Τρεις 24ωρες 16/03/2001 (SAFCO) Δελτίο Τύπου

Τρεις 24ωρες 16/03/2001 (SAFCO) Δελτίο Τύπου

14 Μαρτίου 2001

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Μετά την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις 3 επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στο Αεροδρόμιο του Ελληνικού η κοινοπραξία SAFCO δέχτηκε να συναντηθεί με την Ομοσπονδία στις 14/3/2001.

Η SAFCO είναι η νέα εταιρεία που ίδρυσαν SHELL, BP, EKO, MOIBIL και έχει ως σκοπό τον ανεφοδιασμό αεροσκαφών στο νέο αεροδρόμιο, δηλαδή έχει την ίδια δραστηριότητα που είχαν οι 4 εταιρείες χωριστά στο Ελληνικό. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν σ’ αυτή την κοινοπραξία πρέπει να αμειφθούν σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις και το θεσμικό πλαίσιο που είχαν έως σήμερα.

Την ίδια στιγμή που η ΕΚΟ-ΕΛΔΑ με τα «συνεταιράκια της» προχωρά σε απολύσεις, η έτερη κοινοπραξία της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ (πήξαμε στις Κοινοπραξίες για να διαιρούμε και να βασιλεύουμε) ετοιμάζεται να κάνει νέες προσλήψεις με το Νόμο Πεπονή (2190).

Σωματείο και Ομοσπονδία με επιστολή ζητάμε από τα Κόμματα της Βουλής να υποστηρίξουν και να προωθήσουν την παρακάτω θέση μας:

Προτείνουμε στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ από 23/2/2000 (για πλήρωση θέσεων προσωπικού, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου (αορίστου χρόνου), στις νέες Εταιρείες της Ο.Α. α) Εταιρεία Καυσίμων Α.Ε. και β) Ανώνυμη Ανεφοδιαστική Εταιρεία Αεροπορικού Καυσίμου), εκτός από το Παράρτημα Ι, «Πολύτεκνοι» να υπάρξει Παράρτημα ΙΙ, «Αυτόματη πρόσληψη των εργαζομένων (από τις Εταιρείες που δραστηριοποιούνται σήμερα στο Αεροδρόμιο Ελληνικού) στο νέο φορέα και στις ειδικότητες που προκηρύσσονται. Αυτοί οι εργαζόμενοι με την πολυετή προϋπηρεσία τους εγγυώνται την ασφαλή και άριστη λειτουργία του νέου αεροδρομίου.

Συνάδελφοι,
Η επίθεση, εάν δεν την σταματήσουμε, διαρκώς θα εντείνεται απειλώντας να μην αφήσει τίποτα όρθιο.

Το Δ.Σ. της ΠΕΠ.ΕΚΟ συνεδρίασε εκτάκτως τη Δευτέρα 12/3/2001, εξέτασε τις εξελίξεις στο Αεροδρόμιο Ελληνικού και αποφάσισε τη συμμετοχή

στις τρεις (3) νέες 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που κύρηξε η Ομοσπονδία στα Αεροδρόμια της χώρας, από Παρασκευή, 16/3/2001 και ώρα 18.00, στις Εγκαταστάσεις Καυσίμων των Εταιρειών και στις φορτώσεις Διυλιστηρίων του νομού Αττικής το Σάββατο.

Καλούμε την Εταιρεία να κάνει πρόταση απασχόλησης σε όλους τους εργαζόμενους.

Με σκληρούς αγώνες κατακτήσαμε τη Συλλογική μας Σύμβαση και τον Κανονισμό, και χρέος μας είναι να η υπεράσπισή τους.

Από πλευράς μας περιθώρια για εφησυχασμό και αυταπάτες δεν υπάρχουν.

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος   

  O Γεν. Γραμματέας

   Ζ. Ζαφειρόπουλος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr