Συνέντευξη τύπου ΕΛΠΕ - ΠΕΤΡΟΛΑ 05/06/2003

Συνέντευξη τύπου ΕΛΠΕ - ΠΕΤΡΟΛΑ 05/06/2003

9 Ιουνίου 2003

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

…κι αυτοί σφυρίζουν κλέφτικα.
Δημώδες

Συνάδελφοι,
Φαίνεται ότι οι διοικούντες ή έχουν χάσει την ψυχραιμία τους ή έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς τον κοινωνικό διάλογο μπαίνουν ακάθεκτοι στη φάση του κοινωνικού διαόλου!

Την Πέμπτη (5/6/2003) λοιπόν, μετά τη λήξη της σεμνής τελετής με την κοινή συνέντευξη τύπου των EL PE(TROLA), μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΠΕΚΟ ρώτησαν τον κ. Μωραΐτη γιατί αφού (όπως διατεινόταν εκείνη τη στιγμή σε συνάδελφο των ΕΛΠΕ) είναι υπέρ του κοινωνικού διαλόγου δεν δέχτηκε το Σωματείο μας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΚΟ-ΕΛΔΑ, εκείνης της ημέρας.

Και τότε, «εκτός (επιεικώς) εαυτού» ο κ. πρόεδρος μας είπε «στο διάολο να πάτε», και δεν σας δέχομαι γιατί στην τελευταία σας ανακοίνωση με λέτε κλέφτη(!!!)

Βεβαίως και χρησιμοποιήθηκε ο πληθυντικός της λέξης (κλέφτες), στην φράση της ανακοίνωσης: «Για σας που φύγατε σαν κλέφτες από την Αμαλίας. Που μετά την υπογραφή, πανικόβλητοι, φυγαδευτήκατε από τα υπόγεια του Πύργου».

Όμως, όλοι μας κάποτε
παίξαμε κλέφτες κι αστυνόμους, έχουμε φύγει από κάπου στα κλεφτά, δώσαμε κλεφτά φιλιά, μπήκαμε σπίτι μας σαν κλέφτες, φάγαμε στα κλεφτά, κρατήσαμε κλεφτοφάναρο, κλέψαμε στιγμές από άπειρα δειλινά
ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΗΓΑΓΕ ΒΙΑΙΩΣ.

Πόθεν λοιπόν η από μέρους του κ. προέδρου (σκόπιμη;) παρανόηση και η προς τα πρόσωπά μας (άσκοπη;) διαβολή;

Αφήνουμε τα σχόλια και την απάντηση στην κρίση σας και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι καμιά άμεση η έμμεση «απειλή» δεν μπορεί να κλονίσει την πεποίθησή μας πως ο τρικούβερτος (α)πολιτικός γάμος (τον οποίον και ο ίδιος ο κ. πρόεδρος ευλόγησε) είναι παράνομος και δεν εξυπηρετεί κανένα (εθνικό) συμφέρον.

Κατά τ’ άλλα. Στη χθεσινή συνέντευξη μάθαμε ότι:

  • «Ήδη από την πρώτη φάση του διαγωνισμού είχαμε διαμορφώσει με την ABN Amro όλα τα ενδεχόμενα σενάρια»!! (προκάτ;)
  • Δεν κινδυνεύει το μάνατζμεντ (ποιανού;)
  • Η ΠΕΤΡΟΛΑ έχει μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, υπάρχει δραστηριοποίηση για κοιτάσματα (που;), οι δύο όμιλοι θα ενώσουν τα μεγάλα επενδυτικά τους(;) προγράμματα, ο Λάτσης διαθέτει εμπορία(!)
  • Το προσωπικό της ΠΕΤΡΟΛΑ λειτουργούσε «σε ένα μη τεχνολογικά αναβαθμισμένο διυλιστήριο»(!!!)
  • Οι δημοσιογράφοι «απομονώνουν φράσεις» στη μνημειώδη δήλωση του κ. Καραχάλιου, ότι τα ΕΛΠΕ συνεργάστηκαν με την Πετρόλα «για να τη σώσουν».

Ούτε κουβέντα για το διαπιστευμένο 9,6%, «περί άλλων» για το εξευτελιστικό τίμημα. Και το σημαντικότερο? το χρήμα για τις μετοχές έρευσε άφθονο και ζεστό. Στα ταμεία του κ. Προϋπολογισμού, εννοείται.
Όσο για το προσωπικό, όχι μόνο δεν θα θιγεί κανείς, αλλά θα γίνουν κι άλλες προσλήψεις!!! Μια κυβέρνηση βρίσκει εύκολα 300.000 θέσεις εργασίας (προεκλογικές).
Κι ούτε λόγος για την εντυπωσιακή πορεία των ΕΛΠΕ, ή γιατί βάζουμε συνεταίρους στα χωράφια μας.

Ας μάθουμε λοιπόν όλοι πως, για να ισοσκελίσουμε τον ελλειμματικό οικογενειακό μας προϋπολογισμό, κι αντί να διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες δουλειάς, Παιδείας, Υγείας,… πρέπει να δώσουμε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε σε κάνα ιδιώτη.

Συνάδελφοι,
Θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο τις προσπάθειές μας και θα αγωνιστούμε για να καταδείξουμε ότι η συμφωνία είναι εθνικό έγκλημα.

  • Δευτέρα, 9/6/2003, οι εργαζόμενοι στα Κεντρικά, συγκέντρωση στην είσοδο του Πύργου για ενημέρωση
  • Τρίτη, 10/6/2003, Συλλαλητήριο. Εξέδρα με ομιλητές στο Σύνταγμα (απέναντι από το Υπ. Οικονομικών) με προσυγκεντρώσεις στις 18.30, πορεία και επίδοση ψηφίσματος στη Βουλή.
  • Πέμπτη, 12/6/2003, Κοινή Συνέντευξη τύπου των Σωματείων του Ομίλου. (Λεπτομέρειες για τις δυο εκδηλώσεις θα ακολουθήσουν σε νεώτερη ανακοίνωσή μας).
  • Συναντήσεις με τα Κόμματα.
  • Προσφυγή στα δικαστήρια.

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος   

  O Γεν. Γραμματέας

  Νίκος Σκλαβούνος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr