24ωρη Απεργία για τις 18/09/2003

24ωρη Απεργία για τις 18/09/2003

15 Σεπτεμβρίου 2003

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 18-09-2003.

«Θα διασφαλισθεί ακόμη περισσότερο η θέση του Ομίλου, μετά τις ανακατατάξεις στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο και στην Ελλάδα, στον ιδιωτικό τομέα Πετρελαίου. Βασικό έργο του Ομίλου, είναι ο επανακαθορισμός της πολιτικής στην Αγορά για μείωση αρχικά και στη συνέχεια, σταθεροποίηση των τιμών καταναλωτή, με διασφάλιση όμως συνθηκών λειτουργίας ανταγωνισμού.»

Από το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την πορεία προς τον 21ο αιώνα (!)

Συνάδελφοι,

Εδώ και μερικούς μήνες δεν ήταν ακόμα φανερό πως θα εξελιχθεί η επόμενη φάση της ιδιωτικοποίησης. Τώρα όμως η κατάσταση αποσαφηνίζεται με καταπληκτική ταχύτητα.

Ας επαναφέρουμε στη μνήμη μας, βήμα προς βήμα, το κατρακύλισμα προς το ξεπούλημα μιας από της μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες του δημοσίου τομέα.

Τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠ τον χάραξε το 1993 η τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά δεν πρόλαβε να τον περπατήσει.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προγραμματικά αντίθετη μέχρι τις τελευταίες εκλογές με το ξεπούλημα, ξεπουλάει σήμερα με πρόγραμμα, προχωρώντας στην ιδιωτικοποίηση «τμηματικά», ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων. Και το συμβόλαιο του λαού έγινε στο λάου λάου συμβόλαιο με τους Λάτσηδες. Κι έτσι, μετά τη «συγκρατημένη» κατά 10% σοσιαλιστική μετοχοποίηση του1998, και τη νομοθετική κατοχύρωση της ιδιωτικοποί-ησης με το νομοσχέδιο του Αυγούστου του 2001, δίνει σήμερα τη χαριστική βολή της πλήρους ιδιωτικοποίησης.

Όσο για το περίφημο 35% στο Δημόσιο, δε θα κουραστούμε να λέμε ότι είναι μόνο για τους αφελείς, αφού σήμερα, με τη «συγχώνευση» και τη νέα ΕΛ. ΠΕΤΡΟΛΑ, το σοσιαλιστικό όραμα είναι πλέον ένα φάντασμα που πλανιέται πάνω απ’ την Ελλάδα.

Συνάδελφοι,
Στις 18-09-2003 και ώρα 11:00 με τη Γενική Συνέλευση μετόχων στο Χίλτον θα επικυρωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για επιπλέον παραχώρηση ποσοστού μετοχών στην Paneuropian oil.

Κανείς δεν πρέπει να έχει την παραμικρή αμφιβολία πως διαπράττεται ένα εθνικό έγκλημα. Ακόμα και όσοι από εμάς πίστευαν τους εικονικούς κυβερνώντες και τους ανεικονικούς διοικούντες, επειδή ήθελαν να πιστεύουν σε αυταπάτες πάνω στις οποίες στήριξαν τα δικά τους μικροσυμφέροντα ή επειδή όλα αυτά βρίσκονταν μακριά από μας. Τώρα καλούμαστε να δούμε την πραγματικότητα χωρίς παρωπίδες. Τα περιθώρια στένεψαν ασφυκτικά.

Συνάδελφοι,
Η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη -που με το ένα τάσι της ζυγαριάς δίνει τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, ενώ με το άλλο τρομοκρατεί τους πολίτες αυτής της χώρας- με απόφαση αστραπή έβγαλε ήδη παράνομη όχι μόνο την προηγούμενη απεργία (14-18/9/2003), αλλά και τα νόμιμα συνταγματικά μας δικαιώματα. Θα το παλέψουμε.

Η Ομοσπονδία μας έχει προκηρύξει νέα 24ωρη απεργία για τις 18-09-2003.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παραστούν στη Γενική συνέλευση του Χίλτον την ημέρα της απεργίας, που σφαγιάζει το μέλλον μας. Σε νέα ανακοίνωση θα σας ενημερώσουμε για τον τρόπο που θα συντονίσουμε τη δράσης μας.

Τη συνείδηση μας δεν μπορεί να τη διαφθείρουν ούτε τα ΜΑΤ των μετόχων ούτε οι τσιχλόφουσκες με τα προεκλογικά ταξίματα, περί διασφάλισης των δικαιωμάτων μας!!

ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ. ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΤΕ.
ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΠΕ.

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος  

  O Γεν. Γραμματέας

  Νίκος Σκλαβούνος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr