ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ ΑΒΕΕ
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. 2905/1974
ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ 6, 151 25 ΜΑΡΟΥΣΙ.    Τηλ. 210-7725042, 7725043    www.pepeko.gr
                       

  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μαρούσι, 01/07/2020
 
Συνάδελφοι.
Η ΠΕΠΕΚΟ αλλά και οι εργαζόμενοι της ΕΚΟ διαχρονικά, δείχνουν με πολλούς τρόπους το αληθινό και έμπρακτο ενδιαφέρον τους απέναντι στους συνάδελφους που απασχολούνται στην εταιρεία, με εργολαβική σχέση εργασίας.
Δε στεκόμαστε ούτε για μια στιγμή με ποιους τρόπους οριοθετούμε την αλληλεγγύη μας, καθώς για εμάς αποτελεί στάση ζωής και όχι πράξη απόδειξης.
Στα πλαίσια των παραπάνω, δεν πρόκειται να κλείσουμε τα μάτια  ούτε και να σιωπήσουμε.
 Οφείλουμε να αναδείξουμε ότι το αποτέλεσμα που παρήχθη από την χθεσινή απόφαση για την μη ανανέωση 6 συμβάσεων εργολαβικών εργαζομένων καθίσταται για εμάς άκυρη και πρέπει να ανακληθεί άμεσα, καθώς αποτελεί πρόκληση στα θεμέλια της λειτουργίας και της ασφάλειας, ιδίως των εγκαταστάσεων.
Δεν μπορεί από τη μια να διακηρύσσουμε και ορθά, ότι πρώτο μέλημα αποτελεί η ασφάλεια και από την άλλη να προχωράμε αβίαστα σε κινήσεις, που κατά την γνώμη μας  είναι χωρίς σχέδιο και παράγουν αποτέλεσμα που  θέτει σε πιθανό κίνδυνο την λειτουργία και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.
Εύλογα προκύπτουν ερωτήματα και περιμένουμε μια πειστική απάντηση :
·         Η απομάκρυνση εργολαβικών εργαζομένων είναι καταστρατήγηση του οργανογράμματος;
·         Έχει γίνει πρόβλεψη πως θα λειτουργήσουν εγκαταστάσεις σε πιθανό νέο κύμα COVID-19 το φθινόπωρο, έχοντας μειώσει αναίτια το ήδη μειωμένο προσωπικό;
·         Θεωρείτε μείωση λειτουργικού κόστους η απομάκρυνση μιας χούφτας ανθρώπων των 700€;
Η ΠΕΠΕΚΟ θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των χώρων εργασίας και της διασφάλισης των θέσεων εργασίας που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
 

Ο Πρόεδρος


Σ. ΣΠΥΡΑΝΤΗΣ

O Γεν. Γραμματέας


Μ. ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗΣ
 
 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr