Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία 6-7/11/2012

Αθήνα 2-11-2012

Συνάδελφοι
Αυτό που τα ΜΜΕ παρουσιάζουν ως «σωτήρια δόση», δεν είναι παρά ακόμα 31,5 δισ. δανείων που θα φορτωθούν στις πλάτες μας για να ενισχυθούν αποκλειστικά οι τράπεζες (ανακεφαλαιοποίηση) και να πληρωθούν χρεολύσια και τόκοι.

Δεκάρα τσακιστή δεν πρόκειται να πάει σε εργαζόμενους και ανέργους.


Με αφορμή τους σκηνοθετημένους εκβιασμούς της τρόϊκας για αυτή τη «δόση», η συγκυβέρνηση φέρνει τώρα για ψήφιση μια πρωτοφανή αλυσίδα μέτρων που θα γυρίσει τις ζωές μας κυριολεκτικά έναν αιώνα πίσω: τα νέα μέτρα στρώνουν το νομοθετικό υπόβαθρο για την «απελευθέρωση των απολύσεων», την κατάργηση των συμβάσεων, τις θεαματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, την κατάργηση των ωραρίων, για την οριστική διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και κάθε δομής πρόνοιας.

Οι εργαζόμενοι της χώρας, μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες πρέπει τώρα να ξεσηκωθούν.

Η επιτυχία της απεργίας και το μέγεθος των συγκεντρώσεων πρέπει να τους τρομάξουν.
Όχι απλώς να αλλάξει η κυβέρνηση – να αλλάξει αυτή η πολιτική.

Ειδικά στους χώρους δουλειάς, είτε ψηφιστούν τα μέτρα είτε όχι, όλο το 2013 θα αποτελέσει ένα σκληρό πεδίο αντιπαραθέσεων με την εργοδοσία, η οποία θα προσπαθεί να υλοποιήσει αυτή την πολιτική (μειώσεις, καταργήσεις συμβάσεων, απολύσεις) στην πράξη.

Τα Σωματεία των εργαζομένων στην εμπορία του Ομίλου Ελληνικών Πετρελαίων, οι εργαζόμενοι της ΕΚΟ και της ΕΚ, αποφασίσαμε να δώσουμε αυτή τη μάχη μαζί.

Με αλληλεγγύη, κοινές ενέργειες, κοινούς στόχους.

Η συμμετοχή μας στην επιτυχία της 48ωρης απεργίας θα αποτελέσει το πρώτο, και άρα το πιο καθοριστικό, βήμα σε αυτή την κατεύθυνση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Σ.Σπυράντης

  O Γεν. Γραμματέας

  Ι. Καμπάνης

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr