Σωματεία Ομίλου ΕΛ.ΠΕ ΠΣΕΕΠ-ΠΕΠΕΚΟ-ΑΣΠΡΟΦΩΣ-DIAXON Ανακοίνωση-Δελτίο τύπου

Σωματεία Ομίλου ΕΛ.ΠΕ ΠΣΕΕΠ-ΠΕΠΕΚΟ-ΑΣΠΡΟΦΩΣ-DIAXON Ανακοίνωση-Δελτίο τύπου

4 Νοεμβρίου 2002

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛ.ΠΕ
ΠΣΕΕΠ – ΠΕΠΕΚΟ – ΑΣΠΡΟΦΟΣ - DIAXON

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε όλοι μας την μεθόδευση που γίνεται προκειμένου να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ προχωρά άμεσα και μάλιστα με σημαντικά οφέλη για την χώρα μας. Τις μεθοδεύσεις αυτές τις έχει αναλάβει εργολαβικά μία από τις δύο πλευρές της ελληνορωσικής κοινοπραξίας (όμιλος Λάτση) που ύστερα από τις πρόσφατες εξαγορές των ΕΛ.ΠΕ σε Μαυροβούνιο και Κύπρο έχει κάθε λόγο να βιάζεται να αποκτήσει ποσοστό που θα του επιτρέπει είτε την άσκηση ελέγχου των ΕΛ.ΠΕ μέσα από την Γενική Συνέλευση, είτε την λήψη σημαντικών μερισμάτων από την χρήση του 2002. Κυκλοφορεί ευρέως στους χρηματιστηριακούς κύκλους ότι αυτές τις μέρες έκλεισε δήθεν η συμφωνία μεταξύ του δημοσίου και της κοινοπραξίας και αυτό που μένει είναι να μπουν υπογραφές. Η διοχέτευση αυτών των πληροφοριών από την πλευρά της Eurobank είναι σχεδόν καθημερινή, σε αυτό έχουν συμβάλει και οι δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης την περασμένη εβδομάδα.

Το συνδικαλιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι των Εταιρειών του Ομίλου, από την αρχή αντιτάχθηκαν σε αυτό το ξεπούλημα. Όσο για τις μεθοδεύσεις, όπως και να τις «μαγειρεύουν» τόσο το Υπουργείο Ανάπτυξης όσο και ο όμιλος Λάτση, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες οι σύμβουλοι των ΕΛ.ΠΕ και τα στελέχη της Εταιρείας που είχαν οριστεί για να συμμετέχουν στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων απέχουν από αυτές. Μελέτη ανάπτυξης των κοιτασμάτων από την πλευρά της Lukoil δεν υπήρξε ποτέ. Τα ΕΛ.ΠΕ μπορούν να προχωρήσουν και προχωρούν μόνα τους στην υλοποίηση εμπορικής συνεργασίας στα Βαλκάνια που θα αποφέρουν αύξηση πάνω από 1.000.000 μετρικούς τόνους. Γνώμονας σε αυτή την συνεργασία πρέπει να είναι το συμφέρον όλων των λαών των Βαλκανίων. Και όλα αυτά γίνονται όπως αναφέρουμε και παραπάνω όταν κάποιοι παράγοντες των Υπουργείων και της κοινοπραξίας Λάτση Lukoil , συζητούν από μόνοι τους κεκλεισμένων των θυρών, για το πως θα παρουσιάσουν επιτυχία και συμφέρουσα για τα ΕΛ.ΠΕ, το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών!!!

Στο σημείο αυτό πρέπει να υπογραμμίσουμε και την τεράστια ευθύνη που έχει η Εθνική Τράπεζα, που μετέχει ως μία εκ των συμβούλων του Δημοσίου, που στο κλείσιμο ενδεχομένως συμφωνίας όπως την μεθοδεύουν Υπουργεία και κοινοπραξία, θα συμμετέχει στο μεγαλύτερο σκάνδαλο επιχειρηματικής συμφωνίας των τελευταίων ετών!!!

Σε κάθε περίπτωση αν έχουν την παραμικρή βάση τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα της κυβέρνησης, και η κυβέρνηση αδιαφορώντας για την επενδυτική δραστηριότητα των ΕΛ.ΠΕ τις τελευταίες μέρες και για την αποχώρηση στην ουσία της Διοίκησης των ΕΛ.ΠΕ και των συμβούλων της, προχωρήσει σε προσύμφωνο, χωρίς τα σημαντικά θέματα να έχουν ρυθμιστεί, δεν αδυνατίζει μόνο την διαπραγματευτική της ικανότητα όταν θα κάνει εκ των υστέρων συζητήσεις, αλλά βάζει επί της ουσίας ταφόπλακα στα ΕΛ.ΠΕ και πρέπει να γνωρίζει πως οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές!

Οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΠΕ από την πρώτη στιγμή χωρίς στείρα αντιπαράθεση, αλλά με τεκμηριωμένες προτάσεις, έδειξαν σε όλους ότι και θέσεις έχουν αλλά και δύναμη να την στηρίξουν. Τα ΕΛ.ΠΕ σε πείσμα όσων μεθοδεύουν το ξεπούλημά τους μεγαλώνουν, αυξάνουν τον όγκο παραγωγής τους, διπλασιάζουν τα κέρδη τους. Η κυβέρνηση πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά ότι η ελληνική οικονομία έχει απόλυτη ανάγκη τέτοιες επιχειρήσεις.

Αντιδρώντας σε όσα μεθοδεύονται πολλούς μήνες τώρα εις βάρος των ΕΛ.ΠΕ μπλοκάροντας στην ουσία την ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξή τους, οι εργαζόμενοι στον όμιλο των ΕΛ.ΠΕ θα συγκεντρωθούν για μια ακόμη φορά, στην πλατεία Κολοκοτρώνη (παλιά Βουλή) πραγματοποιώντας συλλαλητήριο κατά της Ιδιωτικοποίησης την Τετάρτη 6/11/02 και ώρα 17:00.

Έχουμε δύναμη και παίρνουμε θέση. Στέλνουμε το δικό μας μήνυμα. Ας το καταλάβει καλά η κυβέρνηση. Συμμάχους σε αδιαφανείς διαδικασίες και σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας δεν θα βρει στις τάξεις μας. Συμμάχους όμως σε μια πολιτική ανάπτυξης όπως την έχουμε καταγράψει πάρα πολλές φορές μέσα από ανακοινώσεις μας και δελτία τύπου, μπορεί να βρει. Ας τολμήσει να το επιχειρήσει.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6/11/02 ΚΑΙ ΩΡΑ 17:00
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ (παλιά Βουλή).

ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ.

Οι Πρόεδροι  

Ορφανός Νίκος
Δούρος Θωμάς
ΛιώρηςΔημήτρης
Ταπατζάς Βασίλης

  Oι Γεν. Γραμματείς

  Λάσκος Κώστας
Σκλαβούνος Νίκος
Γεωργίου Ζωή
Σταματίου Κώστας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr