ΝΕΑ/ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΕΠΕΚΟ

24ΩΡΗ Απεργία στις 13-12-2006

11 Δεκεμβρίου 2006

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,
Συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου 2006 και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στις 12:00 μ.μ. στο Πεδίο Άρεως και στα κατά τόπους εργατικά κέντρα δίνουμε δυναμική και αγωνιστική απάντηση ενάντια :

  • Στον Προϋπολογισμό της λιτότητας και των ανισοτήτων
  • Στην ανεξέλεγκτη επί χρόνια ακρίβεια που εξανεμίζει το εργατικό εισόδημα
  • Στις συνεχείς επιθέσεις στο ασφαλιστικό σύστημα
  • Στην υπονόμευση της βιωσιμότητας ολόκληρου του συστήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης
  • Στην «Αναδιάρθρωση» των Εργασιακών Σχέσεων
  • Στην Εργολαβοποίηση


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και διεκδικούμε :

  • ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε.
  • ΔΙΚΑΙΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΑ ΗΔΗ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ


Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Όλοι μαζί και ο καθένας μόνος του καλείται να δώσει τη μάχη ενάντια σε όλα αυτά τα συμφέροντα τα οποία μοναδικό σκοπό και στόχο έχουν να καταστρατηγήσουν όλες τις κατακτήσεις του εργαζόμενου. Η συμμετοχή σας στην απεργιακή κινητοποίηση και στο συλλαλητήριο δεν είναι μόνο απαραίτητη αλλά και επιβεβλημένη.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 13/12/2006
ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 12:00 Μ.Μ.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Π. Περουτσέας   

  O Γεν. Γραμματέας

   Σ. Ν. Αγαπίου

Δήλωση - Πρόσκληση για την έναρξη διαπραγμάτευσης με τη νέα Συλλογική Σύμβαση

5 Μαρτίου 2007

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Στα πλαίσια της απρόσκοπτης ενημέρωσης για όλα όσα συμβαίνουν όσον αφορά στην πορεία των  διαπραγματεύσεων για την νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, θεωρούμε υποχρέωσή μας να επικοινωνήσουμε με τα μέλη μας και παράλληλα να καταγγείλουμε τη στάση που επέδειξε η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης της Εταιρίας σε ένα τόσο κορυφαίο ζήτημα για τους εργαζόμενους.

Στις 29/12/2006 ως είθισται επιδόθηκε στην Εταιρία ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για την έναρξη διαπραγμάτευσης σχετικά με τη νέα Συλλογική Σύμβαση με σαφές και ξεκάθαρο διεκδικητικό πλαίσιο.

Αφού ορίστηκε Επιτροπή Διαπραγμάτευσης προχωρήσαμε σε συνάντηση όπου δόθηκαν αναλυτικές επεξηγηματικές και διευκρινιστικές απαντήσεις παρουσιάζοντας ένα τεκμηριωμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο.

Κληθήκαμε σε νέα συνάντηση στις 02/03/2007 πιστεύοντας ότι ξεκινάμε διάλογο σε κάποια βάση σε αντίθεση με αυτό που εισπράξαμε το οποίο δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ερωτήσεις για νέες διευκρινήσεις στα ξεκάθαρα αιτήματά μας.

Πιστεύοντας ότι η υπεύθυνη στάση που μας διέπει ως Σωματείο μας αναγκάζει να είμαστε αταλάντευτοι  απέναντι στις θέσεις μας καλούμε την Εταιρία να ορίσει ΑΜΕΣΑ νέα συνάντηση αποφεύγοντας την κωλυσιεργία  και τον προσχηματικό διάλογο συνειδητοποιώντας ότι η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ είναι  κατάκτηση και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, αταλάντευτα και με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων θα διεκδικήσουμε ξεκάθαρα και αποφασιστικά μία νέα ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Π. Περουτσέας   

  O Γεν. Γραμματέας

   Σ. Ν. Αγαπίου

Διεθνής ημέρα Αντιπολεμικής Δράσης

16 Μαρτίου 2007

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισες, συνάδελφοι,

Η 18 Μαρτίου έχει κυρηχθεί «ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ».
Στις 18 Μαρτίου κλείνουν τέσσερα χρόνια από τον πόλεμο και την κατοχή στο ΙΡΑΚ.
Στις 16 Μαρτίου συμπληρώθηκαν 39 χρόνια από την σφαγή στο Μάι Λάι.
Αντί οποιασδήποτε ανακοίνωσης παραθέτουμε το σημερινό σχόλιο της Μαρίας Χρυσάνθου.

«Στο Βιετνάμ πυρπόλησαν το ρύζι..."

"Στο Βιετνάμ πυρπόλησαν το ρύζι, πυρπόλησαν το ρύζι", τραγουδούσε ο Διονύσης Σαββόπουλος, πριν πολλά-πολλά χρόνια, πρέπει να ήμουν ακόμα στο δημοτικό σχολείο.

Το τραγούδι ίσως και να έχει ξεχαστεί ή να το θυμούνται μόνο άτομα μιας "κάποιας ηλικίας". Όπως έχει ξεχαστεί και το Μάι Λάι. Γιατί να το θυμάται όμως ο κόσμος; Ήταν 16 Μαρτίου το 1968. Έχουν περάσει από τότε, 39 ολόκληρα χρόνια. Έχουν διαπραχθεί από τότε, πολλά χειρότερα εγκλήματα.

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι, όλοι τους άμαχοι ηλικίας ενός με 82 χρόνων είχαν σφαγιασθεί στο Μάι Λάι από τους Αμερικανούς στρατιώτες. Και δεν ήταν η μοναδική μαζική δολοφονία αμάχων. Όταν ο νεαρός, τότε, Κόλιν Πάουελ, είχε αναλάβει τη διερεύνηση αυτών των ωμοτήτων, μετά από καταγγελίες Αμερικανών στρατιωτών, είχε δηλώσει πως αντικρούονται από "το γεγονός ότι οι σχέσεις των Αμερικανών στρατιωτών και των Βιετναμέζων είναι άριστες"! Κάποια χρόνια αργότερα, όταν ήταν πλέον Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και όταν οι Αμερικανοί στρατιώτες "συνέσφιγγαν" πια τις σχέσεις τους με τους Ιρακινούς, ο κ. Πάουελ παραδέχθηκε πως "αυτού του είδους οι φρικαλεότητες συμβαίνουν κάθε τόσο"! Ίσως γι' αυτό και να συνεχίζεται ακόμα το Γκουαντάναμο και να μεταφέρθηκαν αλλού οι φυλακές του Αμπού Γκράιμπ.

Κι όμως σύμφωνα με το μύθο, το Βιετνάμ δημιουργήθηκε από τον έρωτα ενός θαλάσσιου δράκου και μιας πανέμορφης νεράιδας που ζούσε στο βουνό. Μαζί αποκτήσανε εκατό γιους, οι μισοί από τους οποίους ακολούθησαν τον πατέρα τους στη θάλασσα, ενώ οι άλλοι τη μητέρα τους στα βουνά. Αυτά τα μαγικά παιδιά θεωρούνται οι πρόγονοι των Βιετναμέζων. Κι όμως σύμφωνα με την ιστορία, στο Ιράκ, η αρχαία Μεσοποταμία, γεννήθηκε ο πρώτος πολιτισμός που σκόρπισε τη γνώση του απλόχερα στη γύρω περιοχή και πάρα πέρα. Κι όμως Βαγδάτη κάποτε σήμαινε "το δώρο του Θεού" ή σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή "η πόλη της Ειρήνης".

16 Μαρτίου, η επέτειος της σφαγής του Μάι Λάι. "Όχι άλλο Βιετνάμ", διαδήλωναν τότε χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες. Διαμαρτυρόμενοι όχι μόνο για το θάνατο άμαχων Βιετναμέζων, μα και για το θάνατο των δικών τους παιδιών, που είχαν αρχίσει να γυρίζουν πίσω από άλλον ένα παράλογο πόλεμο μέσα σε μαύρες σακούλες.18 Μαρτίου, η Διεθνής Ημέρα Κινητοποιήσεων κατά της Κατοχής του Ιράκ.
"Όχι στον πόλεμο στο Ιράκ" θα διαδηλώσουν χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες και άλλοι...

Στο μεταξύ οι πόλεμοι συνεχίζονται...
"Στη Σαϊγκόν δεν μπόραες να ζήσεις..." συνέχιζε θυμάμαι το τραγούδι του Σαββόπουλου... Ούτε στη Βαγδάτη...
"Γιέ γιέ-γιέ γιέ"...

Της Μαρίας Χρυσάνθου ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ
Κωδικός άρθρου: 700019
ΠΟΛΙΤΗΣ - 16/03/2007, Σελίδα: 8

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Π. Περουτσέας   

  O Γεν. Γραμματέας

   Σ. Ν. Αγαπίου

Εργατική Πρωτομαγιά

30 Απριλίου 2007

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


«Από την 1η Μάη η εργατική μέρα θα διαρκεί μόνο 8 ώρες»
(Αμερικάνικη Ομοσπονδία Εργασίας, Σικάγο 1886)


Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και εορτασμού των αγώνων της εργατικής τάξης που συνεχίζει να διεκδικεί τα αιτήματά της εν μέσω ραγδαίων και δυσμενών εξελίξεων σε όλο τον κόσμο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της συρρικνώνει τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, απορυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις και αποδυναμώνει το κράτος πρόνοιας. Οι θέσεις απασχόλησης μειώνονται, οι απολύσεις αυξάνονται και η ανεργία ιδιαίτερα των νέων συνεχίζει να είναι σε υψηλά επίπεδα.

Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων στις επιχειρήσεις που έχουν δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα συνεχίζεται σε βάρος του κοινωνικού συνόλου αλλά και των εργαζομένων σε αυτές.

Συναδέλφισες, συνάδελφοι

Η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να γίνει απαρχή για μια ενωτική συσπείρωση όλων των εργαζομένων στις διεκδικήσεις μας.

Η 1η Μάη 2007 ας είναι αφετηρία και ορόσημο συνέπειας και σύνθεσης που θα διασφαλίζει την ενωτική πορεία του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος, ώστε η εργατική τάξη να βρει δικαίωση, η κοινωνία ανθρωπιά, η χώρα ανάπτυξη και ευημερία και ο κόσμος ειρήνη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Π. Περουτσέας   

  O Γεν. Γραμματέας

   Σ. Ν. Αγαπίου

Απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Μαϊου 2007

10 Μαΐου 2007

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Στις 15 ΜΑΗ όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από πολιτικές τοποθετήσεις συναντιόνται στο Πεδίον του Άρεως στις 11:00 π.μ. για να δώσουν ηχηρή απάντηση σε όλους αυτούς που τόσα χρόνια απομυζούν όλο το δημόσιο πλούτο και τον ιδρώτα των εργαζομένων. Μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα εμείς οι εργαζόμενοι λέμε ΟΧΙ και διατρανώνουμε με όλες μας τις δυνάμεις ότι δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε καμία πολιτική νομιμοποίησης των «ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ»

Η Απεργία αυτή έρχεται σε μία περίοδο που διαπραγματευόμαστε την νέα μας Σ.Σ.Ε. μέσα από το πρίσμα ενός μετόχου ο οποίος προσπαθεί να ψαλιδίσει στο βωμό του κέρδους την αξιοπρέπεια των εργαζομένων της εταιρίας μας. Η στάση της εταιρίας στις διαπραγματεύσεις είναι ανελαστική και απαράδεκτη. Δεν δίνει σχεδόν τίποτα από όσα έχουμε ζητήσει με το πρόσχημα των «μη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων και της δύσκολης συγκυρίας της αγοράς».

Εμείς λέμε ΟΧΙ σε αυτή τη στάση της Διοίκησης και καλούμε τα μέλη μας να έχουν μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Μαϊου 2007. Καλούμαστε να διαφυλάξουμε το σήμερα για να υπάρξει το ΑΥΡΙΟ. Έτσι μόνο θα έχουμε δύναμη και φωνή στη διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

ΖΗΤΟΥΜΕ από τη Διοίκηση της Εταιρίας να ορίσει άμεσα συνάντηση τη Δευτέρα 14 Μαϊου 2007 και να δει με άλλη λογική και θετική διάθεση τόσο τα δίκαια θεσμικά όσο και τα απολύτως ρεαλιστικά οικονομικά μας αιτήματα.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Π. Περουτσέας   

  O Γεν. Γραμματέας

   Σ. Ν. Αγαπίου

Απεργία 12/12/2007 Πανελλαδική

10 Δεκεμβρίου 2007

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12/12/2007

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Η 24ωρη Πανελλαδική απεργία της 12/12/2007 βρίσκει όλους μας αλληλέγγυους στις επάλξεις. Μαζί με τη ΓΣΕΕ και τους εργαζόμενους όλης της χώρας βροντοφωνάζουμε.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ !

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ !

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ !


ΚΑΝΕΝΑΣ καρεκλοκένταυρος μεγαλοπαράγοντας, ΚΑΝΕΝΑΣ υπουργός και ΚΑΝΕΝΑΣ Γκαργκάνας, δεν έχουν το  δικαίωμα με σοφά αποφθέγματα και ρήσεις μεγάλου τιμονιέρη να αυξάνουν τα όρια συντάξεων, να μειώνουν συντάξεις και γενικά να ενσπείρουν τον πανικό και την ανασφάλεια.

ΔΕΝ αποδεχόμαστε τις απαράδεκτες και διασπαστικές θέσεις που προσπαθούν να διαιρέσουν την κοινωνία και  τους εργαζόμενους σε προνομιούχους και μη, σε ρετιρέ και υπόγεια, σε ευνοημένους και μη. Αυτοί που εύκολα σήμερα ονομάζονται προνομιούχοι γιατί η σύνταξή τους είναι 1000 ευρώ ή γιατί έχουν μισθό 1500 ευρώ. Για παράδειγμα είναι αυτοί που πληρώνουν τις υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές που φτάνουν το 40%  των αποδοχών τους. Είναι προνομιούχοι αυτοί;

Είναι απαράδεκτο να στοχοποιούνται σαν υπεύθυνοι της κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος οι εργαζόμενοι και όχι αυτοί που το οδήγησαν διαχρονικά στην κατάντια αυτή. Οι εκάστοτε διοικούντες δηλαδή. Δεν είναι σωστό αντί να εξετάζονται τρόποι διεύρυνσης των ασφαλιστικών εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων να μιλάμε συνεχώς για τρόπους και μέτρα μείωσης και συρρίκνωσης αυτών. Στόχος πρέπει να είναι η καλύτερη αναδιανομή του εισοδήματος και όχι η μείωση του υπέρ των ολίγων αιωνίως ευνοημένων. Τα λεφτά να εξοικονομηθούν από εκεί που πρέπει. Η ΓΣΕΕ πρότεινε σωστά να κοπούν αυτές οι περιβόητες ειδικές ρυθμίσεις, οι γελοίες πρακτικές πρόωρων συνταξιοδοτήσεων μέσω των ακριβοπληρωμένων εθελουσίων εξόδων. Να πάψουν οι διοικητές οργανισμών και λοιπών κρατικών φορέων να αυξάνουν κάθε τόσο μισθούς και συντάξεις δικές των ευλογώντας έτσι τα γένια τους….. Τι γίνεται με τις χαριστικές ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων εισφορών; Γιατί γιγαντώνεται η φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή; Τι κάνει το κράτος για όλα αυτά;

Ειδικότερα

Είμαστε ενάντιοι στην προώθηση οποιασδήποτε διαδικασίας ενοποίησης ασφαλιστικών ταμείων χωρίς αναλογιστική μελέτη και διάλογο επί της ουσίας.
Είμαστε εναντίον της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης. Είμαστε εναντίον της μείωσης των συντάξεων.

Θέλουμε μια δίκαιη κοινωνία. Θέλουμε μια κοινωνία αύξησης των δικαιωμάτων και όχι συρρίκνωσης αυτών.
Θέλουμε ένα σωστό, έντιμο, υγιή διάλογο, ΟΧΙ προαποφασισμένες λύσεις.
Θέλουμε βελτίωση της ζωής και όχι κατεδαφίσεις.
Και χρειάζεται αποφασιστικότητα και αγώνας για όλα αυτά ........

Για τον προϋπολογισμό : Είναι αδιανόητο να πληρώνουν πάντα το μάρμαρο οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίοι. Αυτοί αποτελούν πάντοτε τον εύκολο στόχο της ακρίβειας, της λιτότητας, των πάσης φύσεων αφαιμάξεων.

Αυτοί που πληρώνουν πάντα στηρίζοντας όλη την οικονομία. Αυτοί που δεν φταίνε για το σημερινό χάλι. Αυτοί πρέπει κάποια στιγμή να πάψουν να είναι τα θύματα μιας συνεχούς λιτότητας και μιας αυξανόμενης περιοριστικής εισοδηματικής πολιτικής.

Η νέα εισοδηματική πολιτική, ο νέος προϋπολογισμός πρέπει να λειτουργήσουν ΥΠΕΡ του εργαζόμενου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΙΩΣΗ.
ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΑΤΤΩΣΗ.


Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Η 24ωρη Πανελλαδική απεργία έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τους εργαζόμενους της εταιρίας μας. Η Διοίκηση μας οφείλει μια απάντηση για όσα σκοτεινά και υπόγεια διαδραματίζονται σε σχέση με τις περίεργες κυκλωτικές κινήσεις των Διοικούντων τα ΕΛΠΕ που ξεκινούν από τη υπαγωγή του εσωτερικού ελέγχου σε αυτούς και καταλήγουν σε σενάρια συρρίκνωσης της ΕΚΟ. Ακόμα αναμένουμε τις διευκρινήσεις της Εταιρίας. Ας σοβαρευτούν οι Διοικούντες και ας μας απαντήσουν τάχιστα. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε σε κανέναν να συρρικνώσει και να διαμελίσει την ΕΚΟ σε βάρος των εργαζομένων της.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ πρέπει μακριά από μικροκομματισμούς να λειτουργήσει ενωτικά για τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων και κατ’ επέκταση του Ελληνικού Λαού στο σύνολό του.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12/12/2007 ΣΤΙΣ 11:00 πμ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Π. Περουτσέας   

  O Γεν. Γραμματέας

   Σ. Ν. Αγαπίου

Απεργία 13/2/2008 Πανελλαδική Ασφαλιστικό

8 Φεβρουαρίου 2008

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 13/02/2008

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σε μια δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δέχονται συνεχώς πλήγματα, δεν πρόκειται να δεχτούμε αρνητικές μεταβολές ούτε για τους εν ενεργεία ασφαλισμένους ούτε για τους συνταξιούχους. Οι ομιχλώδεις και θολές κυβερνητικές θέσεις και οι τάσεις και σκέψεις διαφόρων κύκλων που διαρρέουν συνεχώς χωρίς να συγκεκριμενοποιούνται πρέπει να σταματήσουν γιατί μας έχουν κουράσει πια.

Η κυβέρνηση οφείλει να αποσαφηνίσει τις προτάσεις της για να μπορεί να γίνει υγιής και σωστός διάλογος χωρίς προαποφασισμένες λύσεις και πονηρά υπονοούμενα. Σκέψεις για ενοποιήσεις υγειών ταμείων για να σωθούν προβληματικά και θνησιγενή δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που πάνε να λύσουν.

Ειδικότερα το ΤΕΑΠΕΠ που δεν επηρεάζει καθόλου τον κρατικό προϋπολογισμό και κατά συνέπεια τον Ελληνικό λαό δεν πρέπει να το αγγίξει κανένας !

Συμμετέχουμε μαζί με την Oμοσπονδία στις πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 13/02/2008 που αποφάσισε. η Γ.Σ.Ε.Ε. ,γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να λάβει ισχυρό μήνυμα η κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να αγωνιστούν προασπίζοντας τα δικαιώματά τους και διεκδικώντας βελτίωση οικονομικών απολαβών, συνθηκών εργασίας, κοινωνικών παροχών, αλλά πρωτίστως διεκδικώντας ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο ΑΥΡΙΟ.

Αυτό το ΑΥΡΙΟ δεν μπορεί να είναι προαποφασισμένο ερήμην των εργαζομένων και των συνταξιούχων, αυτό το ΑΥΡΙΟ πρέπει να είναι καρπός και προϊόν της βούλησης των εργαζομένων που δεν θα θίγει τα δικαιώματά τους αλλά θα βελτιώνει τη ζωή τους σε όλα τα επίπεδα.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΓΙΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Η συμμετοχή στην απεργία αυτό το μήνυμα και αυτή τη δυναμική υπηρετεί.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 13/02/2008

( ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ )


Για το διοικητικό συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Π. Περουτσέας   

  O Γεν. Γραμματέας

   Σ. Ν. Αγαπίου

Στάση Εργασίας 12-3-2008 Γενική Απεργία

11 Μαρτίου 2008

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ

· 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ

· ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Συμμετέχουμε με την Ομοσπονδία στην 3ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 12/3/08 καθώς και στην 24ωρη Γενική απεργία της ΓΣΕΕ στις 19/3/08 και στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα:

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΓΕΙΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

H κυβέρνηση πρέπει να λάβει ηχηρό μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να αγωνιστούν προασπίζοντας τα δικαιώματά τους και διεκδικώντας βελτίωση οικονομικών απολαβών, συνθηκών εργασίας, κοινωνικών παροχών, αλλά πρωτίστως διεκδικώντας ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο ΑΥΡΙΟ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/03/08 (12.00-15.00)

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 19/03/2008

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr