Συγκέντρωση 06/11 - παράνομες προσλήψεις - επενδύσεις ΕΛΠΕ

Συγκέντρωση 06/11 - παράνομες προσλήψεις - επενδύσεις ΕΛΠΕ

14 Νοεμβρίου 2002

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Α Ν Ο Ι X Τ Η Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η
προς τον κάθε αρμόδιο

Συνάδελφοι,

Ι.  Στις 6/11, οι εργαζόμενοι του Ομίλου πραγματοποιήσαμε Συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή. Πάνω από 500 συνάδελφοι, κάτω από καταρρακτώδη βροχή, διαδηλώσαμε την αντίθεσή μας στο σκληρό ροκ (διαβάζεται νεοφιλελεύθερη Κυβερνητική κατρακύλα) της ιδιωτικοποίησης των ΕΛ.ΠΕ, που παρασύρει στο διάβα του ό,τι χρόνια με προσπάθειες οικοδομήθηκε, και θα μας φέρει στο έλεος του κάθε κερδοσκόπου.

Στο τέλος της πορείας, επιδόθηκε Ψήφισμα με τις θέσεις μας στα Κόμματα του Κοινοβουλίου και στον κ. Κακλαμάνη.

Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε, βγάζοντας τις παρωπίδες της «πληροφόρησης» και των νέων «οικονομικών όρων», ότι η Ιστορία των Ιδιωτικοποιήσεων είναι άρρηκτα δεμένη με την ιστορία της Διαπλοκής. Οι Ιδιωτικοποιήσεις δεν γίνονται για να πάνε καλά οι επιχειρήσεις, αλλά για να πάνε καλύτερα οι επιχειρηματίες που χρηματοδοτούν τα κόμματα που νέμονται την εξουσία και τα εκατομμύρια των Ολυμπιάδων και των τεράστιων προμηθειών.

ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ. ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ. ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ.

ΙΙ. Στις 29/10, ζητήσαμε συνάντηση με τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΕΚΟ, μετά την ανακοίνωσή του, με την οποία απομακρύνεται ο Δ/ντής Εσωτερικής Αγοράς και τα καθήκοντά του τα αναλαμβάνει προσωρινώς ο ίδιος.

Σ’ εκείνη τη συνάντηση, για μία ακόμα φορά, διατυπώσαμε τις πάγιες θέσεις μας:

  • Οι διευθυντές πρέπει να προέρχονται από τους εντός της Εταιρείας εργαζομένους, ώστε να δίνεται η δυνατότητα εξέλιξης στο προσωπικό.
  • Όχι στη «συντήρηση».
  • Όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν αντικείμενο εργασίας.
  • Τήρηση του Εσωτερικού Κανονισμού και για τους αποσπασμένους συναδέλφους που πρόκειται να επιστρέψουν στην Εταιρεία, όσον αφορά τις μετατάξεις και την προϋπηρεσία τους.
  • Οι τουρίστες δεν έχουν θέση στον Οργανισμό.
  • Όσοι επιστρέψουν από τις διακοπές τους στην Άτοπη Ετεροδιοίκηση πρέπει να περιμένουν τη σειρά τους στην ουρά. Για εμάς είναι σαν να επιστρέφουν από άδεια άνευ αποδοχών.


Οι διοικούντες πρέπει να καταλάβουν ότι η Εταιρεία δεν είναι «μαγαζάκι» εξυπηρέτησης κομματικής πελατείας και ανταλλακτήριο «αξιών».

Τα σχέδια που εξυφαίνονται στα κομματικά επιτελεία μας βρίσκουν αντίθετους.

Κανένας δεν μπορεί να υπονομεύει το μέλλον μας με τις «υποχρεώσεις» του.

ΙΙΙ. Πέραν των άλλων το τελευταίο διάστημα άρχισε ένας χορός «δισεκατομμυρίων» για «επενδύσεις» στα Βαλκάνια και σε άλλες χώρες.

Δεν μας βρίσκει αντίθετους η συνεργασία ανάμεσα στους λαούς, στη βάση του αμοιβαίου συμφέροντος.

Μας βρίσκει όμως κάθετα αντίθετους η «τοποθέτηση» χρήματος για τη διεύρυνση των ανισοτήτων την εκμετάλλευση των λαών, και την αφαίμαξή τους.

Σε καμμία περίπτωση δεν θα συναινέσουμε να γίνει η Εταιρία μας «LUK OIL». Το «παράδειγμα» του Ρουμανικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών, καθώς ο ΟΤΕ απέκτησε το πλειοψηφικό του πακέτο και προανήγγειλε «σημαντικό νοικοκύρεμα στο προσωπικό και τις επενδύσεις» με απολύσεις 10.000 εργαζομένων και αύξηση τηλεπικοινωνιακών τελών, μας τρομάζει.

Αντιστεκόμαστε δυναμικά στους εγχώριους και αλλοδαπούς κερδοσκόπους.

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος  

  O Γεν. Γραμματέας

   Νίκος Σκλαβούνος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr