Ανακοίνωση Στάσεις Εργασίας 27-28 Μαρτίου

Σχετικά με τον Κανονισμό, το Σωματείο μας απάντησε με Εξώδικη Δήλωση από 1/3/13, απορρίπτοντας το σκεπτικό της εταιρείας και θεωρώντας την καταγγελία παράνομη και καταχρηστική.

Σχετικά με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 3 συναντήσεις με την εργοδοτική πλευρά, στις οποίες είχε την ευκαιρία να αναπτύξει εκτενώς τις προτάσεις της. Συνοψίζοντας αυτές, η εταιρεία ζητάει ούτε λίγο ούτε πολύ, μεσοσταθμικές μειώσεις μισθών της τάξης του 25%, πλήρη αλλαγή της σύμβασης προς ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο, «εξατομικευμένης» επιχειρησιακής σύμβασης, και ένταξη των εργαζομένων σε νέα μισθολογικά κλιμάκια.

Επιπρόσθετα, ζητάει μια μακροσκελή σειρά περικοπών παροχών και κατάργησης δικαιωμάτων.

Το σαρωτικό αυτό πλαίσιο της εταιρείας ουσιαστικά είναι απαγορευτικό για κάθε καλοπροαίρετη διαπραγμάτευση από μέρους των εργαζομένων. Ξεχνώντας πολύ γρήγορα τα συνθήματα περί «ομιλικής κουλτούρας» και «ικανοποιητικών οικονομικών αποτελεσμάτων» του Ομίλου εν μέσω κρίσης, η εταιρεία επιτίθεται εφ’ όλης της ύλης στους εργαζομένους της ΕΚΟ – παρά το γεγονός ότι αυτοί ήδη αντιμετωπίζουν την αυξημένη φορολογία, τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, την ακρίβεια και όλα τα άλλα προβλήματα που έχει φορτώσει η κρίση στις οικογένειες τους.

Ως μια πρώτη απάντηση, απορρίπτουμε το σχέδιο της εργοδοσίας και καλούμε τους εργαζόμενους σε προειδοποιητικές Στάσεις Εργασίας και Συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς:

  • Για τους εργαζόμενους στην Αττική: 3ωρη Στάση Εργασίας την Τετάρτη 27 Μαρτίου από 12:00 έως 15:00. Θα προηγηθεί συγκέντρωση στα Κεντρικά και θα ακολουθήσει συγκέντρωση στις 13:30 στην εγκατάσταση Σκαραμαγκά για όλους τους εργαζομένους σε εγκαταστάσεις της Αττικής.
  • Για τους εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη: 3ωρη Στάση Εργασίας την Πέμπτη 28 Μαρτίου 13:00 έως 16:00. Συγκέντρωση στην εγκατάσταση Αλέξανδρος στις 14:00.
  • Την Παρασκευή 29 Μαρτίου, κλιμάκιο του Σωματείου θα πραγματοποιήσει περιοδεία-ενημέρωση για τους εργαζόμενους στο Ηράκλειο Κρήτης.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου, ώρα 11:00, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Π.ΕΚΟ για την οποία έχετε ήδη ενημερωθεί.

Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Σ.ΣΠΥΡΑΝΤΗΣ   

  O Γεν. Γραμματέας

   Ι.ΚΑΜΠΑΝΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr