Απεργία Πρωτομαγιάς-06-05-2005

Απεργία Πρωτομαγιάς

6 Μαΐου 2005

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι.
Η 1 η του Μάη δεν είναι μία τυχαία ημέρα του χρόνου. Είναι ημέρα τιμής στους νεκρούς της εργατικής τάξης, είναι ημέρα αλληλεγγύης, διεκδίκησης και αγώνα.

Η πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία, και μάλιστα απεργία υψηλών στόχων και απαιτήσεων. Γύρω από αυτή συγκρούονται δύο κόσμοι ολόκληροι. Συμπυκνώνεται η ταξική αντιπαράθεση κεφαλαίου και εργατικής τάξης.

Το όραμα μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο παραμένει πάντα στην επικαιρότητα ιδιαίτερα σήμερα που καταργούνται δικαιώματα και κοινωνικά επιτεύγματα των τελευταίων 100 ετών.

Το καταβλητέο ημερομίσθιο είναι αποτέλεσμα δεκαετιών αγώνων και αίματος.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με την απόφαση της, που χαρακτηρίζει την ημέρα γιορτασμού της πρωτομαγιάς κανονική εργάσιμη ημέρα, έδειξε καθαρά με ποίον συντάσσεται.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει από καιρό δείξει τα δόντια της. Επιδιώκει να ρυθμίσει τον χρόνο εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες όχι των εργαζομένων, αλλά των επιχειρηματιών, επεκτείνει τον εργασιακό βίο πέρα των 67 ετών, ξηλώνει τα βαρέα και ανθυγιεινά, δίνει και άλλες φοροαπαλλαγές και προνόμια στο κεφάλαιο.

Πρωτοστάτες στην πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων είναι και όλοι οι ηγέτες της ΕΕ, που θωρακίζοντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου προσπαθούν να ρίξουν όσο πιο χαμηλά γίνεται την τιμή της εργατικής δύναμης να περικόψουν τις δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα, να ανατρέψουν την κοινωνική ασφάλιση.

Οι διοικήσεις των ΕΛΠΕ και της ΕΚΟ, ασπαζόμενες τις εντολές της κυβέρνησης για μείωση του εργατικού κόστος, προσπαθούν να καταργήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις και τους Κανονισμούς Εργασίας και να διχάσουν τις παλιές και νέες γενιές εργαζομένων, καταργώντας για όλους μας, και ιδίως για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, κεκτημένα ετών.

Να γιατί σήμερα, αυτή τη συμβολική μέρα της Πρωτομαγιάς, προβάλλει –περισσότερο από κάθε άλλη φορά– επιτακτική η ανάγκη, όλοι οι εργαζόμενοι του πλανήτη και της χώρας, να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε:
Πλήρη και σταθερή εργασία.

  • 7ωρο -5 ήμερο- 35ωρο.
  • Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες.
  • Να μην περάσει η απελευθέρωση του ωραρίου και ελαστικές μορφές εργασίας.
  • Προστασία του εισοδήματος μας από την ακρίβεια.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία.
  • Υπεράσπιση και διεύρυνση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΤΟΥ ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ.
Κανείς στην δουλειά. Όλοι στην Απεργία. Όλοι στις συγκεντρώσεις.

Συναδελφικά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Νίκος Σκλαβούνος   

  O Γεν. Γραμματέας

Ναυσικά Τόλια

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr