Απεργίες: 4ΩΡΗ 28-02 & 24ΩΡΗ 25-03

Απεργίες: 4ΩΡΗ 28-02-2006 & 24ΩΡΗ 25-03-2006

24 Φεβρουαρίου 2006

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Εδώ περνάνε και θερίζουν χιλιάδες άρματα δρεπανηφόρα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ

Συνάδελφοι,

Ο αυταρχικός κατήφορος και η προκλητικότητα της Κυβέρνησης των Βιομηχάνων των Εφοπλιστών και των Τραπεζιτών ορθώνει απέναντί μας το κατάμαυρο μέτωπό της, αφού προχωρά στην κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, ωραρίων και ελευθεριών, οδηγώντας έτσι στη γενικευμένη αγανάκτηση των εργαζομένων:

  1. Στον Κλάδο μας, οι 650 υπό απόλυση εργαζόμενοι μας της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης απεργούν από τις 8-02-2006 προσπαθώντας με κάθε τρόπο να αποτρέψουν το κλείσιμο μιας κερδοφόρας επιχείρησης και το πέρασμά της στα αδηφάγα ιδιωτικά συμφέροντα.
  2. Οι οδηγοί βυτιοφόρων, ένα άλλο μεγάλο κομμάτι του Κλάδου μας, βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση διότι το νομοσχέδιο, που αφορά μεταφορές, σε συνδυασμό με Κοινοτική Οδηγία, καταργεί την κλαδική ΣΣΕ (δηλαδή τη σχέση μισθωτής εργασίας) και μετατρέπει τους εργαζόμενους σε αυτοαπασχολούμενους, κάνοντάς τους ταυτόχρονα βορά στην ιδιωτική άσφάλιση.
  3. Οι ναυτεργάτες στους καταπέλτες των πλοίων κουρελιάζουν την επιστράτευση που τους επέβαλε η κυβέρνηση, παρά το ότι η δικαιοσύνη έκρινε την απεργίας τους νόμιμη.
  4. Πιο πέρα η COCA-COLA, παρά τα κέρδη εκατομμυρίων € ετησίως, πρώτα απολύει 150 εργαζόμενους και έπειτα τους καλεί σε «διάλογο» για να επιλέξουν τον τρόπο απόλυσής τους.

Και παρ’ όλα αυτά, το μήνυμα που σταθερά, δογματικά και μονότονα εκπέμπουν τα διάφορα γκαργκανοειδή και γιουσ(ι)ουφάκια του κεφαλαίου είναι πως για την έλλειψη ανταγωνιστικότητας και για τις υψηλές τιμές του πετρελαίου ευθύνονται οι μισθοί μας!!!
Κι αυτό, παρά το ότι η τελευταία Έκθεση της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας αποδίδει την μειωμένη ανταγωνιστικότητα στα τεράστια περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων, που οδηγούν στις υπερβολικές τιμές και στην ασύδοτη κερδοσκοπία.

Τα ΕΛΠΕ, η «εταιρεία μας», με καθαρά κέρδη 334 εκ. € (αύξηση 161%!!!) από την μία θα καταβάλλουν έκτακτη αμοιβή (μπόνους )στους εργαζόμενους −τη δική μας υπεραξία, δηλαδή− και από την άλλη θα επιβάλλουν «ελαστικό επίπεδο κόστους» επειδή δεν θέλουν να έχουν υψηλό «σταθερό επίπεδο αμοιβών». Και με μια τρίτη λογική θα τιμωρήσουν τη θυγατρική τους ΑΣΠΡΟΦΩΣ καταργώντας την ΣΣΕ.

Ταυτόχρονα οι Χριστο-δούλοι και τα τσιράκια τους βρίζουν τους εργαζόμενους της ΕΚΟ για τη χαμηλή κερδοφορία τους, τη στιγμή που αυτή είναι αποτέλεσμα μιας κυβερνητικής καθοδήγησης και μεθόδευσης, κατά την οποία οι οικονομικοί εγκέφαλοι κοροιδεύουν ασύστολα τους πολίτες:
Αφού με το δεξί χέρι (Διυλιστήρια) έχουν ανεβάσει τα περιθώρια κέρδους των ΕΛΠΕ στα ύψη, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη (με ταυτόχρονη εισροή χρημάτων στα ταμεία του κράτους από τον αυξημένο ΦΠΑ), έρχονται με το αριστερό χέρι (ΕΚΟ) να «συγκρατήσουν» και να ελέγξουν −δήθεν− τις ήδη ανεβασμένες τιμές και την αγορά καυσίμων.

Συνάδελφοι,
Εμείς, οι εργαζόμενοι του Κλάδου μας, αλλά και όλων των άλλων κλάδων, αλληλέγγυοι απαντάμε με:

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ 28-02-2006 ΑΠΟ ΤΙΣ 1115 π.μ. − 1515 μ.μ. στα
Γραφεία και 1000 π.μ. − 140 στις Εγκαταστάσεις

24 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15-03-2006


Εργαζόμενε και εργαζόμενη:

  • Εσύ που σκέφτεσαι πως αν δεν απεργήσεις θα βολευτείς.
  • Εσύ που νομίζεις πως ακολουθώντας το δρόμο της συνθηκολόγησης προστατεύεις τα συμφέροντά σου και τα συμφέροντα των παιδιών σου
  • Εσύ που εργάζεσαι σε εργολάβο, με χαμηλές αμοιβές και κανένα δικαίωμα
  • Εσύ που κλείνεις τα μάτια σου και τα αυτιά σου νομίζοντας πως όλα αυτά δεν πρόκειται να σε αγγίξουν


ΝΑ ξέρεις πως, αν δεν αντιδράσουμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ,
τα δρεπανηφόρα σχέδιά τους ΤΑ ΟΔΗΓΟΎΜΕ ΕΜΕΙΣ, θερίζοντας τα όνειρά μας και τις ελπίδες μας.

Συναδελφικά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Ηλίας Ρέκκας  

  O Γεν. Γραμματέας

   Ναυσικά Τόλια

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr