ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2-7-12


Την Τετάρτη 25-6-2012 και ώρα 10:30 πμ ο άτυχος συνάδελφος Χρήστος Ξηρομερίτης πραγματοποιούσε εργασία σε ένα μηχάνημα μετάγγισης φιαλών υγραερίου. Κατά την διάρκεια έναρξης του μηχανήματος, εκτινάχθηκε ένα μεταλλικό φίλτρο, κτυπώντας τον συνάδελφο στο κεφάλι. Προσκομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της περιοχής όπου και απεβίωσε.

Το Προεδρείο της ΕΥΑΕ μαζί με τον Πρόεδρο του Σωματείου ΠΕΠΕΚΟ μόλις πληροφορήθηκαν το περιστατικό  ξεκίνησαν άμεσα για να μεταβούν στην εγκατάσταση οδικώς .

Από την πρώτη στιγμή του ατυχήματος κατέφθασε το τοπικό κλιμάκιο της ΕΥΑΕ μαζί με ένα μέλος του Δ.Σ του Σωματείου , όπου και είχαμε συνεχή τηλεφωνική ενημέρωση κατά την διάρκεια του ταξιδιού. 

Η ΕΥΑΕ κατέγραψε όλες τις συνθήκες του ατυχήματος αναζητώντας τα τραγικά αίτια αυτού. Η εταιρία σύμφωνα με την διαδικασία, όρισε επιτροπή Διερεύνησης ατυχήματος όπου μετείχε και ο πρόεδρος ΕΥΑΕ Κ. Καγκελίδης. Η επιτροπή Διερεύνησης κατέγραψε όλο το χρονικό αλλά και τις συνθήκες του ατυχήματος, σύμφωνα και με μαρτυρίες συναδέλφων που βρίσκονταν κοντά στο περιστατικό. Παράλληλα ζητήθηκε πέραν της τακτικής ενημέρωσης μας για την εξέλιξη του πορίσματος, να έχουμε άμεση ενημέρωση για οποιοδήποτε νέο στοιχείο προκύψει .

Από την πλευρά της ΕΥΑΕ σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του Σωματείου αποφασίσθηκε να πραγματοποιήσουμε από ειδικό τεχνικό γραφείο πραγματογνωμοσύνη με έξοδα του ταμείου του Σωματείου. Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με τεχνικό γραφείο της Θεσσαλονίκης, για να μας γνωρίσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες. 

Επίσης με κοινή πρωτοβουλία Εταιρίας – Σωματείου – ΕΥΑΕ τοποθετήθηκε ειδικός ψυχολόγος που από την πρώτη στιγμή, παρείχε ψυχολογική στήριξη στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου, και κατόπιν στους εργαζόμενους της εγκατάστασης υγραερίου, για όσο διάστημα αυτό κριθεί απαραίτητο.

Συνάδελφοι-ες

Η επιτροπή Υγιεινής & Ασφάλειας θα παρακολουθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την εξέλιξη του πορίσματος , όπως αρμόζει άλλωστε στο τραγικό αυτό γεγονός .

Για οποιαδήποτε εξέλιξη προκύψει, θα υπάρξει ενημέρωση των συναδέλφων από την επιτροπή Υγιεινής & Ασφάλειας των εργαζομένων.

Πρόεδρος ΕΥΑΕ

Κ.Καγκελίδης

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr