Ανακοίνωση για Εσωτερικό Κανονισμό 27-10-2006

Ανακοίνωση για Εσωτερικό Κανονισμό

27 Οκτωβρίου 2006

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,

Στις 31.5.2006 το Σωματείο μετά από ομόφωνη απόφαση κατέθεσε στην Εταιρία Δήλωση-Πρόσκληση με σκοπό την Αναθεώρηση-Συμπλήρωση-Τροποποίηση Άρθρων του Εσωτερικού Κανονισμού Εργασίας .

Η Εταιρία προχώρησε στην σύσταση Επιτροπής Διαπραγμάτευσης από μέρους της και ακολούθησαν μέχρι σήμερα τέσσερις (4) συναντήσεις του Σωματείου με την Επιτροπή.

Σκοπός του Σωματείου μέσα από τις τέσσερις (4) αυτές Συζητήσεις-Διαπραγματεύσεις ήταν να αναδειχθούν τα δίκαια αιτήματά μας και να προχωρήσουμε στην επίλυση των περισσοτέρων αν όχι του συνόλου, ιεραρχώντας τα πιο ουσιώδη.

Διαπιστώσαμε ότι η συνέχιση των συζητήσεων με την επιτροπή διαπραγμάτευσης δεν οδηγεί σε ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς οι αντιπροτάσεις της επιτροπής έθιγαν θέματα μη ουσιώδη και άνευ κόστους και καίρια αιτήματα αφήνονται στην τύχη της επανεξέτασης και υπολογισμού του κόστους. Με πρόσχημα τα μη ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα αρνούνται την συζήτηση σε αιτήματα κόστους, προεξοφλώντας ότι η δύσκολη συγκυριακά περίοδος της Αγοράς που οδηγεί εταιρίες Εμπορίας Πετρελαιοειδών σε μειωμένα κέρδη θα συνεχισθεί , αγνοώντας την επιτυχή και κερδοφόρα πορεία της εταιρίας μας τα προηγούμενα χρόνια που οφείλεται στην παραγωγική διάθεση και κατάθεση ψυχής όλων των εργαζομένων στην ΕΚΟ ΑΒΕΕ.

Υφιστάμεθα εμπαιγμό, ο οποίος πρέπει να σταματήσει.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την στάση της εταιρίας και ζητάμε άμεσα:

1) Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανθρώπινων Πόρων και τον Δ/ντα Σύμβουλο
2) Ουσία και περιεχόμενο στις διαπραγματεύσεις
3) Ικανοποίηση των οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων μας

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες
Το κύρος της Εταιρίας – Εργαζομένων δέχεται επίθεση από κάθε μορφής συμφέροντα. Σενάρια και στρατηγικές που θέλουν βιώσιμες και κερδοφόρες –κοινωνικού χαρακτήρα εταιρίες του Δημοσίου Τομέα να περάσουν αμαχητί στα χέρια του Ιδιώτη , θα μας βρουν αντιμέτωπους.

Πρέπει να αγωνιστούμε για τη διασφάλιση των όσων έχουμε κατακτήσει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτών που διεκδικούμε για το ΑΥΡΙΟ.

Ο αγώνας είναι διαρκής και είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε μορφή διεκδίκησης.


Συναδελφικά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Π. Περουτσέας   

  O Γεν. Γραμματέας

   Σ. Ν. Αγαπίου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr