Ενημέρωση για πορεία Επιχειρησιακής Σύμβασης -04/06/2004

Ενημέρωση για πορεία Επιχειρησιακής Σύμβασης

4 Ιουνίου 2004

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι,

Στις 29/12/03 καταγγείλαμε την συλλογική μας Σύμβαση. Από 16/01 έως 03/03/04 με την προηγούμενη επιτροπή της εταιρείας, πραγματοποιήθηκαν επτά συναντήσεις και είχαμε προσεγγίσεις σε κάποια αιτήματα, όπως να γίνουν οι κατηγορίες αξιολόγησης (Α,Β,Γ), στους υπό συνταξιοδότηση συναδέλφους στην τελευταία αξιολόγηση να δίδετε κατώτερο η μέση αμοιβή απόδοσης, οι μηχανικοί που τυχόν υπολείπονται της συλλογικής μας σύμβασης να καλύπτονται κατά περίπτωση με επιπλέον ποσά. Οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν προ των εκλογών με ευθύνη της εταιρείας και συνεχίσθηκαν μετά από τρεις μήνες!!!!!.

Με την νέα επιτροπή που όρισε η διοίκηση (με δύο νέα μέλη στα τέσσερα) πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις στις 3/6/04. Η επιτροπή διαπραγμάτευσης της εταιρίας εμφανίστηκε να αμφισβητεί τα μέχρι τώρα υπογεγραμμένα πρακτικά και να μας δίνει αύξηση 1,8%.

Υπενθυμίσαμε πως η συζήτηση με την προηγούμενη επιτροπή σταμάτησε στο 2,3%.

Κάναμε αντιπρόταση για μεγαλύτερη αύξηση όπως και ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων.

Η επιτροπή της εταιρείας επανήλθε τρεις ώρες αργότερα δίνοντας το 2,3% της προηγούμενης επιτροπής και υπαναχώρησαν στο θέμα των κατηγοριών αξιολόγησης.

Πρωτόγνωρα πράγματα, νέα ήθη, μάλλον οι ευχαριστίες των διοικούντων φέτος ότι εμείς οι εργαζόμενοι προσφέραμε και έχουμε μεγάλη συμμετοχή στην ανοδική πορεία της εταιρείας είναι μόνο λόγια που τα παίρνει ο άνεμος. Στην πραγματικότητα θέλουν να μοιράσουν μόνοι τους την πίττα, να δίνουν στα στελέχη τους πάνω από 10,5% αύξηση και στους υπόλοιπους εργαζόμενους ψίχουλα. Κοινώς έκλεψαν 0,5% από κάθε εργαζόμενο για να το μοιράσουν στους Διευθυντές.

Ενώ στα λόγια θέλουν να έχουμε καλή συνεργασία στην πραγματικότητα κάνουν τα πάντα για να δημιουργήσουν εμπλοκή στη διαπραγμάτευση.

Μας θέλουν συνεπίκουρους χωρίς οι ίδιοι να συνεπικουρούν σε τίποτε.
Μας θέλουν πολύτιμους βοηθούς χωρίς τίμημα.

Με αυτές τις συνθήκες δεν είναι δυνατόν να διαπραγματευθούμε με κάποιους που αντί να έχουν διαπραγματευτική ευελιξία μένουν άκαμπτοι σε θέσεις του παρελθόντος που δεν είναι δυνατόν να είναι αποδεκτές από τους Εργαζόμενους και το Σωματείο.

Ο κύριος Δανηλάτος τα γνωρίζει αυτά;
Στόχος είναι η "αγαστή και χωρίς προσκόμματα συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και για όλα τα θέματα που αφορούν την εταιρία και τις κάθε μορφής και φύσης σχέσεις της με το προσωπικό". (Ανακ. 3/6/04 Προέδρου Δ\Σ ΕΚΟ ΕΛΔΑ)
Αυτή είναι αγαστή συνεργασία;
Έτσι θα δημιουργηθούν οι πολύτιμοι βοηθοί;
Έτσι θα πετύχουμε τον κοινό στόχο και θα υπάρχει συνεχής πρόοδος της Εταιρείας;

Συνάδελφοι, οι καιροί δεν είναι μόνο δύσκολοι είναι και πονηροί. Θέλουν να υπονομεύσουν την ύπαρξη του Σωματείου, θέλουν να μη υπάρχει συλλογικό όργανο, θέλουν να μας απομονώσουν για να μας έχουν του χεριού τους.

Όχι συνάδελφοι δεν θα υποκύψουμε θα μας βρουν αντιμέτωπους.

Καλούμε τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να πάρουν θέση. Ισχύουν αυτά που γράφουν και λένε;

Συναδελφικά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Νίκος Σκλαβούνος

  O Γεν. Γραμματέας

   Ναυσικά Τόλια

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr