Πρωτομαγιάτικη Απεργία 2013

Πρωτομαγιάτικη Απεργία 2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ ΑΒΕΕ
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. 2906/1974
ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ 44, 115 27 ΑΘΗΝΑ. Τηλ. 7705401, 7797119 www.pepeko.gr


Συνάδελφοι

Το Σωματείο μας θεωρεί αυτονόητη και αδιαπραγμάτευτη τη συμμετοχή μας στην Απεργία της Πρωτομαγιάς.

Η 1η του Μάη δεν είναι κάποια εθιμοτυπική αργία, ώστε να μεταφέρεται ανάλογα με τη θέληση του εκάστοτε υπουργού και του εκάστοτε εμπορικού επιμελητηρίου.

Είναι ημέρα-σύμβολο για τους αγώνες των εργαζομένων σε ΟΛΟ τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, οι εργοδοτικές ενώσεις, με τις πλάτες της κυβέρνησης, επιθυμούν να «σβήσουν» την Πρωτομαγιά, με το ίδιο τρόπο που θέλουν να σβήσουν την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τις Κλαδικές και Επιχειρησιακές Συμβάσεις, τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Στο χέρι μας είναι να μην τους περάσει. Δεν μπορεί η ιστορία να γυρίσει πίσω ακόμα και από αυτή την 1η Μάη του 1886, όταν οι αμερικάνοι εργαζόμενοι διεκδικούσαν και κέρδιζαν με το αίμα τους το δικαίωμα στο 8ωρο.

Ειδικά για εμάς τους εργαζόμενους στην ΕΚΟ, η πρωτομαγιάτικη απεργία συμπίπτει εφέτος με τη διεκδίκηση της Συλλογικής μας Σύμβασης Εργασίας.

Εκεί, παράλληλα με το μισθολογικό μέρος, η εργοδοσία θέτει σε αμφισβήτηση το σύνολο των εργασιακών μας δικαιωμάτων, και παρασκηνιακά απεργάζεται σχέδια που θέτουν εμμέσως σε αμφισβήτηση θέσεις εργασίας.

Οφείλουμε να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα μπροστά σε κάθε ενδεχόμενο.

Συμμετέχουμε στην Πρωτομαγιάτικη Απεργία και τις κατά τόπους συγκεντρώσεις – Υπερασπίζουμε τη Συλλογική μας Σύμβαση Εργασίας.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Σ. ΣΠΥΡΑΝΤΗΣ   

  O Γεν. Γραμματέας

  Ι. ΚΑΜΠΑΝΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr