Διαπραγματεύσεις για Εσωτερικό Κανονισμό

Διαπραγματεύσεις για Εσωτερικό Κανονισμό

14 Μαρτίου 2003

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις θεμάτων για την αναθεώρηση του Εσωτερικού Κανονισμού μεταξύ των επιτροπών που ορίσθηκαν από το Δ..Σ. της ΠΕΠ-ΕΚΟ και της Εταιρείας.

Από 17-03-2003 θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την Διοίκηση της Εταιρείας.

Το Δ.Σ. του Σωματείου πιστεύει ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και οι οικονομικές δυνατότητες για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων που θέσαμε, και επίλυση των προβλημάτων που χρονίζουν.

Άλλωστε η πρόσφατη ανακοίνωση του προέδρου Κου Μωραίτη για τη καλή πορεία του οργανισμού το επιβεβαιώνει.

Το καλοκαίρι είχαμε υπογράψει ΕΣΣΕ με πρόβλεψη πληθωρισμού 2.5%.Η μη συγκράτηση του πληθωρισμού και η αύξηση του στο 3.6% έφερε απώλεια στο εισόδημα μας.

Το Δ.Σ. του Σωματείου λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, καθώς και άλλες εκκρεμότητες που υπάρχουν στα εργασιακά θέματα, ζήτησε με τον Δ/ντα Σύμβουλο συνάντηση η οποία και πραγματοποιήθηκε στις 7-03-2003.

Τα θέματα που τέθηκαν ήταν :

  1. Αναπλήρωση του εισοδήματος με βάση τον πραγματικό πληθωρισμό.
  2. Καταβολή της τελευταίας δόσης της ΑΛΙΚΟ τον Απρίλιο το 2003.
  3. Να εξισωθεί για τους πριν και μετά το 1993 εργαζόμενους η εισφορά της Εταιρείας στο νέο Ασφαλιστικό Πρόγραμμα.
  4. Να δίνεται μέση αμοιβή απόδοσης στους συναδέλφους που συνταξιοδοτούνται και να μην γίνεται αξιολόγηση τους.
  5. Οι εκκρεμότητες από προηγούμενες συναντήσεις (Παραμονή στον ίδιο βαθμό, PC και Internet σε όλους τους εργαζόμενους, κτλ).

Θέτοντας πάντα ώριμα αιτήματα, θεωρούμε ότι η Εταιρεία θα έχει την τόλμη –πέρα από την «παροχολογία», την ευνοιοκρατία και την επικοινωνιακή πολιτική στους πίνακες ανακοινώσεων– να προχωρήσει στην άμεση ικανοποίησή τους.

Συνάδελφοι,

Ο βαθμός ικανοποίησης των όποιων αιτημάτων μας, πρώτα από όλα, εξαρτάται από την δική μας συμμετοχή, ενότητα και αποφασιστικότητα. Ποτέ μέχρι σήμερα, κανένα ουσιαστικό πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί διαφορετικά.

Η ουσιαστική και έμπρακτη συμμετοχή μας στην ετήσια Γενική μας Συνέλευση, την Τετάρτη 26 Μαρτίου 4 μ.μ. στο ξενοδοχείο PARK, δεν είναι απλά μια τυπική διαδικασία, αλλά η απάντηση στην χωρίς προοπτική εσωστρεφή ατομικότητά μας.

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος  

  O Γεν. Γραμματέας

  Νίκος Σκλαβούνος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr