Υπογραφή Σύμβασης (ΕΣΣΕ) - 24/06/2004

Υπογραφή Σύμβασης (ΕΣΣΕ)

24 Ιουνίου 2004

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι,

Οι πράξεις ακραίας ανευθυνότητας, ασυνέπειας και ανάκλησης υπογραφών των διοικούντων, που ζήσαμε κατά τις διαπραγματεύσεις για την φετινή μας ΕΣΣΕ δεν έχουν προηγούμενο.

Μετά από ένα δίμηνο προεκλογικής φουρτούνας με την προηγούμενη διοίκηση, και ένα τρίμηνο μετεκλο-γικής… τρικυμίας με την τωρινή, φάνηκε καθαρά ότι οι διοικούντες –ανεξάρτητα του ποια κυβέρνηση υπηρετούν– ακολουθούν την ίδια πολιτική οικονομικών εξαρτήσεων και προσωπικού βολέματος στις πλάτες των εργαζομένων.

Δεν μπορεί ο Διευθύνων Σύμβουλος να μοιράζει σε άλλους «εύγε» και σε άλλους «ποινές» προσπαθώντας να διχάσει το προσωπικό.

Δεν είναι δυνατόν ο νέος πρόεδρος να δέχεται και να επικυρώνει προειλημμένες αποφάσεις, για αυξήσεις σε μερίδα… μερίδας εργαζομένων (μόνο μέρος των μεριτούχων δηλαδή!), και μάλιστα όταν έχουν ληφθεί χωρίς ούτε καν να συζητηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας.

Δεν μπορούν οι διοικούντες να ασπάζονται τις εντολές για συνεχή μείωση του εργατικού κόστους σε έναν Oργανισμό για τον οποίον οι εργαζόμενοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους τα τελευταία… 20 χρόνια.

Πόθεν ο κ. Παπαδόπουλος φροντίζει να εφαρμόζει με υπερβάλλοντα ζήλο την οικονομική πολιτική μόνο στο βαθμό που αφορά την ΕΣΣΕ και κατά περίεργο τρόπο την ξεχνά όταν αφορά τις δικές του απολαβές και μερικών στελεχών του;

Πώς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΟ δέχεται να το χρησιμοποιούν για να δείξουν όλοι μαζί μια πλασματική αύξηση της μισθοδοσίας, που αποτελείται από δύο συστήματα αμοιβών, συμψηφίζοντας τις μεγάλες αυξήσεις των λίγων και τις μικρές των πολλών.

Πρώτη φορά αγνοούν οι διοικούντες, ή δεν καταλαβαίνουν, τι σημαίνει κόστος σύμβασης. Και μαζεύουν τις υπογραφές τους και τα λόγια τους. (Π.χ. οι υπογραφές ποu έβαλαν και τα λόγια που είπαν για το Α,Β,Γ της αξιολόγησης).

Υποκριτές, βολεμένοι και οχυρωμένοι πίσω απ’ τους «θεσμούς» και τις «θεσούλες» τους παρι-στάνουν τους θεματοφύλακες! Νομίζοντας ότι θα «μας την φέρουν»! Είναι γελασμένοι. Και είναι διπλά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με μεθόδους του στυλ «έγκριση από το υπουργείο» μπορούν να παρασύρουν τους εργαζόμενους. Οι προσπάθειές τους να υποσκάψουν το Σωματείο και την ενότητα των εργαζομένων δεν πρόκειται να καρποφορήσουν.

Συνάδελφοι,
Οι φετινές αυξήσεις, με τη δυναμική της Συλλογικής μας Σύμβασης, και κυρίως με τη δική μας εγρήγορση, ενεργό συμμετοχή και δυναμική, μπορούν να γίνουν καλύτερες. Όχι δεν θριαμβολογούμε. Αντιθέτως, υπενθυμίζουμε ότι επειδή μας ανήκουν πολλά περισσότερα, δεν πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με ελαφριά καρδιά. Τα διεκδικούμε με τα νέα αιτήματά μας. «Σαν έτοιμοι από καιρό…».

Για το 2004 λοιπόν οι αυξήσεις που πετύχαμε είναι:

  • 2,2% από 01-05-2004
  • 2 % από 01-09-2004
  • 2% από 31-12-2004 (ενσωμάτωση αμοιβής παραγωγικότητας)

Ακόμα:
– Χορήγηση τουλάχιστον της μέσης αμοιβής απόδοσης στους συνταξιοδοτούμενους κατά την τελευταία χρονιά πριν την αποχώρηση.
– Χορήγηση εξισορροπητικού ποσού στους μηχανικούς σε περίπτωση που ο μισθός τους υπολείπεται της ΣΣΕ Μηχανικών Βιομηχανίας.
– Αναπροσαρμογή οδοιπορικών για εργαζόμενους που μετακινούνται από Πρέβεζα σε Αμφιλοχία.

Συνάδελφοι,
Το Σωματείο, με την ευθύνη που το διακρίνει, θα αποκαλύπτει σε κάθε βήμα του τους πραγματικούς σκοπούς και στόχους των διοικούντων, εντολοδόχων μιας πολιτικής που συρρικνώνει τις κατακτήσεις των εργαζομένων.
Παράλληλα πρέπει όλοι να αντισταθούμε στους εκφραστές της ιδεολογίας που αμφισβητεί την εργασία μας και υποβαθμίζει τη ζωής μας. Που μας θέλει φρόνιμους και υποταγμένους στη νέα τάξη οικονομικών τρομοκρατών.

Μόνο συλλογικά θα αντιμετωπίσουμε τις σαρωτικές αλλαγές που μας περιμένουν.

Συναδελφικά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Νίκος Σκλαβούνος  

  O Γεν. Γραμματέας

   Ναυσικά Τόλια

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr