Text Size

21 ΔΕΚ 2017 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ

 Ανακοίνωση Δ.Σ ΠΕΠΕΚΟ  
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ 

24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ 23/11/16

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Αρχαιρεσιών της 23/11/2016. 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ

23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 - ΠΕΠΕΚΟ ΠΣΕΕΚ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ 23 ΝΟΕ 16

Κοινή Ανακοίνωση σωματείων ΠΕΠΕΚΟ και ΠΣΕΕΚ. 
 
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

27 ΜΑΪΟΥ 2016 - ΠΕΠΕΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ

Ανακοίνωση ΠΕΠΕΚΟ για τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών. 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ 

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 16-01-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου εντελώς απρόσμενα και αιφνίδια έφυγε από κοντά μας ο κάλος φίλος και συνάδελφος Γωγούλης Χρήστος, ένα νέο παιδί για το οποίο μόνο καλά λόγια είχαν όλοι οι συνάδελφοι να εκφράσουν.

 

Το Σωματείο από προχθές είναι “φτωχότερο”, η λύπη μας μεγάλη, και το μόνο που αρμόζει  αυτές τις στιγμές είναι περισυλλογή ,κουράγιο στους οικείους του και αποχαιρετούμε  τον Χρήστο ευχόμενοι  καλό ταξίδι φίλε στην κοινωνία των αγγέλων.

 

Η κηδεία θα γίνει την Τρίτη 17 Ιανουαρίου και ώρα 12.00 μ.μ στον ιερό ναό Αγ. Φανουρίου στην περιοχή της Γλυφάδας (οδός Λ .Ελευθέριου Βενιζέλου).

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Σ. Σπυράντης 

  O Γεν. Γραμματέας

  Κ.Κόμης

20 ΣΕΠ 2016 - ΠΕΠΕΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟ ΔΣ

Ανακοίνωση Δ.Σ ΠΕΠΕΚΟ - Ανασύσταση σε σώμα. 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ 

10 ΜΑΡ 2016 - ΠΕΠΕΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ανακοίνωση ΠΕΠΕΚΟ για πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση. 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ 

3 ΦΕΒ 2016 - ΠΕΠΕΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 4/2/2016

Ανακοίνωση ΠΕΠΕΚΟ για Απεργία στις 4 Φεβρουαρίου 2016. 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ 

2 ΦΕΒ 2016 - Π.Ο.Ε ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 4/2/2016

Ανακοίνωση Π.Ο.Ε για Απεργία στις 4 Φεβρουαρίου 2016. 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Ε

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !

Αθήνα, 30 Απριλίου 2014

Συνάδελφοι,

Η Πρωτομαγιά αποτελεί διαχρονικό σύμβολο των εργατικών αγώνων και διεκδικήσεων σε όλες τις χώρες του κόσμου. Θεσμοθετήθηκε ως παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης με αφορμή τα αιματηρά γεγονότα του Σικάγο το 1886. Στην Ελλάδα πρωτογιορτάστηκε το 1893 και έχει συνδυαστεί με σκληρούς αγώνες και πολυαίμακτες θυσίες, όπως το Μάη του 1936, ή το Μάη του 1944.

Οι αγώνες του παρελθόντος, εμπνέουν και στις μέρες μας. Δείχνουν ότι κανένα εργατικό δικαίωμα δεν κερδήθηκε γρήγορα και εύκολα.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι υλικές προϋποθέσεις ώστε να έχουμε μόνιμη σταθερή δουλειά, με επαρκείς μισθούς και δικαιώματα, να έχουμε αυξημένο ελεύθερο χρόνο, δημόσιες και δωρεάν παροχές στην υγεία, στην παιδεία, τον πολιτισμό. Υπάρχει επαρκής συσσωρευμένος πλούτος στην κοινωνία, ώστε οι απόμαχοι της δουλειάς να απολαμβάνουν επαρκή ασφαλιστικά δικαιώματα. Ώστε η νέα γενιά να απολαμβάνει μια καλύτερη ζωή.

Κι όμως ζούμε σε συνθήκες συνεχούς ανασφάλειας και επιδείνωσης της ζωής μας χρόνο με το χρόνο. Μισθοί, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κοινωνικές παροχές, διαρκώς πάνω προς το χειρότερο. Η νέα γενιά μπαίνει στη δουλειά μόνο μετά από πολλά χρόνια ανεργίας, χωρίς δικαιώματα, με μισθούς πείνας και σκυμμένο το κεφάλι. Οι μεγαλύτερες ηλικίες «εκδιώκονται» από την αγορά εργασίας. Χάνουν μισθούς, συντάξεις, παροχές.

Παράλληλα, διεξάγεται ένας μακρόχρονος αγώνας από κυβέρνηση-εργοδοσία, ώστε να απαξιωθούν τα συνδικάτα, να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις, να μπουν εμπόδια στις απεργίες και σε κάθε μορφή οργανωμένης συλλογικής διεκδίκησης.

Μπροστά σε αυτές τις συνθήκες, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την οργάνωση και τη συλλογική δράση. Θα απαιτηθούν μακρόχρονοι αγώνες ώστε η εργατική τάξη να κερδίσει πίσω αυτά που έχασε. Ώστε να κάνει ένα βήμα πιο μπροστά και να διεκδικήσει τον πλούτο που η ίδια παράγει.

Σήμερα όσο ποτέ, χρειάζεται να ενισχυθεί η συσπείρωση στα συνδικάτα. Να βάλουμε τα θεμέλια για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος.

Καλούμε τους εργαζόμενους της ΕΚΟ σε μαζική συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη απεργία και τις κατά τόπους συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

 

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Σ. ΣΠΥΡΑΝΤΗΣ  

  O Γεν. Γραμματέας

  Ι. ΚΑΜΠΑΝΗΣ

 

home-icon   back