Απεργία Αεροδρομίου Ελληνικό (SAFCO) Δελτίο Τύπου 28/03/2001

Απεργία Αεροδρομίου Ελληνικό (SAFCO) Δελτίο Τύπου 28/03/2001

23 Μαρτίου 2001

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,
Οι εκσυγχρονιστές της διοίκησης είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στις απολύσεις των συναδέλφων οδηγών, εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων γραφείου του Αεροδρομίου Ελληνικού.

Δεν θέλουν να κάνουν στους υπό απόλυση συναδέλφους καμία πρόταση για απασχόληση μέσα σε έναν ολόκληρο Όμιλο, και στόχος τους, από την υλοποίηση της εφιαλτικής θέσης τους για απολύσεις, είναι να μας τρομοκρατήσουν (οι μεταλλαγμένοι), και να καταφέρουν ένα ακόμα πλήγμα στις εργασιακές μας σχέσεις. (Εκτός αν μας πουν ότι οι απολύσεις που κάνουν οι σοσιαλιστές είναι για το καλό μας και κυρίως για το καλό των απολυμένων).

Δεν διστάζουν να ομολογήσουν ότι είναι η αρχή και θα προχωρήσουν και σε άλλες απολύσεις, διότι πλεονάζουμε, συνάδελφοι.

Έχουμε βαρεθεί τα τελευταία χρόνια να ακούμε για τον Γίγαντα Όμιλο με τα δεκάδες δις. κέρδη, αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι για να αυξήσουμε κι άλλο αυτά τα δις. πρέπει ο Γίγαντας να φάει τα παιδιά του.

Έχουν απαλλάξει τους εαυτούς τους οι διοικούντες από τις όποιες ευθύνες και προσπαθούν να χρεώσουν μόνο τους εργαζόμενους για τα κακώς κείμενα, εξαπολύοντας απειλές και εκβιασμούς.

Ποιος θα πίστευε ότι στελέχη της Εταιρείας και πρώην δραστήρια μέλη της ΠΕΠΕΚΟ σπέρνουν φόβους στους εργαζόμενους διαδίδοντας πως καλύτερα να απολυθούν οι ‘’υψηλόμισθοι’’ συνάδελφοί μας στο Ελληνικό για να γλιτώσουν όλοι οι άλλοι; Τα ίδια αυτά στελέχη πρότειναν κάποτε απεργία διαρκείας για να διασφαλίσουν, μέσα από τη Σύμβαση και τον Κανονισμό, το δικαίωμα στην Εργασία. (Τα στερνά τιμούν τα πρώτα).

Ποιος θα φανταζόταν ότι τελικά η πολιτική ηγεσία της ΕΚΟ-ΕΛΔΑ θα εμφανιζόταν πιο ευαίσθητη από το Δ.Σ. της Εταιρείας;

Ποιος, τελικά, παίρνει τις πολιτικές αποφάσεις;

  • Ο κ. Χριστοδουλάκης που δήλωνε στις 27/11/2000 ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση λόγω μεταφοράς του Αεροδρομίου στα Σπάτα.
  • Ο κ. Πρωτόπαππας που ανεφώνησε παρουσία των Διευθυντών Προσωπικού ότι οι απολύσεις στις ΔΕΚΟ είναι μείζον πολιτικό θέμα και σε καμία περίπτωση η ΕΚΟ-ΕΛΔΑ δεν πρέπει να προχωρήσει σ’αυτές;
  • Ή ο κ. Γεωργαντόπουλος που δηλώνει ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση παρέμβασης της πολιτικής ηγεσίας;

Συνάδελφοι. Είναι η πρώτη φορά από την εποχή της ESSO το 1974, και πριν από την ίδρυση του Σωματείου, που η Εταιρεία προχωρά σε ομαδικές απολύσεις.

Κάτω από αυτό το κλίμα απαξίωσης θεσμών και αξιών η Γενική Συνέλευση της ΠΕΠΕΚΟ στις 21/3/2001 αποφάσισε ομόφωνα και κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία και θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις σε περίπτωση που η Εταιρεία εμμείνει στις θέσεις της.

Είναι ολοφάνερο ότι οι διοικούντες επέλεξαν την σύγκρουση θεωρώντας τους εργαζόμενους εύκολη λεία. Κάνουν μεγάλο λάθος.

Θα αρχίσουν να το αντιλαμβάνονται με την 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη 28/3/2001.

Συνάδελφοι.
Όλα αυτά τα χρόνια φροντίσαμε να διαφυλάξουμε το δικαίωμα στην εργασία ως κόρην οφθαλμού. Ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε.

Μόνο με την συσπείρωση και την εμπιστοσύνη στο Σωματείο θα ανατρέψουμε τις αποφάσεις της Διοίκησης.

Πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε αυτή τη μάχη.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΜΗ ΜΕΛΗ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/3/2001 ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.00 ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ.

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος

  O Γεν. Γραμματέας

 Ζ. Ζαφειρόπουλος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr