Πορεία επιχειρησιακής σύμβασης-25-05-2005

Πορεία επιχειρησιακής σύμβασης

25 Μαΐου 2005

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

«…Αυτοί που βρίσκονται ψηλά / θεωρούν ταπεινό να μιλάς για φαΐ
Ο λόγος: έχουν κιόλας φάει / Αυτοί που τα παίρνουν όλα ζητούν θυσίες /
Οι χορτάτοι μιλούν στους πεινασμένους για τις /
Μεγάλες εποχές που θα έρθουν…»
Μπ. Μπρέχτ.

Συνάδελφοι
Για τη σύναψη ΕΣΣΕ 2005 έχουν πραγματοποιηθεί μόλις 3 συναντήσεις με την διοίκηση της Εταιρείας. Ουσιαστικά βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν. Την ευθύνη γι’ αυτό την έχει αποκλειστικά η Εταιρεία.
Στις δύο πρώτες συναντήσεις μας, δόθηκαν από την μεριά του Σωματείου διευκρινήσεις σχετικά με τα αιτήματα μας που συμπεριλαμβάνονται στην ΕΣΣΕ.
Επιγραμματικά θα αναφέρουμε τα παρακάτω:

  • Αναπροσαρμογή της τιμής μονάδας του δείκτη
  • Εξομάλυνση στο πλέγμα των πινάκων μεταξύ των Μ.Κ.
  • Να ισχύσουν τρεις αυτόματες μετατάξεις σε όλα τα εισαγωγικά κλιμάκια
  • Να αυξηθεί το εισπρακτικό επίδομα από 3% σε 5%
  • Να ενσωματωθεί 4% στο επίδομα ειδικών συνθηκών
  • Μείωση κατηγοριών αξιολόγησης από 5 σε 3 (Α,Β,Γ)
  • Αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας ως χρόνου προϋπηρεσίας και εξαγορά (όπου απαιτείται) για την συνταξιοδότηση.

Συνάδελφοι,
Παρά το γεγονός ότι πέρασαν πέντε μήνες από την καταγγελία της ΕΣΣΕ η αρμόδια επιτροπή Διαπραγματεύσεων δηλώνει πως δεν είναι έτοιμη να μας πει τίποτα διότι δεν έχει πάρει ακόμα εντολή από τον μέτοχο!!! Έχει όμως εντολή από το θεό να μετρήσει το λειτουργικό κόστος της Σύμβασης και να το παρουσιάσει ως γενική αύξηση! Για να κρύψει μέσα εκεί το μερίδιο των ΜΕΡΙΤούχων και να μοιράσει «ακριβοδίκαια» τις αυξήσεις!
Πώς είναι δυνατόν να μη γνωρίζει η Εταιρεία που θα κινηθούν οι μισθοί, αλλά να μελετάει επιδοματική πολιτική για μια ομάδα 50 εργαζομένων, που αντιστοιχεί σε γενική αύξηση 1% για όλο το προσωπικό;!!!
Πώς να μας πείσει, συνάδελφοι, η Διοίκηση για το «ώριμο αίτημά» της; Πια επιχειρηματική αντίληψη είναι αυτή που επιχειρεί χωρίς (το τονίζουμε) επιχειρήματα να διχάσει το προσωπικό; Τι είδους ευαισθησίες είναι αυτές, σε μια εποχή γκαργκανοειδούς παχυδερμισμού και παραλογο-σκουφικής λιτότητας, οι οποίες ωθούν μια οικονόμα Διοίκηση –που καταργεί τους έγχρωμους εκτυπωτές και προσπαθεί (καλώς) να «μαζέψει» τα έξοδα– να γίνεται προκλητικά γαλαντόμα; Ποιο ευγενές κίνητρο ωθεί σεμνά και ταπεινά τους διοικούντες να λένε ότι «κάποιοι είναι ποιο ίσοι απ’ τους άλλους»;
Για το Σωματείο μας, κάθε αμοιβή που σχετίζεται με τις παραγωγικότητες, και πλασάρεται από Σεβαστούς κύκλους και τα εκτελεστικά τους όργανα, είναι και απάτη των εταιρειών, αλλά και αυταπάτη των εργαζομένων. Μοναδικός στόχος των ισχυρών του χρήματος είναι η κατάργηση των συλλογικών μας συμβάσεων.

Συνάδελφοι,
Και για τη διοίκηση της ΕΚΟ τα κέρδη αναγορεύονται σε πρωτεύον στοιχείο προόδου και ευημερίας, ενώ ο μισθός μας είναι η αιτία των κακών αποτελεσμάτων. Ακόμα και για την κακοδιαχείριση υπάρχει η δικαιολογία των υψηλών αμοιβών μας! Και επί πλέον, πρέπει να απεμπολήσουμε τις κατακτήσεις μας επειδή δεν συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητά τους!
Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση πώς δεν θα επιτρέψουμε λογικές που μας διασπούν.
Ξέρουμε να προασπίζουμε, να διασφαλίζουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματα μας.
Ξέρουμε να διεκδικούμε τη Συλλογική μας Σύμβαση αγωνιστικά.

Συναδελφικά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Νίκος Σκλαβούνος 

  O Γεν. Γραμματέας

   Ναυσικά Τόλια

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr