Κοινή ανακοίνωση σωματίων ΕΚΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ - Απεργία 20/02/2013

Νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) για το 2013 δεν έχει υπογραφεί και οι τελευταίες εν ισχεί Κλαδικές Συμβάσεις σε όλη τη χώρα έχουν λήξει ήδη από 14-2-2013 (βάσει της ίδιας εκείνης Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου που από 14-2-2012 επέβαλε τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ και 511 για τους νέους).

Η ΕΓΣΣΕ και οι Κλαδικές Συμβάσεις κερδήθηκαν με αγώνες δεκαετιών και αποτέλεσαν επί μακρόν το τελευταίο δίχτυ προστασίας των εργαζομένων απέναντι στην αυθαιρεσία του εργοδότη («πληρώνω όσα θέλω, με ατομικές συμβάσεις»).

Και στο δικό μας χώρο (ΕΚΟ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ, εργολάβοι) η ΕΓΣΣΕ και η Κλαδική Σύμβαση αποτέλεσαν την αφετηριακή βάση για το χτίσιμο του μισθού, των παροχών και των άλλων δικαιωμάτων μας. Χωρίς αυτές, δεν υπάρχει τίποτα.

Εκμεταλλευόμενη αυτή την κατάσταση, η εργοδοσία του ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΠΕ:

  • Εχθές, 18-2-2013, προχώρησε στην καταγγελία της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ΚΑΙ του Κανονισμού Εργασίας στην ΕΚΟ
  • Αρνείται επιδεικτικά να προσέλθει σε διάλογο με το Σωματείο της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ για τους όρους εργασίας, τη στιγμή που έχει ήδη λήξει η Κλαδική Σύμβαση των Πετρελαιοειδών

Μπροστά σε αυτές τις ενέργειες, η ούτως ή άλλως πολύ σημαντική απεργιακή κινητοποίηση της 20 Φλεβάρη, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία για όλους μας.
Τα Σωματεία των εργαζομένων στην εμπορία του ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΠΕ, οι εργαζόμενοι της ΕΚΟ και της ΕΚ, αποφασίσαμε να δώσουμε ΚΑΙ αυτή τη μάχη μαζί.

Από κοινού σας καλούμε στην αυριανή απεργία και σε συμμετοχή στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και όλες τις πόλεις της χώρας που λειτουργούν εγκαταστάσεις της Εμπορίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Σ. ΣΠΥΡΑΝΤΗΣ  

  O Γεν. Γραμματέας

 Ι. ΚΑΜΠΑΝΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr