμάκιο από 5% σε 7%
 • Δρομολογίων από 3,96 € σε 4,20 € ανά δρομολόγιο
 • Εισπράξεων οδηγών από 0,88 € σε 1,00 € ανά είσπραξη


ΘΕΣΜΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

 • Κατάργηση της ένταξης των νεοπροσλαμβανομένων σε ένα μισθολογικό κλιμάκιο κατώτερο του εισαγωγικού για τους πρώτους 6 μήνες. Απ’ ευθείας ένταξή τους κατά την πρόσληψη στο εισαγωγικό κλιμάκιό τους.
 • Αύξηση επιδόματος μετάθεσης από 15% σε 20% με ετήσια μείωση 2% και σταθεροποίηση στο 10%.
 • Οι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. πενταετούς φοίτησης του ΜΚ9 θα παίρνουν την πρώτη αυτόματη μετάταξη στα 2 έτη. Οι πενταετούς φοίτησης με Master θα παίρνουν την πρώτη αυτόματη μετάταξη στο 1ο έτος από πρόσληψη.

Τα θεσμικά αιτήματα όπως η μείωση ωραρίου εργασίας , αύξηση εταιρικής αποζημίωσης αποχώρησης, αναθεώρηση Πρακτικών Συμφωνίας και τροποποίηση του Κεφαλαίου Β΄ κ.τ.λ θα συζητηθούν στην αναθεώρηση του Εσωτερικού Kανονισμού τον Οκτώβριο 2002

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ./ΠΕΠΕΚΟ θεωρεί ικανοποιητικό το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.
Όμως συνάδελφοι να μην ξεχνάμε ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας.
Ο καθένας μας πρέπει να πάρει θέση ενότητας και αγώνα γύρω από το Σωματείο και αντίσταση στις σαρωτικές αλλαγές που μας περιμένουν

 • Αναστέλλουμε την 24ωρη απεργία που προκηρύξαμε για την Τρίτη 23/4/2002.
 • Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα για το επικείμενο ξεπούλημα της ΕΛΠΕ.

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος  

  O Γεν. Γραμματέας

  Ζ. ΖαφειρόπουλοςΣυναδέλφισσες , Συνάδελφοι,
Αποχωρώντας σε λίγες ημέρες, λόγω συνταξιοδότησης από την Εταιρία μας θα θυμάμαι πάντα ότι είχα την τύχη για 36 χρόνια, να αγωνίζομαι μαζί σας στην διεκδίκηση των συνδικαλιστικών μας αιτημάτων.

Σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη σας και εύχομαι καλή τύχη στη δουλειά σας και επιτυχία στους μελλοντικούς σας αγώνες.

Ζαφείρης Ζαφειρόπουλος

Απεργία Πρωτομαγιάς την Τετάρτη 01/05/2002

23 Απριλίου 2002

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η κυβερνητική απόφαση για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη 7 του Μάη (!) αποτελεί προσβολή της μνήμης των θυμάτων της εργατικής τάξης.

Η μαζική συμμετοχή μας στην Απεργία την Τετάρτη 1-5-2002 και στις απεργιακές συγκεντρώσεις θα είναι η καλύτερη απάντηση στην υπονόμευση του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ


Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος  

  O Γεν. Γραμματέας

  Ζ. Ζαφειρόπουλος

Σωματεία του Ομίλου ΕΛΠΕ για Ιδιωτικοποίηση - Δελτίο Τύπου

20 Μαΐου 2002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΠΕ


Η Κυβέρνηση, παρά την καθολική αντίδραση των εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ, προχωρά στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του Ομίλου αγνοώντας τις καταστροφικές συνέπειες που αυτή θα έχει για την Εθνική Οικονομία τον καταναλωτή και τους εργαζόμενους.

Η Ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΠΕ εξελίσσεται σε θρίλερ. Ούτε οι καλύτεροι σεναριογράφοι του είδους δεν θα μπορούσαν να αποτυπώσουν με τέτοιο τρόπο τα γεγονότα και τις διαδικασίες που ακολουθούν τα Υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης, προσπαθώντας να τραβήξουν το χαλί, ο ένας κάτω από τα πόδια του άλλου.

Παρότι οι αρμόδιοι Υπουργοί σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν με τα Σωματεία του Ομίλου δεσμεύτηκαν να απαντήσουν στους εργαζόμενους πριν προχωρήσει οποιαδήποτε διαδικασία, απαντήσεις δεν δόθηκαν στα παρακάτω ερωτήματα:

1. Ποιο είναι το νομικό πρόσωπο σύστασης της κοινοπραξίας Λάτση-Lukoil
2. Ποιό τίμημα με βάση τη χρηματιστηριακή αξία της μετοχής δεν υπολογίζει την πραγματική εσωτερική αξία της επιχείρησης.
3. Τι θα γίνει με την άσκηση call-option στην ΔΕΠΑ.
4. Πως θα αποφύγουμε μονοπωλιακές καταστάσεις κ.α.

Για να αποδείξουμε την αναξιοπιστία των Υπουργείων αναφέρουμε ότι:

 • Ο διαγωνισμός εξαρχής δεν είχε ανταγωνισμό αφού μετατράπηκε σε «παιχνίδι» για έναν υποψήφιο, ύστερα από την αποχώρηση των Ομίλων YUKOS, OMV.
 • Η κοινοπραξία επιμένει για συγχώνευση ΕΛ.ΠΕ-PETROLA και δεν αναφέρει ρητά τον σχεδιασμό για τα ΕΛΠΕ. Το τελευταίο το επισήμανε και ο Υπουργός Ανάπτυξης λέγοντας στους εργαζόμενους πως «και οι ίδιοι οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι είναι σε σύγχυση για τις προτάσεις της τεχνικής προσφοράς».
 • Με την πώληση του 23% των μετοχών στην Ρώσο-Ελληνική κοινοπραξία θα διαμορφωθούν μονοπωλιακές καταστάσεις, οι οποίες αντιβαίνουν στα περί ελευθέρου ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Συνεπώς ακόμη κι αν προχωρήσει η πώληση το μέλλον είναι θολό.
 • Η αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς πριν την αξιολόγηση της τεχνικής γίνεται μόνο σε μπανανίες, αλλά και όταν πραγματοποιείται υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 ενδιαφερόμενοι ώστε τα έσοδα να είναι μεγαλύτερα.

Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά η Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ, προχωρά στην υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων, όπως είναι η Ηλεκτροπαραγωγή, η εξαγορά της Beopetrol κ.τ.λ. αποδεικνύοντας ότι μπορεί από μόνη της να υλοποιήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα. Δε χρειάστηκε να παραχωρήσουμε κανένα ποσοστό από τις μετοχές μας για να συμφωνήσουμε με την Tractebel και την ΑΕΓΕΚ από κοινού (45% +45% +10%) να κατασκευάσουμε μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής 390 MW.

Δε χρειάστηκε να παραχωρήσουμε κανένα ποσοστό από τις μετοχές μας για να αγοράσουμε περισσότερο από το 60% της μεγαλύτερης σερβικής εμπορικής εταιρείας Beopetrol και δεν χρειάζεται για οποιεσδήποτε τέτοιες δραστηριότητες να παραχωρήσουμε ποσοστό μετοχών σε οποιονδήποτε «στρατηγικό δήθεν σύμμαχο».
Αντί όλων αυτών όμως έχουμε μια ανάλγητη αναξιόπιστη πολιτική που στην ουσία θα φέρει σε δυσχερή θέση τα ΕΛ.ΠΕ και τη χώρα μας, που θα χάσει με μαθηματική ακρίβεια ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια της για τον έλεγχο της ενεργειακής πολιτικής.

Οι εργαζόμενοι οι οποίοι είναι ο μοναδικός σύμμαχος που θα έπρεπε να επιλέξει η κυβέρνηση δεν έχουν άλλο δρόμο από το να αγωνιστούν υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της Εταιρείας και κατ΄ επέκταση του Έλληνα πολίτη. Καταγγέλλουν αυτή την πολιτική και ζητούν όσο είναι καιρός να παρέμβει ο πρωθυπουργός βάζοντας φρένο στο ξεπούλημα της μεγαλύτερης Ελληνικής Πετρελαϊκής Εταιρείας και της εκχώρησης του οράματος της Πετρελαϊκής Πολιτικής σε ιδιώτη.

Καλούμε την αξιωματική αντιπολίτευση και όλα τα κόμματα της Βουλής αλλά και τους φορείς της Ελληνικής κοινωνίας, να αντισταθούν με κάθε μέσο προκειμένου να σταματήσει άλλο ένα ξεπούλημα της Ελληνικής περιουσίας.

Τα Σωματεία Εργαζομένων στον Όμιλο ΕΛ.ΠΕ συνεδρίασαν σήμερα εκτάκτως στις 10:00 και αποφάσισαν ομόφωνα τις επόμενες κινήσεις τους με έναν και μοναδικό στόχο, να αποτρέψουν αυτή την ιδιωτικοποίηση και να στηρίξουν τις όποιες δραστηριότητες θα κάνουν την Εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ακόμα πιο μεγάλη και δυνατή προς όφελος του ΄Έλληνα καταναλωτή.

 • Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εθνικής Οικονομίας.
 • Προσφυγή στην Επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης
 • Οργάνωση Ημερίδας
 • Κλιμακούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 23/5/2002 (στάσεις εργασίας, 24ωρες, 48ωρες, 5 ήμερες και 10 ήμερες.

Καλούμε όλον τον Ελληνικό Λαό να συστρατευτει μαζί μας και να αγωνιστεί. Να είναι σίγουρος ότι αυτός ο αγώνας θα φέρει αποτέλεσμα όπως θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι η λαϊκή ετυμηγορία κάθε συγκεκριμένη στιγμή θα ανταμείψει με τον δικό της τρόπο όλους.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΠΕ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛ.ΠΕ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ (ΠΕΠ-ΕΚΟ)
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΣΠΡΟΦΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛ.ΠΕ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.ΠΕ ( ΣΕΕΠ )
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛ.ΠΕ

Κάλεσμα για συγκέντρωση και πορεία 28/05/2002

26 Μαΐου 2002

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

 

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ

v
 

ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ:
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Τ Ω Ρ Α ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛ.ΠΕΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:
· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛ.ΠΕ
· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ-ΕΛΔΑ(ΠΕΠΕΚΟ)
· ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΣΠΡΟΦΟΣ
· ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛ.ΠΕ
· ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.ΠΕ
· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛ.ΠΕ
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΪΟΥ 2002, 16.00
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΟΥΛΜΑΝ ΩΡΑ 15.00 ΑΠΟ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ,


Ο Λ Ο Ι Μ Α Ζ Ι

Δ Υ Ν Α Μ Ι Κ Α – ΕΝΩΜΕΝΟΙ – Μ Π Ο Ρ Ο Υ Μ Ε

 


Συναδελφικά
Το Διοικητικό Συμβούλιο


Τρίωρη στάση 11/06/2002 INTERCONTINENTAL
Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα των ΕΛΠΕ - Δελτίο Τύπου

7 Ιουνίου 2002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα των ΕΛΠΕ

Οι εξελίξεις στην Εταιρεία μας θα καθορίσουν το μέλλον μας. Γι αυτόν το λόγο βρισκόμαστε σε μια φάση κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί από ΟΛΑ τα Σωματεία του Ομίλου.

Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει με επιτυχία δύο συγκεντρώσεις στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη, συναντηθήκαμε με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εθνικής Οικονομίας και επιδώσαμε ψήφισμα στον πρόεδρο της Βουλής και στα Κόμματα.

Η κυβέρνηση όμως μας αγνοεί και συνεχίζει ακάθεκτη τον κατήφορο που οδηγεί στο ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, κινούμενη από τα συμφέροντα των ανεξόφλητων γραμματίων της διαπλοκής.

Η Εταιρεία μας ΜΠΟΡΕΊ να προχωρήσει χωρίς δεκανίκια. Το έχει αποδείξει. Πολύ πιο γρήγορα και πιο δυναμικά από ότι με τους «ευέλικτους» ιδιώτες. Οι οποίοι, συνεπικουρούμενοι από τις γενετικά τροποποιημένες ορντινάντσες τους, αφού σκυλέψουν έναν κερδοφόρο Οργανισμό, θα φύγουν αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια. Το έργο το έχουμε ξαναδεί.

Το τονίσαμε στους φωστήρες υπουργούς σε όλους τους τόνους. Αυτοί όμως κωφεύουν. Επικαλούνται το ένδοξο παρελθόν τους και υπόσχονται έναν καλύτερο κόσμο που προοδεύει με τα φαντάσματα του νεοφιλελευθερισμού, αλλά οδηγεί σταθερά στους... Λεπέν. Μόνο θλίψη μας προκαλούν.

Η συνάρτηση του κ. Χριστοδουλάκη με τη χρυσή μετοχή αποδείχτηκε ασυναρτησία, το Μάνατζμεντ με το 35% είναι μια φούσκα, και οι υποσχέσεις για εξασφάλιση των εργαζομένων ΚΟΡΟΪΔΊΑ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Είναι αποδεδειγμένο ότι τα κοινοπρακτικά σχήματα αλλάζουν, μεταμορφώνονται, τροποποιούνται, και οι όποιες δεσμεύσεις δεν μεταβιβάζονται. Εύκολα το 23,17% μπορεί να γίνει μεγαλύτερο από το 35%. Και τότε ποιο μάνατζμεντ; Και ποια άλλη νομοθεσία της πλάκας;

Μας τάζουν την προκήρυξη του διαγωνισμού για να δούμε πως έχουν φροντίσει και για εμάς. Αλλά επί δύο βδομάδες ο πολυάσχολος Γ.Γ. του Υπ. Αν. δεν ευκαιρεί να βγάλει φωτοτυπία!

Ο νέος τσάρος της (παρα)οικονομίας βιάζεται για τα 154 δισ. δρχ. Τόσο πουλιέται το 1/4 περίπου των ΕΛΠΕ. Τη στιγμή που αυτό είναι το κόστος μίας (1) μόνο από τις 45 μονάδες παραγωγής καυσίμων. Και βιάζεται επειδή τα ζεστά 154 είναι η «επένδυση» στην εκλογική νίκη του κόμματός του. Τις λεπτομέρειες του «διαγωνισμού» θα τις δούνε αργότερα. Αυτές τις λεπτομέρειες για τις οποίες η OMV αποκλείστηκε!

Ο δε νέος Άκης της (μετ)αλλαγής, μπροστά στους εξαγριωμένους και προδομένους εργαζόμενους των ΕΛΠΕ, δήλωνε στις 28/5/2002 στο Διυλιστήριο: «Ο διαγωνισμός(!) ή θα ολοκληρωθεί με βάση τους αρχικούς όρους ή θα κηρυχθεί άγονος.»

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ. Ροκανίζουνε χρόνο. Για να είμαστε φρόνιμοι. Για να εκτονώσουν την αντίθεσή μας.

Και σαν να μην τους φτάνουν όλα αυτά, θέλουν να κάνουν το σπίτι μας –την ΕΚΟ-ΕΛΔΑ– τσιφλίκι τους (εκτός κι αν τα ’χουν μπερδέψει οι ανεκδιήγητοι). Και πριν απ’ το στρατηγικό επενδυτή τοποθετείται διευθύνων σύμβουλος… στρατηγός!

Για να προετοιμάσει τις διμοιρίες του ξεπουλήματος, κομματι(ά)ζοντας την Εταιρεία μας. Το δείγμα γραφής του (επιεικώς ατυχές), η στρατιωτικού τύπου γνωριμία-επιθεώρηση της περασμένης Παρασκευής, και η βιασύνη του για νέες κρίσεις αυτό προοιωνίζουν.

 • ΟΧΙ. Τα σχέδιά τους δεν πρέπει να περάσουν.
 • ΟΧΙ. Δεν πρέπει να δεχτούμε το ξεπούλημα αυτής της κερδοφόρας επιχείρησης στους Λύκους της Στέπας και στους Οίκους της Τσέπας.
 • ΟΧΙ. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να δημιουργηθεί στη Χώρα μας ο ΕΝΑΣ παίχτης που θα κατευθύνει το παιγνίδι.
 • ΟΧΙ. Δεν δεχόμαστε να βρεθούμε στο έλεος του κάθε κερδοσκόπου.

ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ είμαστε ήδη στο δρόμο των ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.

Την Τρίτη, 11/6/2002 Τρίωρη Στάση 11.00 π.μ.-2.00 μ.μ.
συναντιόμαστε, με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας του Ομίλου, στο INTERCONTINENTAL
(οι εργαζόμενοι στο λεκανοπέδιο Αττικής)
στη γενική συνέλευση των μετόχων για να χαλάσουμε τη φιέστα τους.

ΤΑ ΕΛΠΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥΣ.
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος

  O Γεν. Γραμματέας

   Νίκος Σκλαβούνος

Να εμποδίσουμε αυτούς που θέλουν να μας εκποιήσουν ή να δεχτούμε τη μοίρα μας;
28 Μαϊου 2002 συγκέντρωση ΟΛΩΝ των εργαζομένων του Ομίλου και πορεία στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

 

27 Μαΐου 2002

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να εμποδίσουμε αυτούς που θέλουν να μας εκποιήσουν
ή να δεχτούμε τη μοίρα μας;

Την περασμένη Πέμπτη, 23 Μαΐου, πάνω από 600 εργαζόμενοι του Ομίλου ΕΛΠΕ, από το Σωματείο μας, τα Διυλιστήρια Ασπροπύργου, την Ασπροφoς συγκεντρωθήκαμε στις 4 μ.μ. στο Σύνταγμα έξω από το Υπουργείο Οικονομίας, και στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στη Βουλή, όπου επιδόθηκε ψήφισμα στον αντιπρόεδρο κ. Σ. Κοσμίδη και ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι των Κομμάτων. Ήδη έχουν κατατεθεί και επερωτήσεις.

Δυστυχώς, στη φωτογραφία που ακολουθεί λίγοι από εμάς φώναξαν «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΠΕ». Το Σωματείο μας είχε τη μικρότερη συμμετοχή.

Γιατί συναδέλφισσες και συνάδελφοι;

article27-11-02

Μήπως η πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΕΚΟ - ΕΛΔΑ επιθυμεί την ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας μας;


Ποιος από μας πιστεύει ότι με την εκποίηση μιας εύρωστης επιχείρησης στους ιδιώτες τα πράγματα θα πάνε καλύτερα;

Ή μήπως δεν πρόκειται για εκποίηση όταν το 23,17%, δηλαδή το 1/4 περίπου, των ΕΛΠΕ πωλείται προς 154 δισ. δρχ. τη στιγμή που τόσο κοστίζει μόνο μία (1) από τις 45 μονάδες παραγωγής καυσίμων;

Υπάρχει κανείς που να τρέφει αυταπάτες πως θα ωφεληθούμε ως εργαζόμενοι και πολίτες αυτής της χώρας; Ούτε ένας. Είμαστε σίγουροι.

Γιατί κατά βάθος ΟΛΟΙ γνωρίζουμε ότι θα πληρώσουμε διπλό «τίμημα», αφού ιδιωτικοποίηση σημαίνει:

-Απώλεια θέσεων εργασίας            -Κατάργηση των εργασιακών σχέσεων
-Λιγότερα έσοδα στο Δημόσιο      -Υπερκέρδη στους Ιδιώτες
-Ακριβότερα καύσιμα για εμάς τους πολίτες.

Μήπως αδιαφορούμε επειδή, όπως λένε οι πιο ψύχραιμοι, «όταν το Δημόσιο διατηρήσει το Μάνατζμεντ, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα»;

Ποιος μας το εγγυάται όμως; Ο Άκης του 1992 που μας καλούσε να αλυσοδεθούμε στην πόρτα του Διυλιστηρίου για να μην εκποιηθεί η Δημόσια περιουσία; Ή ο κ. Τσοχατζόπουλος του σήμερα;

Ποιον να πιστέψουμε όταν σε συνάντησή με εκπροσώπους των Σωματείων ο κ. Τσοχατζόπουλος του σήμερα δηλώνει ως Άκης του χτες ότι «ο Όμιλος δεν πουλιέται, αλλά ψάχνει για συνεργάτη» και ότι «δεν αποκλείεται τελικά ο διαγωνισμός να μην προχωρήσει»;

Ποιον να πιστέψουμε όταν την ίδια ώρα ο Άκης του χτες ως Υπουργός Ανάπτυξης του σήμερα νομιμοποιεί τον... διαγωνισμό; Ποιον να πιστέψουμε όταν παράλληλα και... οι τρεις μαζί διαπιστώνουν προβλήματα στη συνεργασία της Lukoil με τον Όμιλο Λάτση;!

Να πιστέψουμε την Κυβέρνηση του σήμερα, η οποία ωςΚόμμα του 1996, στο προεκλογικό της πρόγραμμα μίλαγε μόνο για 10% μετοχοποίηση; Χτες, το «σήμερα» υποστήριζε επί λέξει για τα ΕΛΠΕ ότι:

«εκτός της άντλησης κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση του αναγκαίου επενδυτικού προγράμματος της (τότε) ΔΕΠ, αναμένεται να διασφαλισθεί ακόμη περισσότερο η θέση του Ομίλου μετά τις ανακατατάξεις και συγχωνεύσεις στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο, αλλά και στην Ελλάδα, στον ιδιωτικό τομέα πετρελαίου».

και τόνιζε:

Η πολιτική μας στον Πετρελαϊκό Τομέα έχει μεταξύ άλλων και τους εξής αλληλένδετους άξονες: Ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας, Ομαλή λειτουργία της εσωτερικής αγοράς, Προστασία του καταναλωτή, Προώθηση έρευνας και εκμετάλλευσης των εγχώριων υδρογονανθράκων.

Σήμερα πώς θα τα πετύχει όλα αυτά ένα μεταλλαγμένο «σήμερα»; Και τι απαντήσεις δίνει η ίδια(;) Κυβέρνηση στα ακόλουθα ερωτήματα;

 • Ποια ανάγκη επέβαλε την απαρχή της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ, μιας αναπτυσσόμενης, σύγχρονης, κερδοφόρας επιχείρησης σε έναν στρατηγικό τομέα της ελληνικής οικονομίας;
 • Γιατί δεν ακυρώνει τον διάτρητο διαγωνισμό της... μιας προσφοράς;
 • Πώς θα αποτραπούν οι μονοπωλιακές καταστάσεις με τον Λάτση πασών των Ελλαδών;
 • Τι απαντά ο υπουργός Ανάπτυξης για το ευτελές του τιμήματος πώλησης;
 • Τι θα πει σ’ εμάς τους εργαζόμενους για τους κινδύνους υποβάθμισης των εργασιακών δικαιωμάτων και της μείωσης της απασχόλησης στην Εταιρεία;
 • Γιατί απεμπολεί το σημαντικό θέμα έρευνας και εκμετάλλευσης του πετρελαίου, και πώς θα αποτρέψει τις δυσμενείς επιπτώσεις στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας;

"Ό,τι γίνεται στα Ελληνικά Πετρέλαια γίνεται για το καλό σας"! Μ’ αυτό το ατράνταχτο επιχείρημα μας απάντησε την Πέμπτη ο «μαθητευόμενος μάγος του νεοφιλελευθερισμού» κ. Χριστοδουλάκης στην συνάντησή που είχαμε μαζί του για να του επιδώσουμε το ψήφισμά μας. Φανερά ενοχλημένος με τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι απ’ έξω. Χαλάει βλέπετε η πλαστή εικόνα συναίνεσης.

Αλλά αυτός είναι καινούργιος. Δεν έχει δεσμεύσεις με το παρελθόν μας. Δεσμεύεται μόνο από τις «επιταγές» του Κεφαλαίου, ο μάγιστρος. Και ξιφουλκεί απειλητικά σε όσους τον αμφισβητούν.

Κι εμείς τι κάνουμε, αφού δεν έχουμε φίλους Υποδιοικητές της Εθνικής και ανώτατα στελέχη του Λάτση;

Και γιατί να βαδίσουμε προς τα εκεί απ’ όπου οι άλλοι γυρίζουν πλέον; Μετά τα φοβερά «σκοτάδια» και τα καταχρεωμένα -λόγω τιμής!- νοικοκυριά της Καλιφόρνιας, μετά τους τραγικούς εκτροχιασμούς των Αγγλικών Σιδηροδρόμων, μετά την τρικυμία της εκεί Εταιρείας Υδάτων, κ.λ.π., κ.λ.π., μπορούμε άραγε να πιστεύουμε ακόμα ότι το ντόπιο κεφάλαιο και το ρώσικο συνεταιρικό του -από μια χώρα που τη μαστίζει η ανεργία και τη λυμαίνεται η μαφιόζικη νομενκλατούρα- θα κάνει επενδύσεις;

Πιστεύει κανείς ότι οι Ρώσοι θα μας φέρουνε ρούβλια; Από τις τράπεζες θα αντλήσουν τα απαιτούμενα κεφάλαια. Θα αρμέξουν όσο και ό,τι μπορούν, κι εμείς θα πληρώσουμε τον μαύρο χρυσό... για χρυσό.

Η πικρή ιστορία των ιδιωτικοποιήσεων είναι η ιστορία της διαπλοκής. ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Η περίφημη νεοφιλελεύθερη αρλούμπα περί απελευθέρωσης των Αγορών για αυτορρύθμισή τους και για φτηνές παρεχόμενες υπηρεσίες, το μόνο που πέτυχε ήταν:
Απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, αυτορρύθμιση των κυνηγών κεφαλαίου, φτηνή αμοιβή εργασίας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Θεωρούμε πως τα παραπάνω, ερωτήματα και διαπιστώσεις, συνηγορούν στο ότι δεν πρέπει να δεχτούμε την -με προβλέψιμες για ΟΛΟΥΣ μας συνέπειες- ιδιωτικοποίηση του Ομίλου.

Εκτός κι αν εμείς, εδώ στην ΕΚΟ-ΕΛΔΑ, είμαστε κάτι το ξεχωριστό· εκτός κι αν ο δικός μας τρόπος σκέψης κινείται σε άλλα επίπεδα από την πλειοψηφία των εργαζομένων στον Όμιλο· εκτός κι αν εμείς είμαστε τόσο ρεαλιστές ώστε να βλέπουμε το μάταιο του εγχειρήματος, «επειδή αυτοί αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς».

Εκτός κι αν εμείς δεν σκεφτήκαμε ποτέ μήπως συμβαίνει το αντίστροφο. Μήπως δηλαδή «αποφασίζουν αυτοί επειδή είναι χωρίς εμάς».

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,
Οφείλουμε να εμποδίσουμε αυτούς που επιμένουν να σφαγιάσουν το μέλλον μας, μόνο και μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον. Οφείλουμε να σταθούμε απέναντί τους.

 • Παραμένοντας απαθείς και δεχόμενοι τη μοίρα μας δεν ξορκίζουμε το «κακό».
 • Όταν απουσιάζεις από το παρόν σου, ταυτόχρονα λιποταχτείς κι απ’ το μέλλον σου.
 • Όταν κοιτάζεις τη δουλίτσα σου χάνεις με βεβαιότητα τη δουλειά σου.


Και τότε με μαθηματική ακρίβεια συμβαίνει αυτό που όλοι σκεφτόμαστε αλλά δεν τολμάμε να ομολογήσουμε.

Για όλους αυτούς τους λόγους, και για όσους ακόμα δεν χωράνε στα στενά περιθώρια μιας ανακοίνωσης, έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια με κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις, πικετοφορίες και προσφυγή με τη φυσική μας παρουσία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, αφού ο Όμιλος Λάτση θα κατέχει τα τρία από τα τέσσερα διυλιστήρια που λειτουργούν στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό και για την εβδομάδα που τρέχει:

Αύριο Τρίτη, 28 Μαΐου 2002 και ώρα 16.00, στην είσοδο του Πύργου θα
γίνει συγκέντρωση ΟΛΩΝ των εργαζόμενων του Ομίλου, και στη συνέχεια
πορεία στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Στις καινούργιες φωτογραφίες και κάτω από το πανώ του Σωματείου
θα είμαστε περισσότεροι από όλους.

 • Εμείς οι εργαζόμενοι γιγαντώσαμε τα ΕΛΠΕ.
 • Η κυβέρνηση Σημίτη δεν μπορεί να χαρίσει τη ζωή μας στον Λάτση.
 • Έχουμε και Μνήμη και Κρίση.
 • Η αξιοπρέπειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη.
 • Τα ΕΛΠΕ δεν χρειάζονται οικονομικά δεκανίκια.
 • Ο Όμιλος θα εξακολουθήσει να στηρίζει την εθνική οικονομία, μόνο όσο υπάρχει Συνείδηση.

Τώρα ξέρουμε όλοι. Άλλοθι και δικαιολογίες δεν υπάρχουν πια.

“Ό,τι γευόμαστε σ’ αυτόν τον κόσμο
δεν το κληρονομήσαμε απ’ τους πατεράδες μας.
Το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας.”

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος

  O Γεν. Γραμματέας

  Νίκος Σκλαβούνος

Το ξεπούλημα των ΕΛΠΕ είναι εθνική μειοδοσία - Δελτίο τύπου (Σχέδιο για κοινό Δ.Τ. με το σωματείο των ΕΛΠΕ. Δεν ετελεσφόρησε)

10 Ιουνίου 2002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
(Σχέδιο για κοινό Δ.Τ. με το Σωματείο των ΕΛΠΕ. Δεν ετελεσφόρησε)

Το ξεπούλημα των ΕΛΠΕ είναι εθνική μειοδοσία

“Η μεγάλη επανάσταση της ελεύθερης αγοράς,
η οποία ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80,
έχει αρχίσει να αναστρέφεται.”
Φράνσις Φουκουγιάμα

“Το κράτος ψεύδεται
σ’ όλες τις γλώσσες του καλού και του
κακού κι ό,τι κι αν πει λέει ψέματα.”

Φρειδερίκος Νίτσε


Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ, ΑΓΝΟΏΝΤΑΣ ΤΑ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΉΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ, συνεχίζει ακάθεκτη τον κατήφορο που οδηγεί στο ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, κινούμενη προφανώς από τις «επιταγές» των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

ΤΑ ΕΛΠΕ ΈΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΊΞΕΙ ΌΤΙ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΉΣΟΥΝ ΧΩΡΊΣ ΔΕΚΑΝΊΚΙΑ. Πολύ πιο γρήγορα, πιο δυναμικά, πιο δραστήρια, πιο τολμηρά από ότι με τους «ευέλικτους» ιδιώτες, οι οποίοι, συνεπικουρούμενοι από τις γενετικά τροποποιημένες ορντινάντσες τους, αφού σκυλέψουν έναν κερδοφόρο Οργανισμό, θα φύγουν αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια. Το έργο το έχουμε ξαναδεί.

ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΊΕΣ ΤΟΥ ΟΜΊΛΟΥ, κινούμενες μέσα σε ένα σκληρά ανταγωνιστικό περιβάλλον, αναπτύχθηκαν και γιγαντώθηκαν αυτοχρηματοδοτούμενες χωρίς να επιβαρύνουν στο ελάχιστο τον Έλληνα πολίτη και φορολογούμενο. Αυτό το αποδεικνύουν:

 • Η πρωτεύουσα θέση των ΕΛΠΕ στην εγχώρια αγορά
 • Η κατάκτηση της αγοράς των Βαλκανίων
 • Η πολιτική χαμηλών τιμών
 • Η προστασία του περιβάλλοντος
 • Η φροντίδα για παρουσία σε άγονες και ακριτικές περιοχές


ΤΟ ΤΟΝΊΣΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΦΩΣΤΉΡΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΎΣ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΌΝΟΥΣ. Αυτοί όμως κωφεύουν. Με επιχειρήματα του τύπου: «Είναι ο καλύτερος τρόπος ανάπτυξης...», «Για το καλό σας...», «Θα βελτιωθούν οι υπηρεσίες...», «Έτσι γίνεται σήμερα...», προσπαθούν να μας πείσουν.

Και απαντάμε:

 • ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΥΠΆΡΧΕΙ και μέσα από συνεργασίες και κοινοπρακτικά σχήματα, χωρίς εκχώρηση της περιουσίας στα ξένα (και ύποπτης, επιπλέον, προέλευσης) συμφέροντα.

 • ΤΟ «ΚΑΛΌ ΜΑΣ» ΟΙ ΚΑΤΆ ΧΙΛΙΆΔΕΣ ΑΠΟΛΎΣΕΙΣ που ακολουθούν σε ανάλογες περιπτώσεις. Αφού το μοναδικό κόστος που περιορίζουν οι ιδιώτες είναι το κόστος εργασίας. Τα καθημερινά δημοσιεύματα του Τύπου το αποδεικνύουν: WORLDCOM, 28.700 φέτος-πέρυσι. HEWLETT PACKARD (εξαγοράστηκε από την COMPAQ) 15.000. ALCATEL, 30.000. FIAT, 10.000. Σιδηρόδρομοι στην Ιταλία 8.000... Στη Βουλγαρία η LUΚOIL απόλυσε ΟΛΟ το προσωπικό και έκλεισε το Διυλιστήριο, ο δε Λάτσης ’95-’99 έχει απολύσει 578 άτομα (από 1155), δηλ. το 50%!

 • ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΆ ΠΟΛΎΝΕΚΡΑ ΑΤΥΧΉΜΑΤΑ στα τρένα της Βρετανίας, η αύξηση του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών των ιδιωτικοποιημένων εταιρειών, αλλά και η κατάρρευση κολοσσών στους τομείς Ενέργειας, Κατασκευών, ΜΜΕ που άφησαν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους (ENRON, 35.000. HOLZMANN, 24.000. KIRH, 15.000...) έδειξαν ότι η ανθρώπινη ύπαρξη στα διεθνή χρηματιστήρια είναι καμένο χαρτί.

 • ΣΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ ΈΧΕΙ ΉΔΗ ΑΡΧΊΣΕΙ Η ΣΥΖΉΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΧΑΊΤΙΣΗ της ασύστολης πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων μετά τα μαύρα σκοτάδια στον Κλάδο Ηλεκτροπαραγωγής της Καλιφόρνιας, και τον εκτροχιασμό του Θατσερικού μοντέλου (Τρένα, Τηλεφωνία, Νερό).

Σήμερα στις ΗΠΑ επιλέγουν Δημοτικές επιχειρήσεις, κι οι Βρετανοί κι οι Γερμανοί ξαναμπαίνουν σε τροχιά. ΕΜΕΊΣ, ΤΏΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΆΛΛΟΙ ΓΥΡΊΖΟΥΝ ΠΊΣΩ, ΓΙΑΤΊ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΝΎΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΌΜΟ ΜΈΧΡΙ ΤΗΝ ΆΚΡΗ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΎ... ΚΙ ΑΚΌΜΑ ΠΑΡΑΠΈΡΑ;


ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ οι αρόδιοι όταν μιλούν για εξασφάλιση των εργαζομένων από τη διατήρηση του Μάνατζμεντ, και οι δεσμεύσεις που θα αποσπάσουν από την κοινοπραξία.

Η «συνάρτηση» του κ. Χριστοδουλάκη με τη χρυσή μετοχή αποδείχτηκε ασυναρτησία, το Μάνατζμεντ με το 35% φούσκα, και οι υποσχέσεις για εξασφάλιση των εργαζομένων ΚΟΡΟΪΔΊΑ.

 • ΤΑ ΚΟΙΝΟΠΡΑΚΤΙΚΆ ΣΧΉΜΑΤΑ αλλάζουν, μεταμορφώνονται, τροποποιούνται, και οι όποιες δεσμεύσεις δεν μεταβιβάζονται. Εύκολα το 23,17% μπορεί να γίνει μεγαλύτερο από το 35%. Είναι πολύ απλό: Ακόμα και με το 15,45% η LUKOIL ΜΠΟΡΕΙ να αποκτήσει το μάνατζμεντ. Ας έχει το Δημόσιο το 35%. Αν δεν καταλαβαίνουν την αριθμητική να τους την εξηγήσουμε.

 • Ο ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗΣ της (μετ)αλλαγής, κ. Τσοχατζόπουλος μπροστά στους εξαγριωμένους και προδομένους εργαζόμενους των ΕΛΠΕ, δήλωνε στις 28/5/2002 στο Διυλιστήριο: «Ο διαγωνισμός(!) ή θα ολοκληρωθεί με βάση τους αρχικούς όρους ή θα κηρυχθεί άγονος.»

 • ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΏΡΑ Ο ΤΣΆΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΊΑΣ ΒΙΆΖΕΤΑΙ. Μόνο τα 154 δισ. δρχ. μετράνε. Τόσο πουλιέται το 1/4 περίπου των ΕΛΠΕ. Μα αυτό είναι το κόστος μίας (1) μόνο από τις 45 μονάδες παραγωγής καυσίμων! Και βιάζεται επειδή τα ζεστά 154 είναι η «εγγύηση» στην εκλογική νίκη του κόμματος.

 • ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΈΡΕΙΕΣ ΤΟΥ «ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΎ» θα τις δούνε όλοι μαζί αργότερα. Λεπτομέρειες για τις οποίες η OMV αποκλείστηκε!

 • Η ΔΙΑΦΆΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΎ(;!) καλύπτεται με μαύρο πέπλο. Μας τάζουν την προκήρυξη για να δούμε πως μας έχουν φροντίσει. Αλλά επί δύο βδομάδες ο πολυάσχολος Γ.Γ. υπανάπτυξης, κ. Αγραφιώτης, δεν ευκαιρεί να βγάλει φωτοτυπία, και ποτέ κανείς δεν θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα αυτού του ξεπουλήματος αφού κανείς ποτέ δεν θα μάθει τις αποκλίσεις από την προκήρυξη.

Ο πρώην Άκης, επικαλούμενος το ένδοξο παρελθόν του «στους μπαξέδες του σοσιαλισμού», και ο νυν κ. Χριστοδουλάκης, επιδεικνύοντας το λαμπρό παρόν του «στους κήπους του νεοφιλελευθερισμού», τάζουν ένα καλύτερο μέλλον σπαρμένο με τα οράματα των ιδιωτικοποιήσεων, από το οποίο θα θερίσουμε τα φαντάσματα των... Λεπέν. Μόνο θλίψη μας προκαλούν.

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ. Ροκανίζουνε χρόνο. Για να είμαστε φρόνιμοι. Για να εκτονώσουν την αντίθεσή μας.

ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΎΝ ΣΕ ΕΘΝΙΚΉ ΜΕΙΟΔΟΣΊΑ, ΑΦΟΎ:

«Σε περίπτωση απόκτησης των ΕΛΠΕ η LUKOIL δεν θα
γίνει μόνο συμμέτοχος της ελληνικής αγοράς πετρελαίου,
αλλά και θα εδραιώσει τις θέσεις της σε πολύ πιο
δυναμικές αγορές των Βαλκανίων».
                                    Λεονίντ Φεντούν, Αντιπρόεδρος της LUKOIL

 • ΟΧΙ. Τα σχέδιά τους δεν πρέπει να περάσουν.
 • ΟΧΙ. Δεν πρέπει να δεχτούμε το ξεπούλημα αυτής της κερδοφόρας επιχείρησης στους Λύκους της Στέπας και στους Οίκους της Τσέπας.
 • ΟΧΙ. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να δημιουργηθεί στη Χώρα μας ο ΕΝΑΣ παίχτης που θα κατευθύνει το παιγνίδι.
 • ΟΧΙ. Δεν δεχόμαστε να βρεθούμε στο έλεος του κάθε κερδοσκόπου.

ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ είμαστε ήδη στο δρόμο των ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΉΣΕΩΝ.


Την Τρίτη, 11/6/2002 Τρίωρη Στάση 11.00 π.μ.-2.00 μ.μ.
συναντιόμαστε, με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας του Ομίλου, στο INTERCONTINENTAL
στη γενική συνέλευση των μετόχων για να χαλάσουμε τη φιέστα τους.
ΤΑ ΕΛΠΕ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥΣ.
ΟΦΕΊΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΈΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.


Υπενθύμιση Απεργίες 15-18/06 τέσσερις 24ωρες

11 Ιουνίου 2002 (1)

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Υ Π Ε Ν Θ Υ Μ Ι Σ Η

Το ξεπούλημα των ΕΛΠΕ είναι εθνική μειοδοσία

 • ΟΧΙ. Τα σχέδιά τους δεν πρέπει να περάσουν.
 • ΟΧΙ. Δεν πρέπει να δεχτούμε το ξεπούλημα αυτής της κερδοφόρας επιχείρησης στους Λύκους της Στέπας και στους Οίκους της Τσέπας.
 • ΟΧΙ. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να δημιουργηθεί στη Χώρα μας ο ΕΝΑΣ παίχτης που θα κατευθύνει το παιγνίδι.
 • ΟΧΙ. Δεν δεχόμαστε να βρεθούμε στο έλεος του κάθε κερδοσκόπου.

ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ είμαστε ήδη στο δρόμο των ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΉΣΕΩΝ.

Σάββατο-Κυριακή, 15-16/6/2002, δύο 24ωρες
στις Εγκαταστάσεις
v
Δευτέρα – Τρίτη, 17-18, δύο 24ωρες
σε Ολη την ΕταιρεΙα


ΤΑ ΕΛΠΕ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥΣ.
v
ΟΦΕΊΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΈΨΟΥΜΕ
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr