ΝΕΑ/ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΕΠΕΚΟ

Ημερήσια Διάταξη Γ.Σ. 29/03/2012

ΠΕΠ-ΕΚΟ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 29-03-2012
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

15:00 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
15:15 ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΑ 4 ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
15:45 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ
16:00 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2012     
ΚΑΡΑΒΑΡΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
16:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012     
ΒΕΡΕΛΗ ΣΙΣΣΥ
16:25 ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
16:30 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
ΠΕΡΟΥΤΣΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
16:40 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΕΑ- ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΚΑΓΚΕΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
16:50 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΩΡΑ
17:00 ΟΜΙΛΙΕΣ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ
17:30 ΚΛΕΙΣΙΜΟ

 

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ :
       ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011
       ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2012
       ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012

ΛΗΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 29-03-2012

Απαντητική Επιστολή ΠΕΠΕΚΟ Κοινωνικής Προσφοράς

Αθήνα 30-03-2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Είναι γνωστό σε όλους ότι το σωματείο μας και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, έχουν αναπτύξει πλούσια δράση, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης. Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και ύφεσης, σαν αυτή που βιώνουμε, το σωματείο μας και οι εργαζόμενοι, με τα μέσα που διαθέτει ο καθένας, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και θα συμμετάσχουμε σε δράσεις που έχουν ως στόχο την ενίσχυση των αδυνάτων. Άλλωστε, ως εργαζόμενοι, είμαστε και οι άμεσα πληττόμενοι από τις συνέπειες της κρίσης.

Η κοινωνική ευαισθησία, ωστόσο, ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους, όπως αυτή που βιώνουμε, δεν μπορεί παρά να έχει ως αφετηρία της το σεβασμό προς τα εργασιακά δικαιώματα, και ιδίως τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, σε κάθε δε περίπτωση, δεν μπορεί να λειτουργεί ως όχημα για την ανατροπή των όρων εργασίας.

Το σωματείο μας, με αίσθημα ευθύνης, τόσο απέναντι στα μέλη του, όσο και απέναντι στην κοινωνία, θα συνεχίσει το κοινωνικό του έργο, ενώ καλεί την εταιρεία στην από κοινού εξεύρεση πρόσφορων μέσων για την ανάπτυξη δράσεων για την ενίσχυση όσων χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Χ. Καραβαρας 

  O Γεν. Γραμματέας

   Σ. Σπυράντης

2ΩΡΗ Στάση Εργασίας για Ετήσια Γενική Συνέλευση 29/03/2012

Αθήνα 27-3-2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

το ΔΣ της ΠΕΠΕΚΟ με ομόφωνη απόφαση του προκήρυξε 2ωρη στάση εργασίας για την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 και με ώρα έναρξης την 15:00 έως 17:00, σε όλους τους χώρους εργασίας της ΕΚΟ ΑΒΕΕ στο νομό Αττικής.

Την ίδια ημέρα και ώρα θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση (Εκλογοαπολογιστική) του Σωματείου όπου η παρουσία όλων κρίνετε απαραίτητη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Χ. Καραβάρας   

  O Γεν. Γραμματέας

   Σ. Σπυράντης

Καταγγελία ΕΣΣΕ 2004

9 Φεβρουαρίου 2004

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι,
Τρεις συναντήσεις έχουν πραγματοποιηθεί για την σύναψη της νέας μας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και η Διοίκηση συλλαμβάνεται όχι μόνο αδιάβαστη αλλά και αθεράπευτα ανώριμη.
Μετά από τρεις αναβολές και υπό την απειλή για απεργία, η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Σωματείου.

Τα αιτήματα μας είναι γνωστά σε όλους σας από τον τελευταίο Παλμό.
Τα θυμίζουμε:

  • Τρίτη αυτόματη μετάταξη για όλους.
  • Κατάργηση του απαράδεκτου και στρεβλού συστήματος αξιολόγησης και τουλάχιστον επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώτος με τις τρεις βαθμίδες Α, Β ,Γ, με διευρυμένο το Β. Η εταιρεία επιμένει στην αξιολόγηση, δέχτηκε όμως να συζητήσει τις βαθμίδες.
  • Ίση μεταχείριση στο ασφαλιστικό πρόγραμμα της Μετρολάϊφ για τους νέους εργαζόμενους.
  • Επέκταση οδοιπορικών επιδομάτων και σε νέες περιοχές.
  • Επαναπροσδιορισμός σε σωστότερη βάση του επιμερισμού στο πριμ παραγωγικότητας.

Εκτός από τα παραπάνω θέματα που άπτονται την ΕΣΣΕ συζητήθηκαν και θέματα που εκκρεμούν από τις
προηγούμενες συναντήσεις

  • Ιντερνετ. Εδέησεν ο κύριος μετά από ένα χρόνο και θα εγκατασταθεί για όλους μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
  • Αυτόματη μετάταξη των συναδέλφων που παραμένουν στο ίδιο κλιμάκιο 10 έτη. Το αίτημα χρονολογείται από τον Νοεμβριο του 2003 και αφορά τους απομένοντες συναδέλφους.

Όσον αφορά τις προθέσεις των διοικούντων για τις γενικές αυξήσεις, αυτές είναι αποκαλυπτικές της προκλητικής τους συμπεριφοράς και προδίδουν τις επιταγές των πολιτικών τους προϊστάμενων, οι οποίοι τροπολογούν απλόχερα για τους Στέγκους και είναι σφιχτοί στους εργαζόμενους.
Αφού πρώτα μοίρασαν στα διευθυντικά τους στελέχη αυξήσεις άνω του 10%, θυμήθηκαν τη σχετική οδηγία του υπουργείου για 1,3% σ’ εμάς τους υπόλοιπους. Εύγε σας κύριοι!

Συνάδελφοι,
Θαυμάστε τώρα ένα ακόμα δείγμα της διευθυντικής ανυπαρξίας:
Την Πέμπτη 6-1-2004 κυκλοφόρησε ανακοίνωση για μεταθέσεις οδηγών, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του Σωματείου και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των ενδιαφερομένων.
Αυτό έγινε κατά παράβαση όχι μόνο του Εσωτερικού Κανονισμού, αλλά και πέραν πάσης ηθικής, δεοντολογίας και πρακτικής σε τόσο κρίσιμα θέματα.
Όταν μάλιστα η Εταιρεία (ανεξαρτήτως του δικαιώματός της για μετατάξεις σε ισόβαθμες και ισάξιες θέσεις) ανοίγει ένα θέμα, και αναδεικνύεται η προ τριετίας ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ επιλογή της που προκάλεσε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά δράματα, τότε η διευθυντική ανυπαρξία μετατρέπεται σε κοινωνική ανεπάρκεια.

Πριν 3 χρόνια λοιπόν (εμείς δεν έχουμε επιλεκτική μνήμη, ούτε την σβήνουν οι διευθυντικοί θώκοι) με τη μεταφορά του αεροδρομίου στα Σπάτα είχαν απολυθεί με «οικειοθελή αποχώρηση» αρκετοί συνάδελφοι μας. Η διοίκηση της Εταιρείας υποσχέθηκε τότε πως με την πρώτη ευκαιρία θα τους επαναπροσλάβει. Η ευκαιρία παρουσιάστηκε με την αγορά νέων Β\Φ. Όμως οι διοικούντες, αντί να τηρήσουν την υπόσχεσή τους –με εργασιακή τακτοποίηση εργαζομένων που καλύπτουν μόνιμες θέσεις με σύμβαση ορισμένου χρόνου επί… 20(!!!) συναπτά έτη, με μισά δικαιώματα, μισό μισθό και μισή ζωή– προχώρησαν σε ρυθμίσεις που εντείνουν τα προβλήματα και δημιουργούν νέα, του τύπου «τετραετούς ανασφάλιστης εργασίας».

Το αποκορύφωμα μάλιστα της διευθυντικής ανυπαρξίας και του διοικητικού αλαλούμ είναι ότι οι υπογράφοντες την ανακοίνωση τελούσαν σε κανονική άδεια ή δεν γνώριζαν τίποτα για το φόνο!

Και μόνο μετά την παρέμβασή μας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο το ζήτημα ανεστάλη και επανεξεταστεί σε νέα βάση.

Συνάδελφοι
Τα φαινόμενα που παρατηρούμε στην Εταιρεία δεν είναι ανεξήγητα. Γενεσιουργός τους αιτία είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση της εταιρείας με την παράδοση και του μάνατζμεντ, η συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών, η απαξίωση των συλλογικών συμβάσεων και η κατάργηση των εργασιακών σχέσεων. Και όσο εμείς παρακολουθούμε απαθείς, τότε τα φαινόμενα αυτά θα εντείνονται με τραγικές για όλους μας συνέπειες.

Το ότι σήμερα είμαστε σε θέση να καταγράφουμε κάποια θετικά αποτελέσματα από τις Συμβάσεις το οφείλουμε στην 30χρονη παρουσία και αγωνιστικότητα του Σωματείου. Κι έτσι θα πορευτούμε.

Συνάδελφοι,
Διεκδικούμε υπογραφή συλλογικής σύμβασης με αυξήσεις που μας ανήκουν και καλούμε τους διοικούντες να σεβαστούν τις υπογραφές τους στη Σύμβαση και στον Κανονισμό.

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος  

  O Γεν. Γραμματέας

 Νίκος Σκλαβούνος

Απεργία 5 & 6 Μαρτίου 2004

4 Μαρτίου 2004

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από τις Εθνικές εκλογές.

Η Διοίκηση της εταιρίας, δέσμια των συμφερόντων και επιλογών της, ασχολείται με το εάν θα παραμείνει και μετά τις εκλογές, και όχι με τα προβλήματα της εταιρίας και των εργαζομένων.

Την ώρα που η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση συναγωνίζονται σε προεκλογικές παροχο-λογίες, και οι διθυραμβικές δηλώσεις του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, περί μεγάλης συμβολής των εργαζομένων στα τεράστια κέρδη της εταιρίας «δίνουν και παίρνουν», την ίδια ακριβώς ώρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος, η Διοίκηση της εταιρίας και το Συμβούλιο Διεύθυνσης, αποφάσισαν να μην ικανοποιήσουν τα περισσότερα από τα θεσμικά αιτήματα μας, και κρατούν αδιάλλακτη στάση προτείνοντας γενικές αυξήσεις για το 2004, μόνο 2,3%.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ-ΕΛΔΑ και μέλος της Διοίκησης της μητρικής εταιρίας, συναίνεσε για μεγαλύτερες αυξήσεις στον όμιλο ΕΛ.ΠΕ, και πάνω από 10% για τα διευθυντικά στελέχη του. (Εδώ φαίνεται πως δεν υπάρχουν οι απαγορεύσεις του υπουργείου οικονομικών και οι διαταγές της κυβέρνησης για τις παροχές, που επικαλούνται για εμάς.)

Μάλιστα ο κος Παπαδόπουλος, λαϊκίζοντας και υποκρινόμενος σε συγκεντρώσεις εργαζομένων, έταζε αυξήσεις πέραν των απαιτήσεων μας!!!!

Με απλά λόγια ο όμιλος με την καθοδήγηση του Προέδρου των ΜΑΤ και της ιδιωτικοποίησης, χώρισαν το προσωπικό σε άσπρα και μαύρα πρόβατα. Ο κατά τύχη διευθύνων σύμβουλος του ομίλου δεν είναι ικανός να διοικήσει με ισονομία αυτή την εταιρία, ευτυχώς για αυτόν που δεν ξαναβάζει υποψηφιότητα για βουλευτής στην περιοχή του, γιατί θα τον κυνηγούσαν με τις πέτρες.

Συνάδελφοι
Μετά τα παραπάνω το Δ\Σ της ΠΕΠ.ΕΚΟ στην συνεδρίαση στις 02/03/04 αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη δύο επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, Παρασκευή και Σάββατο 5 & 6 Μαρτίου, τις οποίες κοινοποιήσαμε με εξώδικο στην εταιρία. Παρόλα αυτά το Δ/Σ του Σωματείου μας, έκανε και άλλες προσπάθειες για εξεύρεση λύσης. Η εταιρία παρέμεινε αδιάλλακτη, αν και η διαφορά του κόστους, έφτασε να είναι λιγότερη της μιας μονάδας.

Αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα των ημερών, σε νέα συνεδρίαση, αποφασίσαμε να αναστείλουμε τις κινητοποιήσεις μας και καταγγέλλουμε την εταιρία για ανάλγητη στάση.
Δηλώνουμε ότι:
Το Σωματείο μας σε καμία περίπτωση δεν θα υποχωρήσει.

  • Σε αυξήσεις λιγότερες από αυτές που δόθηκαν στον Όμιλο,
  • Στην τρίτη αυτόματη μετάταξη για όλα τα εισαγωγικά κλιμάκια της σύμβασης (ελπίζοντας πως μέχρι τότε ο Διευθύνων Σύμβουλος θα έχει καταλάβει το ακριβές αίτημα μας).

Συνάδελφοι
Στις 08 του Μάρτη θα προκύψει νέα κυβέρνηση και νέα Διοίκηση, που κατά τα φαινόμενα, θα εξυπηρετεί και αυτή την ίδια αντεργατική πολιτική. Για εμάς τους εργαζόμενους δεν θα αλλάξει τίποτα. Μόνο όλοι μαζί αγωνιστικά θα πετύχουμε την διατήρηση των κεκτημένων αλλά και την υπογραφή μιας ικανοποιητικής σύμβασης
που θα βελτιώνει την θέση μας.

Συνάδελφοι, σε αγωνιστική ετοιμότητα

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος  

  O Γεν. Γραμματέας

   Νίκος Σκλαβούνος

Απεργία 31 Μαρτίου 2004

29 Μαρτίου 2004

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι,
Στις 31 Μάρτη απεργούμε.
Σταματάμε τα πάντα. Κανένας μας δεν πάει για δουλειά.
Συμμετέχουμε με όλους τους εργαζόμενους της Ελλάδας στην απεργία που έχει κηρύξει η Γ.Σ.Ε.Ε., η Ομοσπονδία και τα πρωτοβάθμια Σωματεία του κλάδου.

Δίνουμε την απεργιακή μάχη για να σπάσουμε την αδιαλλαξία των κυβερνώντων, του Σ.Ε.Β, καθώς και της διοίκησης της εταιρίας που παραμονές των εκλογών μας καλούσε να «κλείσουμε» σύμβαση δίνοντας γενικές αυξήσεις μόνο 2.3%, αγνοώντας ταυτόχρονα τα βασικά θεσμικά μας αιτήματα (τρίτη αυτόματη μετάταξη για όλους, μείωση κατηγοριών και ποσοστών αξιολόγησης, μείωση ωραρίου, ρήτρα τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, κλπ) .

Οι διοικούντες κάνοντας οικονομία μόνο στο δικό μας εισόδημα, εξασφάλισαν για τον εαυτό τους αυξήσεις πάνω από 10%.

Απεργούμε και διεκδικούμε μαζί με όλους τους Έλληνες εργαζόμενους ουσιαστικές αυξήσεις σε όλα τα επίπεδα μισθών και συντάξεων, πλήρη και σταθερή εργασία .

Είναι άλλωστε γνωστό πως ο Εσωτερικός μας Κανονισμός είναι άμεσα συνδεδεμένος με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας .


Συνάδελφοι η Σύνοδος κορυφής της Ε.Ε κάθε χρόνο χαράζει και αποφασίζει πολιτικές που ισχυροποιούν τους εργοδότες και φέρνουν σε χειρότερη μοίρα τους εργαζόμενους, αφού εντείνουν την εκμετάλλευση, επεκτείνουν την μερική απασχόληση, προωθούν την εργολαβοποίηση, καταργούν την δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία.

Δεν πρέπει να μείνουμε κομπάρσοι και χειροκροτητές. Η αγωνιστική συσπείρωση όλων μας είναι αναγκαία για την παραπέρα πορεία της κοινωνίας και της εταιρίας.
Έχουμε ρόλο και προσωπική ευθύνη για να χτίσουμε το μέλλον μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ

Συναδελφικά,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος   

  O Γεν. Γραμματέας

  Νίκος Σκλαβούνοσ

Σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου (Αρχαιρεσίες 19/05/2004)

28 Μαΐου 2004

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι,
Το νεοεκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας συγκροτήθηκε σε Σώμα στις 26-05-2004 με την ακόλουθη σύνθεση:

Πρόεδρος Νίκος Σκλαβούνος (Αθήνα)
Α΄ Αντιπρόεδρος Τάκης Λομβαρδέας (Πάτρα)
Β΄ Αντιπρόεδρος Νίκος Πατιτσίνης (Θεσσαλονίκη)
Γενικός Γραμματέας Ναυσικά Τόλια (Αθήνα)
Αναπληρ.Γραμματέας Θωμάς Δούρος (Αθήνα)
Ταμίας Παναγιώτης Περουτσέας (Αθήνα)
Κοσμήτωρ Κόπτσας Χρήστος (Αθήνα)
Μέλη Χρήστου Ειρήνη (Αθήνα)
Ηλίας Ρέκκας (Ασπρόπυργος)


Το Δ.Σ. μετά τη συγκρότηση του συζήτησε και αποφάσισε να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της νέας ΕΣΣΕ και να δώσει προτεραιότητα σε θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη (ολοκλήρωση των διαδικασιών του Εσωτερικού Κανονισμού)

Συνάδελφοι,
Διανύουμε μία περίοδο κρίσης σε ότι αφορά την Απασχόληση, τις εργασιακές σχέσεις και το Ιδιοκτησιακό καθεστώς της Εταιρείας.
Οφείλουμε να απαντήσουμε με ενότητα και σθένος.

Συναδελφικά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Νίκος Σκλαβούνος

  O Γεν. Γραμματέας

 Ναυσικά Τόλια

Ενημέρωση για πορεία Επιχειρησιακής Σύμβασης

4 Ιουνίου 2004

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι,

Στις 29/12/03 καταγγείλαμε την συλλογική μας Σύμβαση. Από 16/01 έως 03/03/04 με την προηγούμενη επιτροπή της εταιρείας, πραγματοποιήθηκαν επτά συναντήσεις και είχαμε προσεγγίσεις σε κάποια αιτήματα, όπως να γίνουν οι κατηγορίες αξιολόγησης (Α,Β,Γ), στους υπό συνταξιοδότηση συναδέλφους στην τελευταία αξιολόγηση να δίδετε κατώτερο η μέση αμοιβή απόδοσης, οι μηχανικοί που τυχόν υπολείπονται της συλλογικής μας σύμβασης να καλύπτονται κατά περίπτωση με επιπλέον ποσά. Οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν προ των εκλογών με ευθύνη της εταιρείας και συνεχίσθηκαν μετά από τρεις μήνες!!!!!.

Με την νέα επιτροπή που όρισε η διοίκηση (με δύο νέα μέλη στα τέσσερα) πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις στις 3/6/04. Η επιτροπή διαπραγμάτευσης της εταιρίας εμφανίστηκε να αμφισβητεί τα μέχρι τώρα υπογεγραμμένα πρακτικά και να μας δίνει αύξηση 1,8%.

Υπενθυμίσαμε πως η συζήτηση με την προηγούμενη επιτροπή σταμάτησε στο 2,3%.

Κάναμε αντιπρόταση για μεγαλύτερη αύξηση όπως και ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων.

Η επιτροπή της εταιρείας επανήλθε τρεις ώρες αργότερα δίνοντας το 2,3% της προηγούμενης επιτροπής και υπαναχώρησαν στο θέμα των κατηγοριών αξιολόγησης.

Πρωτόγνωρα πράγματα, νέα ήθη, μάλλον οι ευχαριστίες των διοικούντων φέτος ότι εμείς οι εργαζόμενοι προσφέραμε και έχουμε μεγάλη συμμετοχή στην ανοδική πορεία της εταιρείας είναι μόνο λόγια που τα παίρνει ο άνεμος. Στην πραγματικότητα θέλουν να μοιράσουν μόνοι τους την πίττα, να δίνουν στα στελέχη τους πάνω από 10,5% αύξηση και στους υπόλοιπους εργαζόμενους ψίχουλα. Κοινώς έκλεψαν 0,5% από κάθε εργαζόμενο για να το μοιράσουν στους Διευθυντές.

Ενώ στα λόγια θέλουν να έχουμε καλή συνεργασία στην πραγματικότητα κάνουν τα πάντα για να δημιουργήσουν εμπλοκή στη διαπραγμάτευση.

Μας θέλουν συνεπίκουρους χωρίς οι ίδιοι να συνεπικουρούν σε τίποτε.
Μας θέλουν πολύτιμους βοηθούς χωρίς τίμημα.

Με αυτές τις συνθήκες δεν είναι δυνατόν να διαπραγματευθούμε με κάποιους που αντί να έχουν διαπραγματευτική ευελιξία μένουν άκαμπτοι σε θέσεις του παρελθόντος που δεν είναι δυνατόν να είναι αποδεκτές από τους Εργαζόμενους και το Σωματείο.

Ο κύριος Δανηλάτος τα γνωρίζει αυτά;
Στόχος είναι η "αγαστή και χωρίς προσκόμματα συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και για όλα τα θέματα που αφορούν την εταιρία και τις κάθε μορφής και φύσης σχέσεις της με το προσωπικό". (Ανακ. 3/6/04 Προέδρου Δ\Σ ΕΚΟ ΕΛΔΑ)
Αυτή είναι αγαστή συνεργασία;
Έτσι θα δημιουργηθούν οι πολύτιμοι βοηθοί;
Έτσι θα πετύχουμε τον κοινό στόχο και θα υπάρχει συνεχής πρόοδος της Εταιρείας;

Συνάδελφοι, οι καιροί δεν είναι μόνο δύσκολοι είναι και πονηροί. Θέλουν να υπονομεύσουν την ύπαρξη του Σωματείου, θέλουν να μη υπάρχει συλλογικό όργανο, θέλουν να μας απομονώσουν για να μας έχουν του χεριού τους.

Όχι συνάδελφοι δεν θα υποκύψουμε θα μας βρουν αντιμέτωπους.

Καλούμε τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να πάρουν θέση. Ισχύουν αυτά που γράφουν και λένε;

Συναδελφικά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Νίκος Σκλαβούνος

  O Γεν. Γραμματέας

   Ναυσικά Τόλια

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr