Απεργία Πανελλαδική - 12/12/2007

Απεργία 12/12/2007 Πανελλαδική

10 Δεκεμβρίου 2007

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12/12/2007

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Η 24ωρη Πανελλαδική απεργία της 12/12/2007 βρίσκει όλους μας αλληλέγγυους στις επάλξεις. Μαζί με τη ΓΣΕΕ και τους εργαζόμενους όλης της χώρας βροντοφωνάζουμε.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ !

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ !

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ !


ΚΑΝΕΝΑΣ καρεκλοκένταυρος μεγαλοπαράγοντας, ΚΑΝΕΝΑΣ υπουργός και ΚΑΝΕΝΑΣ Γκαργκάνας, δεν έχουν το  δικαίωμα με σοφά αποφθέγματα και ρήσεις μεγάλου τιμονιέρη να αυξάνουν τα όρια συντάξεων, να μειώνουν συντάξεις και γενικά να ενσπείρουν τον πανικό και την ανασφάλεια.

ΔΕΝ αποδεχόμαστε τις απαράδεκτες και διασπαστικές θέσεις που προσπαθούν να διαιρέσουν την κοινωνία και  τους εργαζόμενους σε προνομιούχους και μη, σε ρετιρέ και υπόγεια, σε ευνοημένους και μη. Αυτοί που εύκολα σήμερα ονομάζονται προνομιούχοι γιατί η σύνταξή τους είναι 1000 ευρώ ή γιατί έχουν μισθό 1500 ευρώ. Για παράδειγμα είναι αυτοί που πληρώνουν τις υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές που φτάνουν το 40%  των αποδοχών τους. Είναι προνομιούχοι αυτοί;

Είναι απαράδεκτο να στοχοποιούνται σαν υπεύθυνοι της κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος οι εργαζόμενοι και όχι αυτοί που το οδήγησαν διαχρονικά στην κατάντια αυτή. Οι εκάστοτε διοικούντες δηλαδή. Δεν είναι σωστό αντί να εξετάζονται τρόποι διεύρυνσης των ασφαλιστικών εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων να μιλάμε συνεχώς για τρόπους και μέτρα μείωσης και συρρίκνωσης αυτών. Στόχος πρέπει να είναι η καλύτερη αναδιανομή του εισοδήματος και όχι η μείωση του υπέρ των ολίγων αιωνίως ευνοημένων. Τα λεφτά να εξοικονομηθούν από εκεί που πρέπει. Η ΓΣΕΕ πρότεινε σωστά να κοπούν αυτές οι περιβόητες ειδικές ρυθμίσεις, οι γελοίες πρακτικές πρόωρων συνταξιοδοτήσεων μέσω των ακριβοπληρωμένων εθελουσίων εξόδων. Να πάψουν οι διοικητές οργανισμών και λοιπών κρατικών φορέων να αυξάνουν κάθε τόσο μισθούς και συντάξεις δικές των ευλογώντας έτσι τα γένια τους….. Τι γίνεται με τις χαριστικές ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων εισφορών; Γιατί γιγαντώνεται η φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή; Τι κάνει το κράτος για όλα αυτά;

Ειδικότερα

Είμαστε ενάντιοι στην προώθηση οποιασδήποτε διαδικασίας ενοποίησης ασφαλιστικών ταμείων χωρίς αναλογιστική μελέτη και διάλογο επί της ουσίας.
Είμαστε εναντίον της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης. Είμαστε εναντίον της μείωσης των συντάξεων.

Θέλουμε μια δίκαιη κοινωνία. Θέλουμε μια κοινωνία αύξησης των δικαιωμάτων και όχι συρρίκνωσης αυτών.
Θέλουμε ένα σωστό, έντιμο, υγιή διάλογο, ΟΧΙ προαποφασισμένες λύσεις.
Θέλουμε βελτίωση της ζωής και όχι κατεδαφίσεις.
Και χρειάζεται αποφασιστικότητα και αγώνας για όλα αυτά ........

Για τον προϋπολογισμό : Είναι αδιανόητο να πληρώνουν πάντα το μάρμαρο οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίοι. Αυτοί αποτελούν πάντοτε τον εύκολο στόχο της ακρίβειας, της λιτότητας, των πάσης φύσεων αφαιμάξεων.

Αυτοί που πληρώνουν πάντα στηρίζοντας όλη την οικονομία. Αυτοί που δεν φταίνε για το σημερινό χάλι. Αυτοί πρέπει κάποια στιγμή να πάψουν να είναι τα θύματα μιας συνεχούς λιτότητας και μιας αυξανόμενης περιοριστικής εισοδηματικής πολιτικής.

Η νέα εισοδηματική πολιτική, ο νέος προϋπολογισμός πρέπει να λειτουργήσουν ΥΠΕΡ του εργαζόμενου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΙΩΣΗ.
ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΑΤΤΩΣΗ.


Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Η 24ωρη Πανελλαδική απεργία έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τους εργαζόμενους της εταιρίας μας. Η Διοίκηση μας οφείλει μια απάντηση για όσα σκοτεινά και υπόγεια διαδραματίζονται σε σχέση με τις περίεργες κυκλωτικές κινήσεις των Διοικούντων τα ΕΛΠΕ που ξεκινούν από τη υπαγωγή του εσωτερικού ελέγχου σε αυτούς και καταλήγουν σε σενάρια συρρίκνωσης της ΕΚΟ. Ακόμα αναμένουμε τις διευκρινήσεις της Εταιρίας. Ας σοβαρευτούν οι Διοικούντες και ας μας απαντήσουν τάχιστα. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε σε κανέναν να συρρικνώσει και να διαμελίσει την ΕΚΟ σε βάρος των εργαζομένων της.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ πρέπει μακριά από μικροκομματισμούς να λειτουργήσει ενωτικά για τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων και κατ’ επέκταση του Ελληνικού Λαού στο σύνολό του.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12/12/2007 ΣΤΙΣ 11:00 πμ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Π. Περουτσέας   

  O Γεν. Γραμματέας

   Σ. Ν. Αγαπίου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr