ΝΕΑ/ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΕΠΕΚΟ

Συμπαράσταση ASROFOS

29 Σεπτεμβρίου 2005

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΠΡΟΣ : ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΣΠΡΟΦΟΣ Α.Ε.

Συνάδελφοι
Η Διοίκηση των ΕΛΠΕ συνεχίζει ακάθεκτη την σκανδαλώδη εξαίρεση της θυγατρικής –μελετητικής Εταιρείας ΑΣΠΡΟΦΟΣ από της μελέτες για επενδύσεις στον Όμιλο.

Αγνοώντας τα αδιάσειστα επιχειρήματα των εργαζομένων προωθεί και υποστηρίζει με κάθε τρόπο λύσεις χωρίς την συμμετοχή της ΑΣΠΡΟΦΟΣ δίνοντας τις μελέτες σε ιδιωτικά συμφέροντα και απαξιώνοντας την με αυτόν τον τρόπο.

Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής είναι ολέθριες για τους εργαζόμενους.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα σας.

Μένουμε σταθερά στις θέσεις μας για τον δημόσιο καθετοποιημένο τομέα πετρελαίου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Συναδελφικά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Ηλίας Ρέκκας  

  O Γεν. Γραμματέας

  Ναυσικά Τόλια

Κατάργηση του 8ΩΡΟΥ

24 Οκτωβρίου 2005

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι
Κι ενώ η κυβέρνηση είναι σε «διαρκή και μετωπική σύγκρουση με την διαφθορά» θεσμοθετεί ταυτόχρονα με σεμνότητα και ταπεινότητα (και πάντα με τις επιταγές της ΕΕ) την ίδια την διαφθορά στην πιο κραυγαλέα και απροκάλυπτη μορφή της.
Από τις 3-10-2005, που τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος κατάργησης του 8ωρου, οι εργαζόμενοι επιστρέψαμε στην απόλυτη εργοδοτική αυθαιρεσία, στο καθεστώς της εκμετάλλευσης, της απλήρωτης εργασίας. 70 χρόνια πίσω!!!
Η εργασία, όπως και όποτε θέλει ο εργοδότης, γίνεται πλέον ο χειρότερος εφιάλτης για τους εργαζόμενους. Η οδηγία Μπολκενσταϊν, κατά την οποία οι εταιρείες σε ότι αφορά τις αμοιβές και την εργατική νομοθεσία θα ακολουθούν το καθεστώς της χώρας προέλευσής τους, έρχεται να αφαιρέσει από τους εργαζόμενους ό,τι με  κόπο και θυσίες κατακτήθηκε τον τελευταίο αιώνα.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η κορυφαία συνδικαλιστική οργάνωση ΓΣΕΕ μέσω της νεοϊδρυθείσας «Ακαδημίας» της έχει αναλάβει να εκπαιδεύσει τον νέο τύπο συνδικαλιστή. Μια εργατική ελίτ δηλαδή, που θα διοικεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους όπως ένας μάνατζερ διοικεί την ανώνυμη εταιρεία.
Το δε Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ προσλαμβάνει τον κύριο Τσίχλα ως Σύμβουλο Εργασιακών θεμάτων.
Δεν είμαστε αμνήμονες. Ο κύριος Τσίχλας έδωσε πολύτιμες συμβουλές στα ΕΛΠΕ για να βγάζει την απεργία παράνομη και καταχρηστική, την ίδια στιγμή που καταργούσε μόνιμες θέσεις και τις ανέθετε σε νταβατζήδες εργολάβους, και συμβούλευε την εταιρεία για μείωση «εργατικού» κόστους.
Η δική μας απορία είναι προς τι το ερωτηματολόγιο στα σωματεία αφού ο κ. Τσίχλας είναι από τους αρχιτέκτονες των εργασιακών σχέσεων στα πετρέλαια;

«Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω». Κι από κοντά οι διοικούντες την ΕΚΟ, ως θεσμοθέτες της πολιτικής που θέλει την συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, σε πλήρη σύμπνοια με τους πολιτικούς τους  προϊσταμένους και «αγαθές» πάντα προθέσεις, χωρίς καμία διαφάνεια και με αυθαιρεσία, προσλαμβάνουν, αναβαθμίζουν, προάγουν, μηχανεύονται τρόπους για να αυγατίσουν την δική τους αποζημίωση, έχοντας για όμηρους εμάς τους εργαζόμενους διχασμένους, να βλέπουμε το διπλανό μας σαν το χειρότερο εχθρό.

Συνάδελφοι 
Δεν τα γράφουμε αυτά ως σχήμα λόγου. Για πρώτη φορά η ΕΚΟ αρνείται να γνωστοποιήσει στο Σωματείο τους εργαζόμενους που αμείβονται μέσω εργολάβων επειδή φοβάται να αποκαλύψει τις αυθαίρετες ενέργειές της.
Όσο όμως και να επιδιώκει τη διαμόρφωση «συνειδήσεων ρουσφετιού», υψώνοντας τοίχους ανάμεσα σε παλιούς και νέους εργαζόμενους, που εργάζονται μαζί μας στο ίδιο γραφείο, άλλα αμείβονται με αδιευκρίνιστες (ή ακόμη και χωρίς) συμβάσεις εργασίας δεν θα κατορθώσει να βάλει φραγμούς στις συλλογικές μας  διεκδικήσεις, αν εμείς δεν το θελήσουμε

Συνάδελφοι
Η πραγματικότητα είναι χειροπιαστή. Η διάβρωση του συνδικαλισμού και η υποταγή του στα οικονομικά συμφέροντα δεν είναι καινούργιo φαινόμενo. Η εξαγορά συνειδήσεων υπάρχει από τότε που υπάρχει και ο καπιταλισμός. Το κεφάλαιο θα προσπαθεί πάντα να κυριαρχήσει στο εργατικό κίνημα και να το υποτάξει. Οι εργαζόμενοι οφείλουμε να επανακτήσουμε τα κεκτημένα, να προβάλλουμε νέα αιτήματα που θα μας συσπειρώνουν στις σημερινές άθλιες συνθήκες.
Οι συγκυρίες μπορεί να είναι δυσμενείς, αλλά από εμάς και τους αγώνες μας θα εξαρτηθεί το μέλλον. Ο δικός μας δρόμος πρέπει να είναι άλλος από αυτόν που χαράζουν οι ερπύστριες της βαρβαρότητας.

Συναδελφικά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Ηλίας Ρέκκας   

  O Γεν. Γραμματέας

   Ναυσικά Τόλια

Απολύσεις CEVRO-TEXACO

9 Νοεμβρίου 2005

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι
Η αρνητικές εξελίξεις στη CHEVRON/TEXACO με τις απολύσεις και «αυτοαπολύσεις με ικανοποιητικούς όρους» έρχονται να επιβεβαιώσουν το έργο που το έχουμε ξαναδεί σε όλες εταιρείες του κλάδού.

Οι εταιρείες πετρελαίου από την μία μηρυκάζουν κέρδη δισεκατομμυρίων και από την άλλη τραυλίζουν μίζερες περικοπές θέσεων εργασίας, μοιράζοντας απλόχερα απειλές για πλεονάζον προσωπικό, πιέζουν για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, καταργούν κεκτημένα δικαιώματα.

Οι απολύσεις και η καταστρατήγηση εργασιακών σχέσεων θα σταματήσουν μόνο όταν συναντήσουν την καθολική αντίσταση των εργαζομένων.

Στηρίζουμε τον αγώνα σας.

Συναδελφικά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Ηλίας Ρέκκας 

  O Γεν. Γραμματέας

  Ναυσικά Τόλια

Απεργία 14/12/2005

7 Δεκεμβρίου 2005

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σήμερα, με την κυριαρχία της Αγοράς,
τα πάντα έχουν τιμή, αλλά τίποτα δεν έχει αξία.
ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ (1854-1900)

Συνάδελφοι
Την περασμένη Τρίτη δημοσιοποιήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ το νομοσχέδιο «έκτρωμα» για τις ΔΕΚΟ και άρον άρον κατατέθηκε την Παρασκευή το βράδυ στην Βουλή για συζήτηση, ώστε να ψηφιστεί πριν από τον νέο προϋπολογισμό. Πρόκειται για τυφώνα που αλλάζει ριζικά τις εργασιακές σχέσεις με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων .
Το μεγάλο αγκάθι στο νομοσχέδιο είναι το άρθρο 14 στο οποίο προβλέπεται ότι «στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ ή σε όσες μελλοντικά αντιμετωπίσουν οικονομικές ζημιές θα επιβάλλονται με νόμο από την κυβέρνηση οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις (π.χ. μισθοί, κανονισμοί προσωπικού) σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμφωνία εντός τετράμηνου μεταξύ της διοίκησης και του σωματείου».

Η κυβέρνηση στα πλαίσια της επικοινωνιακής της εκστρατείας προσπαθεί να συσκοτίσει το γεγονός πως θίγονται οι πάντες αφού:

 • Μεταβιβάζει τις ζημιές στους εργαζόμενους, αφού οι Διοικήσεις −προκειμένου να επιστρέψουν οι εταιρείες στην κερδοφορία− μπορούν να αλλάζουν Κανονισμούς και Συμβάσεις
 • Υποθηκεύει το μέλλον των νεοπροσλαμβανομένων, οι οποίοι θα διέπονται από διαφορετικό εργασιακό καθεστώς.
 • Καταργεί τις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας σύμφωνα με το πάγιο αίτημα των εργοδοτών
 • Κάνει προβλέψεις μόνο για τις βασικές αμοιβές οδηγώντας έτσι στα κατώτατα επίπεδα που προβλέπει η Εθνική Γενική ΣΣΕ
 • Στοχεύει στις απολύσεις και στη μείωση αμοιβών των ήδη απασχολουμένων.

Διαπλοκή και διαφθορά είναι οι λέξεις των ημερών που με αυτές προσπαθούν να μας παραπλανήσουν και να συγκαλύψουν την ουσία: Ότι δηλαδή τα σκάνδαλα με τις ιδιωτικοποιήσεις, μέσω των αθώων «μετοχοποιήσεων» που «δεν θα έθιγαν τους εργαζόμενους» οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια

 • Σ’ αυτούς που θρέφονται από την Μίζαν και από-Μιζάν το Δημόσιο Πλούτο.
 • Σ’ αυτούς που απαξιώνουν τους εργαζόμενους και υψώνουν εκατόμβες νεκρών από εργατικά ατυχήματα
 • Σ’ αυτούς που γεννάνε «εθνικούς προμηθευτές» και κατασκευάζουν «εθνικούς εργολάβους».
 • Σ’ αυτούς που μέσα από τεχνητά μπλάκ άουτ (βλέπε ENRON και λοιπούς κολοσσούς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και βουλιμίας) αυξάνουν τιμολόγια, υπηρεσίες και στήνουν τα νέα μονοπώλια (πετρέλαια, φυσικό αέριο, ηλεκτρισμός)
 • Σ’ αυτούς που μειώνουν τις αποδοχές των χιλιάδων εργαζομένων πολλαπλασιάζοντας τις δικές τους.
 • Σ’ αυτούς εν τέλει που οραματίζονται την πλήρη απελευθέρωση (διαβάζεται ασυδοσία) της αγοράς και την ολοσχερή δέσμευση της ζωής μας.

Την στιγμή που οι Εταιρείες μάς επιβραβεύουν για εργατοώρες χωρίς ατύχημα, άλλοι συνάδελφοί μας στα «μοντέρνα σκλαβοπάζαρα» των ευεργετών-εργολάβων πληρώνουν με την ζωή τους το τίμημα από τη μείωση του κόστους εργασίας. Από καθαρή σύμπτωση γλύτωσαν την ζωή τους έξι εργαζόμενοι στον ιδιωτικοποιημένο αγωγό των ΕΛΠΕ. 
Ένας (1) νεκρός κάθε μέρα, στην Ελλάδα, από εργατικό ατύχημα.

Συνάδελφοι
Η λιτότητα, η ακρίβεια, η ανεργία, και τώρα η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, δεν αφήνουν περιθώρια για περισσότερη ανοχή μας.
Τι σόι αντοχές της οικονομίας και του προϋπολογισμού είναι αυτές που επιτρέπουν αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις από 2%-5%, ενώ η «ανάπτυξη» διπλασιάζει τους ιλιγγιώδεις μισθούς των κάθε λογής γκαργκανοειδών και στέλνει στα ύψη τα κέρδη των εταιρειών. 
103%(!!) αυξημένα τα καθαρά κέρδη των ΕΛΠΕ το 9μηνο του 2005.

Το ΔΣ του Σωματείου μας στην συνεδρίαση της 5-12-2005 αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία στις 14-12-2005.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Διεκδικούμε

 • Πλήρη σταθερή εργασία για όλους
 • Όχι στις απολύσεις
 • 7ωρο-5ημερο-35ωρο. Όχι στη διευθέτηση και απελευθέρωση του ωραρίου
 • Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
 • Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες.

Απευθυνόμαστε ειδικά στους νέους συναδέλφους που οδηγούνται να ζήσουν με ελαστικό ωράριο, μερική απασχόληση και μισή ζωή.
Δεν έχουμε καμία υποχρέωση σε «ευεργέτες» που μας κάνουν δωρεές από την ίδια την εργασία μας.

Συνάδελφοι
Το «Εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» της κυβέρνησης περνά μέσα από την απορρύθμιση της δικής μας ζωής. 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Συναδελφικά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Ηλίας Ρέκκας  

  O Γεν. Γραμματέας

   Ναυσικά Τόλια

Αντικομουνιστικό Μνημόνιο

18 Ιανουαρίου 2006

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι

Στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ευρωβουλής στις 24-01-2006 προωθείται για ψήφιση αντικομουνιστικό μνημόνιο που σαν σκοπό έχει την παραχάραξη της ιστορίας και την συκοφάντηση του αντιφασιστικού αγώνα.

Το μνημόνιο προσβάλλει την ιστορική μνήμη των λαών και τα εκατομμύρια νεκρών κατά του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Στοχεύει και επιδιώκει την ποινικοποίηση την δράση των λαών και όσων αντιστέκονται στην νέα τάξη πραγμάτων ».

Το μνημόνιο αποτελεί μία άκρως επικίνδυνη εξέλιξη γιατί η υιοθέτηση του θα οδηγήσει στον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και πολιτικών κινημάτων.

Εκφράζουμε την πιο έντονή αντίθεση μας .

Συναδελφικά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Ηλίας Ρέκκας   

  O Γεν. Γραμματέας

  Ναυσικά Τόλια

Συμπαράσταση για Βιομ. Φωσφ. Λιπασμάτων

19 Ιανουαρίου 2006

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ (Β.Φ.Λ.)

Συνάδελφοι

Είμαστε μαζί σας στον αγώνα που κάνετε ώστε να μην χαθεί καμία άλλη θέση εργασίας, να διασφαλιστεί η ανάπτυξη και η προοπτική της εταιρείας.

Η απελευθέρωση αγοράς λιπασμάτων οδήγησε στη συρρίκνωση της Λιπάσματοβιομηχανίας σε όφελος μεσαζόντων και τραπεζών.

1990 ΑΕΒΑΛ στο δρόμο 1000 συνάδελφοι

1998 Λιπάσματα Δραπετσώνας 400 συνάδελφοι

1999 Συνεταιριστικά Λιπάσματα ΑΕ 700 συνάδελφοι.

Φτάνει πια.
Η κερδοφορία τους δεν μπορεί να αυξάνεται προγράφοντας τις δικές μας θέσεις εργασίας.

Συναδελφικά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Ηλίας Ρέκκας   

  O Γεν. Γραμματέας

  Ναυσικά Τόλια

2ΩΡΗ Στάση ΓΑ Β.Φ.Λ

31 Ιανουαρίου 2006

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας και το 12° Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε να κηρύξει 2ώρη Στάση Εργασίας την Τετάρτη 01-02-2006 για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύη προς τους εργαζομένους του εργοστασίου λιπασμάτων ΒΦΛ στη Θεσσαλονίκη .

Επειδή η έμπρακτη συμπαράσταση είναι το μόνο όπλο των εργαζομένων το ΔΣ της ΠΕΠ-ΕΚΟ ομόφωνα αποφάσισε την συμμέτοχη στη 2ωρη πανελλαδική στάση στην έναρξη του ωραρίου την ΤΕΤΑΡΤΗ 01-02-2006

Αύριο μπορεί να είναι η σειρά μας.

Συναδελφικά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Π. Περουτσέας   

  O Γεν. Γραμματέας

   Σ. Ν. Αγαπίου

Απεργίες: 4ΩΡΗ 28-02-2006 & 24ΩΡΗ 25-03-2006

24 Φεβρουαρίου 2006

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Εδώ περνάνε και θερίζουν χιλιάδες άρματα δρεπανηφόρα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ

Συνάδελφοι,

Ο αυταρχικός κατήφορος και η προκλητικότητα της Κυβέρνησης των Βιομηχάνων των Εφοπλιστών και των Τραπεζιτών ορθώνει απέναντί μας το κατάμαυρο μέτωπό της, αφού προχωρά στην κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, ωραρίων και ελευθεριών, οδηγώντας έτσι στη γενικευμένη αγανάκτηση των εργαζομένων:

 1. Στον Κλάδο μας, οι 650 υπό απόλυση εργαζόμενοι μας της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης απεργούν από τις 8-02-2006 προσπαθώντας με κάθε τρόπο να αποτρέψουν το κλείσιμο μιας κερδοφόρας επιχείρησης και το πέρασμά της στα αδηφάγα ιδιωτικά συμφέροντα.
 2. Οι οδηγοί βυτιοφόρων, ένα άλλο μεγάλο κομμάτι του Κλάδου μας, βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση διότι το νομοσχέδιο, που αφορά μεταφορές, σε συνδυασμό με Κοινοτική Οδηγία, καταργεί την κλαδική ΣΣΕ (δηλαδή τη σχέση μισθωτής εργασίας) και μετατρέπει τους εργαζόμενους σε αυτοαπασχολούμενους, κάνοντάς τους ταυτόχρονα βορά στην ιδιωτική άσφάλιση.
 3. Οι ναυτεργάτες στους καταπέλτες των πλοίων κουρελιάζουν την επιστράτευση που τους επέβαλε η κυβέρνηση, παρά το ότι η δικαιοσύνη έκρινε την απεργίας τους νόμιμη.
 4. Πιο πέρα η COCA-COLA, παρά τα κέρδη εκατομμυρίων € ετησίως, πρώτα απολύει 150 εργαζόμενους και έπειτα τους καλεί σε «διάλογο» για να επιλέξουν τον τρόπο απόλυσής τους.

Και παρ’ όλα αυτά, το μήνυμα που σταθερά, δογματικά και μονότονα εκπέμπουν τα διάφορα γκαργκανοειδή και γιουσ(ι)ουφάκια του κεφαλαίου είναι πως για την έλλειψη ανταγωνιστικότητας και για τις υψηλές τιμές του πετρελαίου ευθύνονται οι μισθοί μας!!!
Κι αυτό, παρά το ότι η τελευταία Έκθεση της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας αποδίδει την μειωμένη ανταγωνιστικότητα στα τεράστια περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων, που οδηγούν στις υπερβολικές τιμές και στην ασύδοτη κερδοσκοπία.

Τα ΕΛΠΕ, η «εταιρεία μας», με καθαρά κέρδη 334 εκ. € (αύξηση 161%!!!) από την μία θα καταβάλλουν έκτακτη αμοιβή (μπόνους )στους εργαζόμενους −τη δική μας υπεραξία, δηλαδή− και από την άλλη θα επιβάλλουν «ελαστικό επίπεδο κόστους» επειδή δεν θέλουν να έχουν υψηλό «σταθερό επίπεδο αμοιβών». Και με μια τρίτη λογική θα τιμωρήσουν τη θυγατρική τους ΑΣΠΡΟΦΩΣ καταργώντας την ΣΣΕ.

Ταυτόχρονα οι Χριστο-δούλοι και τα τσιράκια τους βρίζουν τους εργαζόμενους της ΕΚΟ για τη χαμηλή κερδοφορία τους, τη στιγμή που αυτή είναι αποτέλεσμα μιας κυβερνητικής καθοδήγησης και μεθόδευσης, κατά την οποία οι οικονομικοί εγκέφαλοι κοροιδεύουν ασύστολα τους πολίτες:
Αφού με το δεξί χέρι (Διυλιστήρια) έχουν ανεβάσει τα περιθώρια κέρδους των ΕΛΠΕ στα ύψη, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη (με ταυτόχρονη εισροή χρημάτων στα ταμεία του κράτους από τον αυξημένο ΦΠΑ), έρχονται με το αριστερό χέρι (ΕΚΟ) να «συγκρατήσουν» και να ελέγξουν −δήθεν− τις ήδη ανεβασμένες τιμές και την αγορά καυσίμων.

Συνάδελφοι,
Εμείς, οι εργαζόμενοι του Κλάδου μας, αλλά και όλων των άλλων κλάδων, αλληλέγγυοι απαντάμε με:

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ 28-02-2006 ΑΠΟ ΤΙΣ 1115 π.μ. − 1515 μ.μ. στα
Γραφεία και 1000 π.μ. − 140 στις Εγκαταστάσεις

24 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15-03-2006


Εργαζόμενε και εργαζόμενη:

 • Εσύ που σκέφτεσαι πως αν δεν απεργήσεις θα βολευτείς.
 • Εσύ που νομίζεις πως ακολουθώντας το δρόμο της συνθηκολόγησης προστατεύεις τα συμφέροντά σου και τα συμφέροντα των παιδιών σου
 • Εσύ που εργάζεσαι σε εργολάβο, με χαμηλές αμοιβές και κανένα δικαίωμα
 • Εσύ που κλείνεις τα μάτια σου και τα αυτιά σου νομίζοντας πως όλα αυτά δεν πρόκειται να σε αγγίξουν


ΝΑ ξέρεις πως, αν δεν αντιδράσουμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ,
τα δρεπανηφόρα σχέδιά τους ΤΑ ΟΔΗΓΟΎΜΕ ΕΜΕΙΣ, θερίζοντας τα όνειρά μας και τις ελπίδες μας.

Συναδελφικά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Ηλίας Ρέκκας  

  O Γεν. Γραμματέας

   Ναυσικά Τόλια

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr