Text Size

21 ΔΕΚ 2017 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ

 Ανακοίνωση Δ.Σ ΠΕΠΕΚΟ  
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ 

24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ 23/11/16

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Αρχαιρεσιών της 23/11/2016. 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ

23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 - ΠΕΠΕΚΟ ΠΣΕΕΚ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ 23 ΝΟΕ 16

Κοινή Ανακοίνωση σωματείων ΠΕΠΕΚΟ και ΠΣΕΕΚ. 
 
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

27 ΜΑΪΟΥ 2016 - ΠΕΠΕΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ

Ανακοίνωση ΠΕΠΕΚΟ για τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών. 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ 

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 16-01-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου εντελώς απρόσμενα και αιφνίδια έφυγε από κοντά μας ο κάλος φίλος και συνάδελφος Γωγούλης Χρήστος, ένα νέο παιδί για το οποίο μόνο καλά λόγια είχαν όλοι οι συνάδελφοι να εκφράσουν.

 

Το Σωματείο από προχθές είναι “φτωχότερο”, η λύπη μας μεγάλη, και το μόνο που αρμόζει  αυτές τις στιγμές είναι περισυλλογή ,κουράγιο στους οικείους του και αποχαιρετούμε  τον Χρήστο ευχόμενοι  καλό ταξίδι φίλε στην κοινωνία των αγγέλων.

 

Η κηδεία θα γίνει την Τρίτη 17 Ιανουαρίου και ώρα 12.00 μ.μ στον ιερό ναό Αγ. Φανουρίου στην περιοχή της Γλυφάδας (οδός Λ .Ελευθέριου Βενιζέλου).

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Σ. Σπυράντης 

  O Γεν. Γραμματέας

  Κ.Κόμης

20 ΣΕΠ 2016 - ΠΕΠΕΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟ ΔΣ

Ανακοίνωση Δ.Σ ΠΕΠΕΚΟ - Ανασύσταση σε σώμα. 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ 

10 ΜΑΡ 2016 - ΠΕΠΕΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ανακοίνωση ΠΕΠΕΚΟ για πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση. 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ 

3 ΦΕΒ 2016 - ΠΕΠΕΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 4/2/2016

Ανακοίνωση ΠΕΠΕΚΟ για Απεργία στις 4 Φεβρουαρίου 2016. 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ 

2 ΦΕΒ 2016 - Π.Ο.Ε ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 4/2/2016

Ανακοίνωση Π.Ο.Ε για Απεργία στις 4 Φεβρουαρίου 2016. 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Ε

Κατάργηση του 8ΩΡΟΥ

24 Οκτωβρίου 2005

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι
Κι ενώ η κυβέρνηση είναι σε «διαρκή και μετωπική σύγκρουση με την διαφθορά» θεσμοθετεί ταυτόχρονα με σεμνότητα και ταπεινότητα (και πάντα με τις επιταγές της ΕΕ) την ίδια την διαφθορά στην πιο κραυγαλέα και απροκάλυπτη μορφή της.
Από τις 3-10-2005, που τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος κατάργησης του 8ωρου, οι εργαζόμενοι επιστρέψαμε στην απόλυτη εργοδοτική αυθαιρεσία, στο καθεστώς της εκμετάλλευσης, της απλήρωτης εργασίας. 70 χρόνια πίσω!!!
Η εργασία, όπως και όποτε θέλει ο εργοδότης, γίνεται πλέον ο χειρότερος εφιάλτης για τους εργαζόμενους. Η οδηγία Μπολκενσταϊν, κατά την οποία οι εταιρείες σε ότι αφορά τις αμοιβές και την εργατική νομοθεσία θα ακολουθούν το καθεστώς της χώρας προέλευσής τους, έρχεται να αφαιρέσει από τους εργαζόμενους ό,τι με  κόπο και θυσίες κατακτήθηκε τον τελευταίο αιώνα.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η κορυφαία συνδικαλιστική οργάνωση ΓΣΕΕ μέσω της νεοϊδρυθείσας «Ακαδημίας» της έχει αναλάβει να εκπαιδεύσει τον νέο τύπο συνδικαλιστή. Μια εργατική ελίτ δηλαδή, που θα διοικεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους όπως ένας μάνατζερ διοικεί την ανώνυμη εταιρεία.
Το δε Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ προσλαμβάνει τον κύριο Τσίχλα ως Σύμβουλο Εργασιακών θεμάτων.
Δεν είμαστε αμνήμονες. Ο κύριος Τσίχλας έδωσε πολύτιμες συμβουλές στα ΕΛΠΕ για να βγάζει την απεργία παράνομη και καταχρηστική, την ίδια στιγμή που καταργούσε μόνιμες θέσεις και τις ανέθετε σε νταβατζήδες εργολάβους, και συμβούλευε την εταιρεία για μείωση «εργατικού» κόστους.
Η δική μας απορία είναι προς τι το ερωτηματολόγιο στα σωματεία αφού ο κ. Τσίχλας είναι από τους αρχιτέκτονες των εργασιακών σχέσεων στα πετρέλαια;

«Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω». Κι από κοντά οι διοικούντες την ΕΚΟ, ως θεσμοθέτες της πολιτικής που θέλει την συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, σε πλήρη σύμπνοια με τους πολιτικούς τους  προϊσταμένους και «αγαθές» πάντα προθέσεις, χωρίς καμία διαφάνεια και με αυθαιρεσία, προσλαμβάνουν, αναβαθμίζουν, προάγουν, μηχανεύονται τρόπους για να αυγατίσουν την δική τους αποζημίωση, έχοντας για όμηρους εμάς τους εργαζόμενους διχασμένους, να βλέπουμε το διπλανό μας σαν το χειρότερο εχθρό.

Συνάδελφοι 
Δεν τα γράφουμε αυτά ως σχήμα λόγου. Για πρώτη φορά η ΕΚΟ αρνείται να γνωστοποιήσει στο Σωματείο τους εργαζόμενους που αμείβονται μέσω εργολάβων επειδή φοβάται να αποκαλύψει τις αυθαίρετες ενέργειές της.
Όσο όμως και να επιδιώκει τη διαμόρφωση «συνειδήσεων ρουσφετιού», υψώνοντας τοίχους ανάμεσα σε παλιούς και νέους εργαζόμενους, που εργάζονται μαζί μας στο ίδιο γραφείο, άλλα αμείβονται με αδιευκρίνιστες (ή ακόμη και χωρίς) συμβάσεις εργασίας δεν θα κατορθώσει να βάλει φραγμούς στις συλλογικές μας  διεκδικήσεις, αν εμείς δεν το θελήσουμε

Συνάδελφοι
Η πραγματικότητα είναι χειροπιαστή. Η διάβρωση του συνδικαλισμού και η υποταγή του στα οικονομικά συμφέροντα δεν είναι καινούργιo φαινόμενo. Η εξαγορά συνειδήσεων υπάρχει από τότε που υπάρχει και ο καπιταλισμός. Το κεφάλαιο θα προσπαθεί πάντα να κυριαρχήσει στο εργατικό κίνημα και να το υποτάξει. Οι εργαζόμενοι οφείλουμε να επανακτήσουμε τα κεκτημένα, να προβάλλουμε νέα αιτήματα που θα μας συσπειρώνουν στις σημερινές άθλιες συνθήκες.
Οι συγκυρίες μπορεί να είναι δυσμενείς, αλλά από εμάς και τους αγώνες μας θα εξαρτηθεί το μέλλον. Ο δικός μας δρόμος πρέπει να είναι άλλος από αυτόν που χαράζουν οι ερπύστριες της βαρβαρότητας.

Συναδελφικά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Ηλίας Ρέκκας   

  O Γεν. Γραμματέας

   Ναυσικά Τόλια

 

home-icon   back