ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !

Κι όμως ζούμε σε συνθήκες συνεχούς ανασφάλειας και επιδείνωσης της ζωής μας χρόνο με το χρόνο. Μισθοί, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κοινωνικές παροχές, διαρκώς πάνω προς το χειρότερο. Η νέα γενιά μπαίνει στη δουλειά μόνο μετά από πολλά χρόνια ανεργίας, χωρίς δικαιώματα, με μισθούς πείνας και σκυμμένο το κεφάλι. Οι μεγαλύτερες ηλικίες «εκδιώκονται» από την αγορά εργασίας. Χάνουν μισθούς, συντάξεις, παροχές.

Παράλληλα, διεξάγεται ένας μακρόχρονος αγώνας από κυβέρνηση-εργοδοσία, ώστε να απαξιωθούν τα συνδικάτα, να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις, να μπουν εμπόδια στις απεργίες και σε κάθε μορφή οργανωμένης συλλογικής διεκδίκησης.

Μπροστά σε αυτές τις συνθήκες, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την οργάνωση και τη συλλογική δράση. Θα απαιτηθούν μακρόχρονοι αγώνες ώστε η εργατική τάξη να κερδίσει πίσω αυτά που έχασε. Ώστε να κάνει ένα βήμα πιο μπροστά και να διεκδικήσει τον πλούτο που η ίδια παράγει.

Σήμερα όσο ποτέ, χρειάζεται να ενισχυθεί η συσπείρωση στα συνδικάτα. Να βάλουμε τα θεμέλια για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος.

Καλούμε τους εργαζόμενους της ΕΚΟ σε μαζική συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη απεργία και τις κατά τόπους συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

 

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Σ. ΣΠΥΡΑΝΤΗΣ  

  O Γεν. Γραμματέας

  Ι. ΚΑΜΠΑΝΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr