ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 24 και 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Συνάδελφοι.

Στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα όπου η ενέργεια παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη, εξωτερική πολιτική, περιβάλλον, η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει την πώληση του τελευταίου ποσοστού των ΕΛΠΕ που ανήκει στο Δημόσιο. 

Τα ΕΛΠΕ είναι μία εταιρεία υγιέστατη με μεγάλη προσφορά τόσο στην εθνική οικονομία όσο και στην διεθνή πολιτική της χώρας και το ολοκληρωτικό ξεπούλημα των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ δε συνιστά άλλη μία ιδιωτικοποίηση αλλά είναι μείζον Εθνικό Έγκλημα απεμπόλησης των Εθνικών συμφερόντων σε ένα νευραλγικό τομέα της χώρας μας όπως είναι η ενέργεια.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Σωματείου μας για την αποτροπή της πλήρους Ιδιωτικοποίησης, σε συνδυασμό με τις αποφάσεις για συμπόρευση με τα υπόλοιπα Σωματεία του Ομίλου η ΠΕΠΕΚΟ αγωνίζεται και διεκδικεί:
 
  • Ακύρωση πώλησης του ποσοστού του Δημοσίου
     
  • Επαναφορά του ποσοστού από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δημόσιο
     
  • Διαφύλαξη του κοινωνικού χαρακτήρα της ενέργειας.
     
  • Προάσπιση εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον Όμιλο ΕΛΠΕ.
Το νέο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο που έρχεται σε ψήφιση όχι μόνο δεν προασπίζει τις ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις αλλά με τις πρόσθετες προϋποθέσεις και τα εμπόδια που προβάλλει, καθιστά τις Κλαδικές Συμβάσεις ανενεργές ,την προσφυγή των εργαζομένων στον ΟΜΕΔ σχεδόν αδύνατο ολοκληρώνοντας το αντεργατικό πακέτο μέτρων με τις διαδικασίες ηλεκτρονικού φακελώματος των συνδικάτων.
 
  • Η Π.Ε.Π.Ε.Κ.Ο (Πανελλαδικά) :Συμμετέχει στην απεργία που προκήρυξε η Π.Ο.Ε. την ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019 (από ώρα 07:00 έως Τετάρτη 25/09/2019 και ώρα 6:59)

  • Προκηρύσσει 24ωρη Γενική προειδοποιητική απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019 (και από ώρα 05:00 έως Πέμπτη και ώρα 04:59).
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξήγγειλε το Σωματείο μας, με πίστη στο δίκαιο αγώνα μας και αποφασιστικότητα έως την τελική δικαίωσή μας.
 
 
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 24&25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
 

Ο Πρόεδρος


Σ. ΣΠΥΡΑΝΤΗΣ

O Γεν. Γραμματέας


Μ. ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗΣ
 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr