Ολοκλήρωση διαπραγματεύσεων Συλλογικής Σύμβασης-15-06-2005

Ολοκλήρωση διαπραγματεύσεων Συλλογικής Σύμβασης

15 Ιουνίου 2005

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι
Ολοκληρώθηκαν διαπραγματεύσεις μεταξύ σωματείου και της ΕΚΟ. Το πρακτικό συμφωνίας που υπογράψαμε για τη σύναψη της ΕΣΣΕ για το έτος 2005-2006 προβλέπει τα παρακάτω :
1. Γενικές Αυξήσεις:
    2,0% από 1/1/2005 (ενσωμάτωση αμοιβής απόδοσης)
    3,0% από 1/8/2005
    2,0% από 1/1/2006(ενσωμάτωση αμοιβής απόδοσης)
    2,5% από 1/8/2006
2. Ενσωμάτωση 4% του Επιδόματος Ειδικών Συνθηκών στο Βασικό Μισθό.
3. Χορήγηση Τρίτης Αυτόματης Μετάταξης στα Εισαγωγικά Κλιμάκια 11, 10 και 9 από 1/1/2006.
4. Εξαγορά Στρατιωτικής Θητείας στο Ι.Κ.Α. -όταν απαιτείται- για τη συμπλήρωση προϋποθέσεων κανονικής συνταξιοδότησης, και μόνο μετά από γραπτό αίτημα του αποχωρούντος εργαζόμενου.

Συνάδελφοι.
Μπορεί να υπογράψαμε σύμβαση και η διοίκηση της ΕΛΠΕ να απέσυρε της «προτάσεις» προς τους συναδέλφους στα ΕΛΠΕ κάτω από την κοινωνική κατακραυγή και την εξαγγελία για απεργία ωστόσο ένα είναι σίγουρο πως δεν έχει παρατεθεί από τα σχέδια της, αλλά απλώς αναδιπλώθηκε.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί απέναντι στο ΣΕΒ και την ΕΕ και ετοιμάζει να περάσει από τα θερινά τμήματα της Βουλής μία σειρά από αντεργατικά μέτρα όπως περαιτέρω διευθέτηση του χρόνου εργασίας ,κατάργηση του 8 ωρου , κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Γι αυτό για ακόμα μια φορά προσπαθεί να διασπάσει τους εργαζόμενους. Βάλθηκε να βρει «Κροίσους» στις τάξης των μισθωτών. Βάζει τους εργαζόμενους να κηρύξουν εμφύλιο πόλεμο στους εργαζόμενους: εργάτες εναντίων αγροτών, γονείς εναντίων των καθηγητών ,εργαζόμενοι της ΔΕΗ εναντίων των εργαζομένων στα πετρέλαια. Στεναχωριέται γιατί οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα παίρνουν τόσο λίγα ,ενώ στον δημόσιο περισσότερα και στην ΕΚΟ το κόστος εργασίας είναι δήθεν ακόμα μεγαλύτερο.
Κάνοντας ως συνήθως αλχημεία , συναθροίζοντας και βγάζοντας μέσους όρους με τους μισθούς της «πλέμπας» και τους μισθούς των διευθυντών ,παρατρεχάμενων και των φαρισαίων.
Το ίδιο πάντα μοντέλο για να εφαρμόσουν το δόγμα διαίρει και βασίλευε.
Αν όμως τους έπιασε ο πόνος για τα λίγα του ιδιωτικού τομέα τότε γιατί τα λίγα τους να μην γίνουν περισσότερα ,αλλά θα πρέπει να λιγοστέψουν και τα δικά μας έτσι και αλλιώς λίγα αφού δεν αρκούν για την στοιχειώδη αξιοπρεπή διαβίωση;
Το ΔΣ της ΠΕΠΕΚΟ σας καλεί αξιοποιώντας την στάση εργασίας που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία ΠΟΕΠΔΧΒ και το ΕΚΑ την Πέμπτη 16-06-2005 (τρίωρη στάση πριν την λήξη του ωραρίου) για τους εργαζόμενους στον νομό Αττικής, να καταγγείλουμε τα μέτρα που προωθούν η κυβέρνηση και η ΕΕ .

Συνάδελφοι
Ο δικός μας μονόδρομος περνά από την ενότητα και την αντίσταση στις αναδιαρθρώσεις , την «ανταγωνιστικότητα» και τη δική μας διεκδίκηση για:
Πλήρη σταθερή δουλεία
7ωρο-5ημερο-35ωρο
Προστασία του εισοδήματος μας από την ακρίβεια
Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και 60 για τους άνδρες.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Συναδελφικά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Νίκος Σκλαβούνος   

  O Γεν. Γραμματέας

Ναυσικά Τόλια

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr