Απεργία 17-03-2005. Απάντηση στην ΕΚΟ

Απεργία 17-03-2005. Απάντηση στην ΕΚΟ

21 Μαρτίου 2005

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

«Το μέλλον είναι στην τσέπη μας σαν το κλειδί του σπιτιού μας».
ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ

Συνάδελφοι

Στις 17 Μαρτίου, όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας στείλαμε το δικό μας μήνυμα στην Κυβέρνηση, που με την πολιτική της ανεργίας και της ακρίβειας οδηγεί στη συσσώρευση πλούτου για τους λίγους και στην επιδείνωση της ανέχειας για τους πολλούς.

Δεν υπάρχει πλέον καμία ανοχή στους υπηρέτες αυτής της πολιτικής, όποιο όνομα και εάν φέρουν, όποια μάσκα και εάν φορούν.

Στην Εταιρεία μας, σε ποσοστό πάνω από 65%, απεργήσαμε για την υπεράσπιση του εισοδήματος μας και των κεκτημένων δικαιωμάτων μας.

Για πρώτη όμως φορά η Διοίκηση της ΕΚΟ με τους διευθυντές της βγήκε στο σεργιάνι και τσαλαπατώντας κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ζητούσε να μάθει τις «διαθέσεις» μας για συμμετοχή μας στην κινητοποίηση!!!

Και πριν καλά – καλά συγκεντρώσει τα στοιχεία, έδωσε Δελτίο Τύπου όπου πληροφορεί το Πανελλήνιον πως το ποσοστό της απεργίας ήταν 37,2%!!!

Βέβαια, το ότι δηλώθηκαν ­–μεταξύ άλλων– ως απεργοσπάστες ο πρόεδρος του Σωματείου Ν. Σκλαβούνος και ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας Μπ. Ζαφειράτος, ε, σε… λεπτομέρειες θα κολλήσουμε τώρα!;

Συνάδελφοι,

Με αφορμή αυτή την απεργία δεν θα ήταν άσκοπο να αναφερθούμε στο φαινόμενο της διαφθοράς των εργαζομένων και των συνδικαλιστών.

Οι ισχυροί έχουν τους «συνεργάτες» τους κι η εξαγορά συνειδήσεων φύεται δυστυχώς και στον χώρο μας.

Αλλιώς δεν εξηγείται η μη συμμετοχή στην απεργία του προέδρου του κλαδικού σωματείου οδηγών ο «Ερμής» και μέλους της ΠΕΠ-ΕΚΟ, συναδέλφου Γ. Αναστασίου, καθώς και του παλιού «συνδικαλιστή» Β. Τζαβέλα, που τελευταία κινεί μόνιμο απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Οι δύο αυτοί «συνάδελφοι», στην προσπάθειά τους να αμυνθούν συκοφαντούν τους πάντες κι αποκαλύπτουν το ποιόν τους.

Κι ακόμα, οι λίγοι που «κατά συνείδηση» δεν απεργούν ας καταλάβουν επιτέλους ότι βλάπτοντας το Σωματείο βλάπτουν ταυτόχρονα τον εαυτό τους.

Συναδελφικά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Νίκος Σκλαβούνος 

  O Γεν. Γραμματέας

  Ναυσικά Τόλια

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr