Text Size

21 ΔΕΚ 2017 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ

 Ανακοίνωση Δ.Σ ΠΕΠΕΚΟ  
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ 

24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ 23/11/16

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Αρχαιρεσιών της 23/11/2016. 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ

23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 - ΠΕΠΕΚΟ ΠΣΕΕΚ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ 23 ΝΟΕ 16

Κοινή Ανακοίνωση σωματείων ΠΕΠΕΚΟ και ΠΣΕΕΚ. 
 
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

27 ΜΑΪΟΥ 2016 - ΠΕΠΕΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ

Ανακοίνωση ΠΕΠΕΚΟ για τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών. 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ 

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 16-01-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου εντελώς απρόσμενα και αιφνίδια έφυγε από κοντά μας ο κάλος φίλος και συνάδελφος Γωγούλης Χρήστος, ένα νέο παιδί για το οποίο μόνο καλά λόγια είχαν όλοι οι συνάδελφοι να εκφράσουν.

 

Το Σωματείο από προχθές είναι “φτωχότερο”, η λύπη μας μεγάλη, και το μόνο που αρμόζει  αυτές τις στιγμές είναι περισυλλογή ,κουράγιο στους οικείους του και αποχαιρετούμε  τον Χρήστο ευχόμενοι  καλό ταξίδι φίλε στην κοινωνία των αγγέλων.

 

Η κηδεία θα γίνει την Τρίτη 17 Ιανουαρίου και ώρα 12.00 μ.μ στον ιερό ναό Αγ. Φανουρίου στην περιοχή της Γλυφάδας (οδός Λ .Ελευθέριου Βενιζέλου).

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Σ. Σπυράντης 

  O Γεν. Γραμματέας

  Κ.Κόμης

20 ΣΕΠ 2016 - ΠΕΠΕΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟ ΔΣ

Ανακοίνωση Δ.Σ ΠΕΠΕΚΟ - Ανασύσταση σε σώμα. 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ 

10 ΜΑΡ 2016 - ΠΕΠΕΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ανακοίνωση ΠΕΠΕΚΟ για πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση. 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ 

3 ΦΕΒ 2016 - ΠΕΠΕΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 4/2/2016

Ανακοίνωση ΠΕΠΕΚΟ για Απεργία στις 4 Φεβρουαρίου 2016. 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ 

2 ΦΕΒ 2016 - Π.Ο.Ε ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 4/2/2016

Ανακοίνωση Π.Ο.Ε για Απεργία στις 4 Φεβρουαρίου 2016. 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Ε

Απεργία 3/12/2015

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΟ 
ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Συνάδελφοι,

Αυτές τις ημέρες συζητείται στη Βουλή ο πρώτος προϋπολογισμός της νέας συγκυβέρνησης, που έρχεται να προσθέσει στα μέχρι τώρα βάρη της κρίσης, νέα αύξηση φόρων κατά 3,2 δισ. €, μείωση κρατικών δαπανών κατά 2,5 δισ. € (υγεία, παιδεία, μισθοί κλπ) και πρόσθετη εξοικονόμηση από το ασφαλιστικό 1,7 δισ. €!

Παράλληλα με αυτά τα νέα μέτρα που θα εξανεμίσουν ότι έχει απομείνει από το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας, προχωράει μεθοδικά μέσα στο Δεκέμβριο η συζήτηση για την νέα επίθεση κατά του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μιλάνε περί διάσωσης και βιωσιμότητας του συστήματος, για να την «φορτώσουν» και πάλι στην πλάτη των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Δεν μιλάνε ποτέ όμως για το που πήγαν τα αποθεματικά των ταμείων, ποιοι έφαγαν τα λεφτά των ασφαλισμένων (από την εποχή των άτοκων δανείων προς τις επιχειρήσεις, μέχρι το πρόσφατο κούρεμα / PSI).

Σήμερα, στον 21ο αιώνα, δεν είναι μόνο...

η σύνταξη στα 67 ή οι συντάξεις πείνας που προκαλούν τη λογική και το κοινό αίσθημα. Το νέο σύστημα που προωθείται, χάνει τον αναδιανεμητικό/κοινωνικό  χαρακτήρα της ασφάλισης που  η  εργατική  τάξη  διεκδίκησε και κέρδισε με μακροχρόνιους αγώνες το πρώτο μισό του 20ου αιώνα.

Σήμερα, υπό την καθοδήγηση της Ε.Ε., προωθούν το δόγμα «όσα πληρώσεις τόσα θα πάρεις», που σημαίνει μηδενικές παροχές και εξευτελιστικές συντάξεις για όσους σήμερα (και ειδικά τη νέα γενιά) βρίσκονται στην ανεργία, σε «προγράμματα απασχόλησης», που εργάζονται χωρίς συλλογικές συμβάσεις με τον βασικό μισθό. Και στο εξής, χωρίς κρατική  εγγύηση  για  το  ύψος  των παροχών, το  μόνο που θα γνωρίζουμε πλέον είναι πόσο πρέπει να πληρώσουμε, αλλά ποτέ τι έχουμε να λαμβάνουμε από το νέο σύστημα.

Πάνω σε αυτά τα ερείπια, ποντάροντας στην ανασφάλεια και το φόβο, τα γεράκια της ιδιωτικής ασφάλισης, ακονίζουν τα νύχια τους για μεγάλα κέρδη.

Όμως η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα και ως τέτοιο κερδήθηκε.

Συνάδελφοι

Το ΔΣ του Σωματείου μας ομόφωνα αποφάσισε τη συμμετοχή της ΠΕΠΕΚΟ στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία της 3 του Δεκέμβρη. Και σημειώνει ότι, ειδικά για τους εργαζόμενους στην ΕΚΟ, η απεργία αυτή έχει και πρόσθετη βαρύτητα, καθώς συμπίπτει χρονικά με τη διεκδίκηση της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

  

 


Για τα Διοικητικά Συμβούλια ΠΕΠΕΚΟ 

Ο Πρόεδρος ΠΕΠΕΚΟ 

Σ. ΣΠΥΡΑΝΤΗΣ 

 

 

 O Γεν. Γραμματέας ΠΕΠΕΚΟ

  Ι. Καμπάνης

 

 

 

home-icon   back