Απεργίες τέσσερις 24ωρες 15-18/06 - Δελτίο τύπου

Απεργίες τέσσερις 24ωρες 15-18/06 - Δελτίο τύπου

13 Ιουνίου 2002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ξεπούλημα των ΕΛΠΕ είναι εθνική μειοδοσία

“Η μεγάλη επανάσταση της ελεύθερης αγοράς,
η οποία ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80,
έχει αρχίσει να αναστρέφεται.”
Φράνσις Φουκουγιάμα

“Το κράτος ψεύδεται
σ’ όλες τις γλώσσες του καλού και του
κακού κι ό,τι κι αν πει λέει ψέματα.”
Φρειδερίκος Νίτσε


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, συνεχίζει ακάθεκτη τον κατήφορο που οδηγεί στο ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, κινούμενη προφανώς από τις «επιταγές» των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ, κινούμενες μέσα σε ένα σκληρά ανταγωνιστικό περιβάλλον, αναπτύχθηκαν και γιγαντώθηκαν αυτοχρηματοδοτούμενες χωρίς να επιβαρύνουν στο ελάχιστο τον Έλληνα πολίτη και φορολογούμενο. Αυτό το αποδεικνύουν:

  • Η πρωτεύουσα θέση των ΕΛΠΕ στην εγχώρια αγορά
  • Η κατάκτηση της αγοράς των Βαλκανίων
  • Η πολιτική χαμηλών τιμών
  • Η προστασία του περιβάλλοντος
  • Η φροντίδα για παρουσία σε άγονες και ακριτικές περιοχές

ΟΜΩΣ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ, ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ:
«Είναι ο καλύτερος τρόπος ανάπτυξης...», «Για το καλό σας...», «Θα βελτιωθούν οι υπηρεσίες...», «Έτσι γίνεται σήμερα...».

Τους απαντάμε:

  • ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΑΡΧΕΙ και μέσα από συνεργασίες και κοινοπρακτικά σχήματα, χωρίς εκχώρηση της περιουσίας στα ξένα (και ύποπτης, επιπλέον, προέλευσης) συμφέροντα.

  • ΤΟ «ΚΑΛΟ ΜΑΣ» ΟΙ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ που ακολουθούν σε ανάλογες περιπτώσεις. Αφού το μοναδικό κόστος που περιορίζουν οι ιδιώτες είναι το κόστος εργασίας. Τα καθημερινά δημοσιεύματα του Τύπου το αποδεικνύουν: WORLDCOM, 28.700 φέτος-πέρυσι. HEWLETT PACKARD (εξαγοράστηκε από την COMPAQ) 15.000. ALCATEL, 30.000. FIAT, 10.000. Σιδηρόδρομοι στην Ιταλία 8.000... Στη Βουλγαρία η LUΚOIL απόλυσε ΟΛΟ το προσωπικό και έκλεισε το Διυλιστήριο, ο δε Λάτσης ’95-’99 έχει απολύσει 578 άτομα (από 1155), δηλ. το 50%!

  • ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΠΟΛΥΝΕΚΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ στα τρένα της Βρετανίας, η αύξηση του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών των ιδιωτικοποιημένων εταιρειών, αλλά και η κατάρρευση κολοσσών στους τομείς Ενέργειας, Κατασκευών, ΜΜΕ που άφησαν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους (ENRON, 35.000. HOLZMANN, 24.000. KIRH, 15.000...) έδειξαν ότι η ανθρώπινη ύπαρξη στα διεθνή χρηματιστήρια είναι καμένο χαρτί.

  • ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ 7/6) ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ της ασύστολης πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων μετά τα μαύρα σκοτάδια στον Κλάδο Ηλεκτροπαραγωγής της Καλιφόρνιας, και τον εκτροχιασμό του Θατσερικού μοντέλου (Τρένα, Τηλεφωνία, Νερό).

Σήμερα στις ΗΠΑ ξανανάβουν τα φώτα των Δημοτικών Επιχειρήσεων, οι Βρετανοί, οι Γερμανοί κι Γάλλοι ξαναμπαίνουν σε τροχιά, αναθεωρώντας τα προγράμματά τους, κι εμείς βαδίζουμε προσελωμένοι (έτσι, με «ε» το είπε ο Μεγάλος!) στην πχιότητα (με «χ») που καθορίζει την «Ισχυρά Ελλάς» της αρπαχτής, των διαπλεκομένων, της ιδιοτέλειας, της υποτέλειας και του αυταρχισμού. Αλλά με διαφάνεια!


ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ(;!) καλύπτεται με μαύρο πέπλο. Κι ακόμα να βγάλει φωτοτυπία ο Γ.Γ. ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, κ. Αγραφιώτης. Και ποτέ κανείς δεν θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα αυτού του ξεπουλήματος αφού κανείς ποτέ δεν θα μάθει τις αποκλίσεις από την προκήρυξη.


«ΔIΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚO ΛΑOΝΟ (ναι, σωστά διαβάσατε!) ΤΟΝ ΤOΝΟ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡOΤΗΤΑΣ», δήλωσε ο Πρωθυπουργός. Και μας ταξιδεύει στο μονόδρομο που χάραξε ο Καλιγούλας όταν ανακήρυξε τον εαυτό του θεόνο(!) και το άλογό του συγκλητικό.

ΕΤΣΙ, ΜΕ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΡΔΑΜ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, προχωράνε κι οι άλογοι ανθυπο-ύπατοι της Νέας Ελλάδας. Ο πρώην Άκης μας εγκαλεί με το ένδοξο παρελθόν του «στους μπαξέδες του σοσιαλισμού», ο νυν κ. Χριστοδουλάκης μας απειλεί με το λαμπρό παρόν του «στους κήπους του νεοφιλελευθερισμού». Κι οι δυο μαζί θάβουν το μέλλον μας στις νεοφιλελεύθερες χωματερές.

ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ. ΕΜΕΙΣ, «ΦΑΚΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΚΑΤΟΙ» (που ’λεγε κι η Μαλβίνα); Γιατί τους κοιτάμε απαθείς; Πώς είναι δυνατόν να μη σαλεύουμε; Ως πότε θα είμαστε βυθισμένοι σε μια απίστευτη, απερίγραπτη, κοινωνική και ηθική μιζέρια; Πώς είναι δυνατόν να μη μας ταρακουνάει η τόσο βάναυση προσβολή της νοημοσύνης μας;

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ! Άθλιοι, και Εθελόδουλοι. ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.

ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ, ΑΦΟΥ:

«Σε περίπτωση απόκτησης των ΕΛΠΕ η LUKOIL δεν θα
γίνει μόνο συμμέτοχος της ελληνικής αγοράς
πετρελαίου, αλλά και θα εδραιώσει τις θέσεις της σε
πολύ πιο δυναμικές αγορές των Βαλκανίων».
                       Λεονίντ Φεντούν, Αντιπρόεδρος της LUKOIL.

Εργαζόμενες και εργαζόμενοι,

  • ΟΧΙ. Τα σχέδιά τους δεν πρέπει να περάσουν.
  • ΟΧΙ. Δεν πρέπει να δεχτούμε το ξεπούλημα αυτής της κερδοφόρας επιχείρησης στους Λύκους της Στέπας και στους Οίκους της Τσέπας.
  • ΟΧΙ. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να δημιουργηθεί στη Χώρα μας ο ΕΝΑΣ παίχτης που θα κατευθύνει το παιγνίδι.
  • ΟΧΙ. Δεν δεχόμαστε να βρεθούμε στο έλεος του κάθε κερδοσκόπου.

ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ είμαστε ήδη στο δρόμο των ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΉΣΕΩΝ.

Μ’ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ μαζευτήκαμε με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας του Ομίλου, στο INTERCONTINENTAL στη γενική συνέλευση των μετόχων για να χαλάσουμε τη φιέστα τους.

Αλλά οι σοσιαλιστές με τα λέπια και τις φολίδες μας περίμεναν με τα ΜΑΤ.

Ο κ. Μωραΐτης του σήμερα και ο κ. Μωραΐτης του χθες φαίνεται ότι είναι δύο διαφορετικά πρόσωπα. Αλλιώς δεν εξηγείται η... ταυτοπροσωπία. Πάνε οι εποχές που -ως Νομικός Σύμβουλος- έτρεχε στο Νοσοκομείο Παίδων, και στην Ελαιουργική, για να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους από τις διώξεις του Νόμου Κούβελα, και για να προασπίσει το θεσμό των Συνεταιρισμών από τη μανία του Μητσοτάκη.

ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ. Ή έχει απολέσει τη μνήμη του κάπου μεταξύ Σοσιαλισμού και Ιδιωτικότητας γωνία.

Ο δε κ. Τσοχατζόπουλος τα μπέρδεψε ως συνήθως, κι αντί τον ΤΡΊΤΟ ΔΡΌΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΑΛΙΣΜΌ πήρε τον ΤΡΊΤΟ ΔΡΌΜΟ ΔΕΞΙΆ.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΕΣΕΙ ΟΙ ΜΩΡΑΪΤΕΣ ΤΑ ΜΑΤ (ΑΠΌ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΔΑΝ... ΦΩΣ) ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Αλλιώς αύριο θα θρηνήσουμε ζωντανούς. «Κι όταν το κακό θ’ αγγίξει εμάς, δεν θα υπάρχει κανείς να φωνάξει για μας.»

Σάββατο-Κυριακή, 15-16/6/2002, δύο 24ωρες
στις Εγκαταστάσεις
Δευτέρα – Τρίτη, 17-18, δύο 24ωρες
σε Ολη την Εταιρεία

ΤΑ ΕΛΠΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥΣ.
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.


Παλεύουμε για την ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ, αλλά και για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ, αφού ταυτόχρονα μας παραμυθιάζουν και για το Ασφαλιστικό.

  • Μειώνονται οι παροχές των συντάξεων (60% από 80% για την κύρια, 20% από 30% για την επικουρική), και με τη ρύθμιση του μέσου μισθού της 10ετίας συρρικνώνονται στο 50% του τελευταίου μισθού.
  • Αυξάνεται το όριο ηλικίας (ευτυχώς μόνο ως τα 65!) και για τις γυναίκες. (Μια χώρα ούτε καν γερόντων.)
  • Καταργείται ο θεσμός των Βαρέων και Ανθυγιεινών.
  • Συρρικνώνονται έως και καταργούνται οι επικουρικές συντάξεις.

Σήμερα η Κυβέρνηση επικαλείται τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, ελλείμματα για τα οποία φέρει βαριά ευθύνη, αφού χρόνια τώρα:

  • τα αποθεματικά των ταμείων καταληστεύτηκαν από το κράτος Πόρνειας.
  • η εισφοροδιαφυγή είναι μαγκιά και Εθνικό Κεφάλαιο. (1 τρισ. ετησίως).
  • η απαλλαγή των χρεωστών ρυθμίστηκε... με το κατιτίς.


Μήπως ακούσατε για «νέες πηγές χρηματοδότησης»; Μήπως και μίλησε κανείς για «κρατική συμμετοχή»;

ΤΑ 470 ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΙΣΑ (ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΜΟΝΟ) ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΔΩΣΕΙ!
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 800 ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ.

Το Ασφαλιστικό λύνεται με ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

Στη Γαλλία μόλις η ανεργία υποχώρησε στο 9% τα ταμεία έγιναν πλεονασματικά χωρίς μεταβολή του συντελεστή γήρατος, και σήμερα υπάρχουν δεσμεύσεις ότι το ασφαλιστικό θα μείνει άθιχτο. Αλλά εκεί χτες, και στην Ισπανία την άλλη βδομάδα, η εργοδοσία κατάφερε να... συσπειρώσει τους εργαζόμενους. ΕΔΩ, φακάτες και φακάτοι;

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος   

  O Γεν. Γραμματέας

  Νίκος Σκλαβούνος


Υ.Γ. Το ψεύδος, η εξαπάτηση, και η έλλειψη ήθους, είναι μεγάλες αξίες και για τη Διοίκηση αυτής της Εταιρείας (εξαιρείται εκ των πραγμάτων ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος).
Ο κ. Σκαφίδας αθετεί, για μία ακόμα φορά, το λόγο του στο θέμα της ALICO. Αθετεί τη δέσμευσή του για καταβολή των χρημάτων (εκκαθάριση του Προγράμματος) στις 10, άντε 15, Ιουλίου.
Συμπτώματα των καιρών!


Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr