ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

 .  

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ ΑΒΕΕ
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. 2905/1974
ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ 6, 151 25 ΜΑΡΟΥΣΙ.    Τηλ. 210-7725042, 7725043    www.pepeko.gr
              

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
 
Μαρούσι, 16/11/2023

Συ          Συνάδελφοι,

 

50 χρόνια συμπληρώνονται φέτος  και τα αιτήματα παραμένουν ζωντανά.

 

Η επέτειος του Πολυτεχνείου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της νεότερης ιστορίας μας με τα αιτήματα εκείνης της εποχής που αν και πολλά συμπυκνώθηκαν με το ιστορικό σύνθημα «ΨΩΜΙ –ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» .

 

 Αιτήματα  για ειρήνη, δημοκρατία, κοινωνική αλληλεγγύη, ισότητα, βρίσκονται στον πυρήνα των  διεκδικήσεων των εργαζομένων και της νεολαίας.

 

Οι αγώνες  των φοιτητών του πολυτεχνείου πρέπει να αποτελούν για όλους μας παρακαταθήκη και οδηγό προκειμένου να μπορέσουμε στεκόμενοι στο ύψος των περιστάσεων, να ανορθώσουμε το ανάστημά μας και να ανατρέψουμε όλες εκείνες τις πολιτικές που υποθηκεύουν το μέλλον μας και ισοπεδώνουν τα όνειρα και τις ελπίδες τις δικές μας και των επόμενων γενιών.

 

Στην όποια προσπάθεια από όπου και αν προέρχεται για διαίρεση και χειραγώγηση του λαού, η ενότητα και η αλληλεγγύη  όλων των εργαζομένων είναι η μόνη απάντηση που θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας, για τη αντιμετώπιση των προκλήσεων της νέας εποχής, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, για την οικοδόμηση μιας πιο  δίκαιης κοινωνίας. που δίνει ίσες ευκαιρίες στα μέλη της, που διανέμει δίκαια τον παραγόμενο πλούτο, που σέβεται το διαφορετικό, που απορρίπτει το ρατσισμό και τη ξενοφοβία, που δεν αρκείται στο ρόλο του παθητικού θεατή των εξελίξεων, αλλά τις διαμορφώνει.

 

Η μνήμη του αγώνα της νεολαίας και της θυσίας των θυμάτων της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, παραμένει ζωντανή και αποτελεί ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για τους σημερινούς αγώνες.

 

Αγώνες που δεν σταματούν ούτε μια στιγμή,  αγώνες για την εμβάθυνση και διεύρυνση της δημοκρατίας, την ενίσχυση των εισοδημάτων  και την οικοδόμηση μιας δίκαιης κοινωνίας.

 

 

17 Νοέμβρη 1973-17 Νοέμβρη 2023 και ο αγώνας συνεχίζεται. 

 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
 

Ο Πρόεδρος


Σ. ΣΠΥΡΑΝΤΗΣ

O Γεν. Γραμματέας


Μ. ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗΣ
 
 
 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr