Απεργία 5-6/03/2004

Απεργία 5 & 6 Μαρτίου 2004

4 Μαρτίου 2004

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από τις Εθνικές εκλογές.

Η Διοίκηση της εταιρίας, δέσμια των συμφερόντων και επιλογών της, ασχολείται με το εάν θα παραμείνει και μετά τις εκλογές, και όχι με τα προβλήματα της εταιρίας και των εργαζομένων.

Την ώρα που η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση συναγωνίζονται σε προεκλογικές παροχο-λογίες, και οι διθυραμβικές δηλώσεις του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, περί μεγάλης συμβολής των εργαζομένων στα τεράστια κέρδη της εταιρίας «δίνουν και παίρνουν», την ίδια ακριβώς ώρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος, η Διοίκηση της εταιρίας και το Συμβούλιο Διεύθυνσης, αποφάσισαν να μην ικανοποιήσουν τα περισσότερα από τα θεσμικά αιτήματα μας, και κρατούν αδιάλλακτη στάση προτείνοντας γενικές αυξήσεις για το 2004, μόνο 2,3%.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ-ΕΛΔΑ και μέλος της Διοίκησης της μητρικής εταιρίας, συναίνεσε για μεγαλύτερες αυξήσεις στον όμιλο ΕΛ.ΠΕ, και πάνω από 10% για τα διευθυντικά στελέχη του. (Εδώ φαίνεται πως δεν υπάρχουν οι απαγορεύσεις του υπουργείου οικονομικών και οι διαταγές της κυβέρνησης για τις παροχές, που επικαλούνται για εμάς.)

Μάλιστα ο κος Παπαδόπουλος, λαϊκίζοντας και υποκρινόμενος σε συγκεντρώσεις εργαζομένων, έταζε αυξήσεις πέραν των απαιτήσεων μας!!!!

Με απλά λόγια ο όμιλος με την καθοδήγηση του Προέδρου των ΜΑΤ και της ιδιωτικοποίησης, χώρισαν το προσωπικό σε άσπρα και μαύρα πρόβατα. Ο κατά τύχη διευθύνων σύμβουλος του ομίλου δεν είναι ικανός να διοικήσει με ισονομία αυτή την εταιρία, ευτυχώς για αυτόν που δεν ξαναβάζει υποψηφιότητα για βουλευτής στην περιοχή του, γιατί θα τον κυνηγούσαν με τις πέτρες.

Συνάδελφοι
Μετά τα παραπάνω το Δ\Σ της ΠΕΠ.ΕΚΟ στην συνεδρίαση στις 02/03/04 αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη δύο επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, Παρασκευή και Σάββατο 5 & 6 Μαρτίου, τις οποίες κοινοποιήσαμε με εξώδικο στην εταιρία. Παρόλα αυτά το Δ/Σ του Σωματείου μας, έκανε και άλλες προσπάθειες για εξεύρεση λύσης. Η εταιρία παρέμεινε αδιάλλακτη, αν και η διαφορά του κόστους, έφτασε να είναι λιγότερη της μιας μονάδας.

Αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα των ημερών, σε νέα συνεδρίαση, αποφασίσαμε να αναστείλουμε τις κινητοποιήσεις μας και καταγγέλλουμε την εταιρία για ανάλγητη στάση.
Δηλώνουμε ότι:
Το Σωματείο μας σε καμία περίπτωση δεν θα υποχωρήσει.

  • Σε αυξήσεις λιγότερες από αυτές που δόθηκαν στον Όμιλο,
  • Στην τρίτη αυτόματη μετάταξη για όλα τα εισαγωγικά κλιμάκια της σύμβασης (ελπίζοντας πως μέχρι τότε ο Διευθύνων Σύμβουλος θα έχει καταλάβει το ακριβές αίτημα μας).

Συνάδελφοι
Στις 08 του Μάρτη θα προκύψει νέα κυβέρνηση και νέα Διοίκηση, που κατά τα φαινόμενα, θα εξυπηρετεί και αυτή την ίδια αντεργατική πολιτική. Για εμάς τους εργαζόμενους δεν θα αλλάξει τίποτα. Μόνο όλοι μαζί αγωνιστικά θα πετύχουμε την διατήρηση των κεκτημένων αλλά και την υπογραφή μιας ικανοποιητικής σύμβασης
που θα βελτιώνει την θέση μας.

Συνάδελφοι, σε αγωνιστική ετοιμότητα

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος  

  O Γεν. Γραμματέας

   Νίκος Σκλαβούνος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr