ΝΕΑ/ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΕΠΕΚΟ

ΚΑΛΕΣΜΑ - Ανοιχτή Επιστολή Πόλεμος στο ΙΡΑΚ

5 Μαρτίου 2003

ΠΡΟΣ ΤΗΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ
ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΠΡΟΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ
ΠΡΟΣ: ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α - Α Ν Ο Ι Χ Τ Η Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

Συνάδελφοι,

Η αντίστροφη μέτρηση για το στρατιωτικό πλήγμα κατά του Ιράκ άρχισε.

Οι πολεμοκάπηλοι διανύουν την τελική ευθεία, καθώς το ΝΑΤΟ ενισχύει τις στρατιωτικές του δυνάμεις στον Κόλπο στέλνοντας νέα αεροπλανοφόρα, φρεγάδες και στρατό.
Οι Αμερικανονατοικές δυνάμεις χρησιμοποιούν την Σούδα και άλλες εγκαταστάσεις της χώρας μας για τον πόλεμο κατά του λαού του Ιράκ.

Η κρισιμότητα της κατάστασης είναι τέτοια που κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος και πολύ περισσότερο εμείς οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια, οφείλομε να πάρουμε ξεκάθαρη θέση, και να συμβάλουμε με τον δικό μας τρόπο στην αποτροπή αυτού του πολέμου.

Η εναντίωση των εργαζομένων στα πετρέλαια πρέπει να είναι έμπρακτη.

Φτάνει πια! Οι δρόμοι του πετρελαίου πρέπει να πάψουν να είναι ματωμένοι.

Οι συνάδελφοι μας στα συνδικάτα πετρελαιοειδών στην Αυστραλία πήραν απόφαση να μην εφοδιάσουν τις πολεμικές δυνάμεις. Εμείς, συνάδελφοι;

Καλούμε την Ομοσπονδία να συντονίσει τα σωματεία του κλάδου σε μια ανάλογη απόφαση.

Ο πόλεμος δεν είναι αναπόφευκτος. Η δυναμική των τελευταίων κινητοποιήσεων και ιδιαίτερα αυτή της 15 Φεβρουαρίου το έχει αποδείξει. Η πάλη των λαών μπορεί να τον αποτρέψει.

Η συγκομιδή βγαλμένη από τα έγκατα της γης πρέπει να γίνει γέφυρα που θα ενώνει τους λαούς και θα ακτινοβολεί τη ζωή και όχι το θάνατο, θα σκορπά αγάπη και όχι αίμα.

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος

  O Γεν. Γραμματέας

   Νίκος Σκλαβούνος

Διαπραγματεύσεις για Εσωτερικό Κανονισμό

14 Μαρτίου 2003

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις θεμάτων για την αναθεώρηση του Εσωτερικού Κανονισμού μεταξύ των επιτροπών που ορίσθηκαν από το Δ..Σ. της ΠΕΠ-ΕΚΟ και της Εταιρείας.

Από 17-03-2003 θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την Διοίκηση της Εταιρείας.

Το Δ.Σ. του Σωματείου πιστεύει ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και οι οικονομικές δυνατότητες για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων που θέσαμε, και επίλυση των προβλημάτων που χρονίζουν.

Άλλωστε η πρόσφατη ανακοίνωση του προέδρου Κου Μωραίτη για τη καλή πορεία του οργανισμού το επιβεβαιώνει.

Το καλοκαίρι είχαμε υπογράψει ΕΣΣΕ με πρόβλεψη πληθωρισμού 2.5%.Η μη συγκράτηση του πληθωρισμού και η αύξηση του στο 3.6% έφερε απώλεια στο εισόδημα μας.

Το Δ.Σ. του Σωματείου λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, καθώς και άλλες εκκρεμότητες που υπάρχουν στα εργασιακά θέματα, ζήτησε με τον Δ/ντα Σύμβουλο συνάντηση η οποία και πραγματοποιήθηκε στις 7-03-2003.

Τα θέματα που τέθηκαν ήταν :

 1. Αναπλήρωση του εισοδήματος με βάση τον πραγματικό πληθωρισμό.
 2. Καταβολή της τελευταίας δόσης της ΑΛΙΚΟ τον Απρίλιο το 2003.
 3. Να εξισωθεί για τους πριν και μετά το 1993 εργαζόμενους η εισφορά της Εταιρείας στο νέο Ασφαλιστικό Πρόγραμμα.
 4. Να δίνεται μέση αμοιβή απόδοσης στους συναδέλφους που συνταξιοδοτούνται και να μην γίνεται αξιολόγηση τους.
 5. Οι εκκρεμότητες από προηγούμενες συναντήσεις (Παραμονή στον ίδιο βαθμό, PC και Internet σε όλους τους εργαζόμενους, κτλ).

Θέτοντας πάντα ώριμα αιτήματα, θεωρούμε ότι η Εταιρεία θα έχει την τόλμη –πέρα από την «παροχολογία», την ευνοιοκρατία και την επικοινωνιακή πολιτική στους πίνακες ανακοινώσεων– να προχωρήσει στην άμεση ικανοποίησή τους.

Συνάδελφοι,

Ο βαθμός ικανοποίησης των όποιων αιτημάτων μας, πρώτα από όλα, εξαρτάται από την δική μας συμμετοχή, ενότητα και αποφασιστικότητα. Ποτέ μέχρι σήμερα, κανένα ουσιαστικό πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί διαφορετικά.

Η ουσιαστική και έμπρακτη συμμετοχή μας στην ετήσια Γενική μας Συνέλευση, την Τετάρτη 26 Μαρτίου 4 μ.μ. στο ξενοδοχείο PARK, δεν είναι απλά μια τυπική διαδικασία, αλλά η απάντηση στην χωρίς προοπτική εσωστρεφή ατομικότητά μας.

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος  

  O Γεν. Γραμματέας

  Νίκος Σκλαβούνος

Δύο 24ωρες απεργίες: Πρώτη μέρα του πολέμου και 21/03/2003

18 Μαρτίου 2003

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το αμερικάνικο φιλειρηνικό κίνημα «Ενωμένοι για την Ειρήνη και τη Δικαιοσύνη» κάλεσε τους αμερικανούς πολίτες σε «Άμεση Κοινωνική Ανυπακοή», προειδοποιώντας ότι ο αγώνας αλλάζει μορφή. Δημόσιοι χώροι, κυβερνητικά κτήρια, στρατιωτικές βάσεις, δρόμοι και γέφυρες θα καταληφθούν από φιλειρηνιστές, θα κηρυχθούν απεργίες, θα κλείσουν σχολεία και πανεπιστήμια…

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΡΧΙΣΕ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
ΑΜΕΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

Συνάδελφοι,

Η ΑΓΡΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ετοιμάζεται να σφάξει, να βιάσει, να κάψει, να λεηλατήσει, κι ύστερα πάνω στα συντρίμμια της ζωής μας να οικοδομήσει την αυτοκρατορία της.

Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ κατά του λαού του Ιράκ βρίσκεται ήδη «προ των πυλών». Οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι τους καταπατώντας ακόμα και τους όρους νομιμότητας που οι ίδιοι θεσπίζουν, έστειλαν τηλεγράφημα θανάτου.

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ αξιοποιώντας την «κρίση» σαν αποτέλεσμα του επικείμενου πολέμου σχεδιάζουν στην εαρινή Σύνοδο Κορυφής στις 21-03-2003 που θα γίνει στις Βρυξέλλες να προχωρήσουν σε επίθεση εφ όλης της ύλης στα δικαιώματα των εργαζομένων .

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ, πέραν του ότι ούτε καν στάθηκε δίπλα στους Σιράκ – Σρέντερ, ακολούθησε την γνωστή επικοινωνιακή της τακτική που καταγγέλλει ταυτιζόμενη, και θεσμοθετεί τώρα «την νομιμοποίηση της μερικής απασχόλησης, και την εντατικοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων».

Η ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ για αύξηση των κερδών και η ένταση του ανταγωνισμού ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές χώρες, για το ποιος θα έχει το μεγαλύτερο κομμάτι στην πίττα, θα είναι η αιτία να χάσουν την ζωή τους εκατομμύρια άνθρωποι, να ενταθούν και να χειροτερέψουν οι εργασιακές σχέσεις σε όλον τον πλανήτη.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ των Βρυξελλών (Εαρινή Σύνοδος) για ακόμα μία φορά είναι η νέα αύξηση του ορίου ηλικίας, η κατάργηση των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης και η παράδοσή τους στους ιδιώτες, και ο περιορισμός των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.


Συνάδελφοι,
ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΩΡΕΣ δεν αρκεί να είμαστε απλά κατά του πολέμου. Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση της ειρήνης στα χέρια μας. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε όλον τον κόσμο, με τους συναδέλφους μας στα πετρέλαια να πούμε

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

Το Δ.Σ. της ΠΕΠ-ΕΚΟ αποφάσισε ομόφωνα ΔΥΟ 24ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ:
1) - Στις 21-03-2003 (Συνεδρίαση Εαρινής Συνόδου).
2) -Την πρώτη ημέρα του πολέμου (όποτε και αν είναι αυτή).

ΑΝ Η ΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, αφήνουμε τις δουλειές μας και όλοι μαζί διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ –ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ– ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ.

ΜΟΝΟ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος   

  O Γεν. Γραμματέας

   Νίκος Σκλαβούνος

Οικονομική αλληλεγγύη στο ΙΡΑΚ

2 Απριλίου 2003

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι

Ο πόλεμος που συγκλονίζει τον πλανήτη συνεχίζεται. Τα ανθρωποειδή που έχουν εισβάλει στο Ιράκ και σκοτώνουν ανθρώπους γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα.

Οι πολίτες όλου του κόσμου κινητοποιούνται με πρωτοφανή συμμετοχή και παλμό ενάντια στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.

Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας για μια ακόμα φορά, αύριο Πέμπτη 3-4-2003, με 24ώρες, απεργίες και στάσεις εργασίας, λέμε:

Το Δ.Σ. του Σωματείου αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις και να δώσουμε το δικό μας «παρών»
με την κατάθεση της αμοιβής από την 3ωρη εργασία μας υπέρ του δοκιμαζόμενου λαού του ΙΡΑΚ.


Αυτονόητο ότι η πρότασή μας απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους της Εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης και της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
Οι λεπτομέρειες του τρόπου συγκέντρωσης της οικονομικής μας αλληλεγγύης θα γνωστοποιηθούν εντός των προσεχών ημερών.Κανείς μας δεν πρέπει να μείνει έξω από την δράση και από τον πολύμορφο αγώνα αυτές τις κρίσιμες για την ανθρωπότητα στιγμές.

Η παρουσία μας πρέπει να είναι διαρκής και ηχηρή και όχι μόνο τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Μόνο ο πόλεμος για τη ΖΩΗ είναι νόμιμος!
Εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε!

 

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος 

  O Γεν. Γραμματέας

    Νίκος Σκλαβούνος

4ωρη Στάση ΓΣΕΕ

15 Απριλίου 2003

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι

Στις 16-4-2003 έρχονται στην Αθήνα όλοι οι ηγέτες τη Ε.Ε. για την Σύνοδο κορυφής .

Μεταξύ αυτών θα είναι οι Μπλέρ, Αθνάρ, και άλλοι που συμμετείχαν με τον ένα η τον άλλο τρόπο στον πόλεμο κατά του Ιρακινού λαού.

Όλοι είδαμε τις εικόνες φρίκης , των βομβαρδισμών των αμάχων, των κατεστραμμένων κτιρίων, των νοσοκομείων με γυναίκες και μικρά παιδιά.

Εικόνες με αθώους σκοτωμένους.

Εικόνες με πλιάτσικο και καταστροφές.

Αυτή ήταν η μέχρι τώρα προσφορά των παραπάνω κυρίων στον καταπιεσμένο λαό του Ιράκ.

Είναι προφανές ότι ο Ελληνικός Λαός, ο οποίος ΟΜΟΦΩΝΑ και ΟΜΟΘΥΜΑ έχει δείξει τα φιλειρηνικά του αισθήματα, επιθυμεί να κινητοποιηθεί και να διαδηλώσει αυτή την ημέρα. Να βροντοφωνάξει
Εναντίον του πολέμου
Εναντίον αυτών που δολοφονούν αμάχους

Με αφορμή την Σύνοδο κορυφής συνεχίζουμε τον αγώνα μας κατά του πολέμου και της κατοχής του Ιράκ, συμμετέχοντας στις πολύμορφες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 11π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος

(η ΓΣΣΕ και η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΕΠΔΧΒ έχουν προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας στο Λεκανοπέδιο Αττικής από 11 π.μ. έως την λήξη του ωραρίου)

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος   

  O Γεν. Γραμματέας

   Νίκος Σκλαβούνος

Νέος Εσωτερικός Κανονισμός

30 Μαΐου 2003

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο - Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Στις 20/5/2003, και μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις υπογράφτηκε μεταξύ Σωματείου-Εταιρείας, το πρακτικό συμφωνίας για τον αναθεωρημένο Εσωτερικό Κανονισμό Εργασίας, και χθες (29/5) πήρε την τελική έγκριση από το Δ.Σ. της ΕΚΟ-ΕΛΔΑ.

Ο νέος Ε.Κ. ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό δίκαια αιτήματα μας.

Πιστεύαμε και πιστεύουμε πως ο Ε.Κ. είναι το ισχυρό εργαλείο για να διατηρήσουμε τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.

Η επίθεση που δέχονται τελευταία οι εργαζόμενοι όλης της χώρας ανακόπτεται μόνο από τον αγώνα μας για βελτίωση των εργασιακών σχέσεων.

Θα αναφέρουμε μόνο τις βασικές αλλαγές, διότι οι νέες ρυθμίσεις είναι πάρα πολλές.

Ο ΝΕΟΣ Ε.Κ. ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ INTERNET ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΩΡΑΡΙΟ

Συμφωνήθηκε μείωση 15 λεπτών ανά εβδομάδα, από 1/7/2003. Ήτοι :
* Εργαζόμενοι με ωράριο 38:45 ώρες εβδομαδιαίως, θα έχουν νέο ωράριο 38:30
* Εργαζόμενοι με ωράριο 40:00 ώρες εβδομαδιαίως, θα λαμβάνουν 4 επιπλέον ρεπό ετησίως (αντί των 3 που ισχύουν).

ΑΔΕΙΕΣ

Ετήσια Άδεια
Η ετήσια άδεια, πρέπει να λαμβάνεται ολόκληρη μέχρι το τέλος του έτους, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Στην περίπτωση που οι μέρες αδείας δεν εξαντληθούν μέχρι τέλους έτους από υπαιτιότητα του εργαζόμενου, αυτές υποχρεωτικά λαμβάνονται μέχρι την 31η Μαΐου του επόμενου έτους. Κανένα υπόλοιπο αδείας δεν μεταφέρεται μετά την ημερομηνία αυτή.

Άδεια τοκετού
Χορηγείται για συνολική περίοδο 17 εβδομάδων και καταβάλλονται πλήρεις αποδοχές για το διάστημα της άδειας τοκετού. Πιθανές επιδοτήσεις ή αποζημιώσεις λόγω τοκετού, δεν αφαιρούνται (Σήμερα καταβάλλονται πλήρεις αποδοχές για 16 εβδομάδες

Γονική
Για τους γονείς με παιδιά στο Νηπιαγωγείο, χορηγείτε άδεια μέχρι 15 εργάσιμες ώρες.

Άδεια Αιμοδοσίας
Οι αιμοδότες εργαζόμενοι που συμμετέχουν σε Εθελοντική Αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος της Εταιρίας, δικαιούνται μία επιπλέον ημέρα άδεια, εντός μηνός από την ημερομηνία συμμετοχής τους στην αιμοδοσία.

Άδεια εξετάσεων
Χορηγείται ειδική άδεια με αποδοχές σε μαθητές- σπουδαστές- φοιτητές ηλικίας έως 40 ετών, 2 μέρες για κάθε ημέρα εξετάσεων και μέχρι 14 ημέρες το χρόνο (σήμερα ισχύει ως 27 ετών).
Για τους ως άνω εργαζόμενους χορηγείται επίσης αντίστοιχη άδεια άνευ αποδοχών για τις πλέον των 14 ημερών και μέχρι 30 το χρόνο. Για εργαζόμενους άνω των 40 ετών, ισχύει η προβλεπόμενη από την ΕΓΣΕΕ αντίστοιχη άδεια εξετάσεων, για 30 ημέρες το χρόνο, άνευ αποδοχών.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Στα παιδιά των υπαλλήλων της Εταιρίας που εισάγονται για πρώτη φορά σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ, πλην όσων λάβουν υποτροφία «Σ. Δεληγιάννη», χορηγείται χρηματικό βραβείο, ίσο με
14 ημερομίσθια ΕΓΣΣΕ για Α.Ε.Ι.
10 ημερομίσθια ΕΓΣΣΕ για Τ.Ε.Ι.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε περίπτωση θανάτου εργαζόμενου (με σύμβαση αορίστου χρόνου), καταβάλλεται ετήσιο ποσό ύψους 45 ημ/σθιων ΕΓΣΣΕ για κάθε ανήλικο τέκνο του, απ΄ ευθείας σε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα κάθε ανήλικου τέκνου και μέχρι την ενηλικίωσή του.

Σε περίπτωση θανάτου του ίδιου του εργαζόμενου εν ενεργώ υπηρεσία, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας αποφασίζει την πρόσληψη μέλους της οικογένειας του θανόντος, με την προϋπόθεση ότι ο προσλαμβανόμενος είναι ενήλικας και ικανός να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Εταιρία.

ΕΞΟΔΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ή ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Με εκκίνηση το σχολικό έτος 2003-2004, η παροχή του Βρεφονηπιακού ή Νηπιαγωγείου αναπροσαρμόζεται σε 90 ημερομίσθια ΕΓΣΣΕ. Η φύλαξη στο σπίτι παραμένει στα 80 ημερομίσθια ΕΓΣΣΕ.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΤΕΚΝΩΝ

Στους εργαζόμενους (με σύμβαση αορίστου χρόνου) με παιδιά που φοιτούν στις παρακάτω βαθμίδες εκπαίδευσης, χορηγείται παροχή για κάθε παιδί ανά σχολικό έτος, ως εξής :
Για παιδιά του Δημοτικού 3 ημερομίσθια ΕΓΣΣΕ, Γυμνασίου 6 ημερομίσθια ΕΓΣΣΕ, Λυκείου 8 ημερομίσθια ΕΓΣΣΕ. Για παιδιά που φοιτούν στα κρατικά ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας και σε αντίστοιχες ισότιμες σχολές του εξωτερικού, η ετήσια σχολική παροχή ανέρχεται σε 14 ημερομίσθια ΕΓΣΣΕ αν η σχολή βρίσκεται στο νομό που κατοικεί ο εργαζόμενος γονέας και σε 28 ημερομίσθια αν η σχολή βρίσκεται σε άλλο νομό ή σε άλλη χώρα.
Τα παραπάνω καταβάλλονται στη μισθοδοσία μηνός Νοεμβρίου εκάστου έτους.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Η εκπαίδευση /επιμόρφωση γίνεται κατά κανόνα σε εργάσιμες μέρες. Για τυχόν εξαιρέσεις θα ενημερώνεται το Σωματείο.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Η Εταιρία παρέχει οικονομική ενίσχυση για την πραγματοποίηση εκδρομών (εσωτερικού ή εξωτερικού) που προγραμματίζονται και οργανώνονται από το Σωματείο ή Τμήματα /Διευθύνσεις (με συμμετοχή 30 τουλάχιστον ατόμων), με προηγούμενη ενημέρωση της Διεύθυνσης Προσωπικού, στις οποίες μπορεί να συμμετέχουν οι σύζυγοι και τα παιδιά των εργαζομένων και που περιορίζονται σε 4 μη εργάσιμες ημέρες το χρόνο κατά μέγιστο.
Η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε 2 ημερομίσθια ΕΓΣΕΕ ανά άτομο ανά ημέρα.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Υπάλληλοι που έχουν συνταξιοδοτηθεί στο παρελθόν ή θα αποχωρήσουν στο μέλλον λόγω συνταξιοδότησης από την Εταιρία ή από Εταιρία του Ομίλου, δεν θα προσλαμβάνονται εκ νέου στην Εταιρία ούτε θα απασχολούνται με άλλη σχέση εργασίας.

ΑΡΓΙΕΣ

Ημέρες αργιών των εργαζομένων είναι εκείνες που ορίζονται από το Νόμο και τις Συμβάσεις που δεσμεύουν την Εταιρία. Στην περίπτωση που μία Επίσημη (όχι τοπική) αργία συμπέσει με Σάββατο μεταφέρεται σε άλλη ημέρα, συμπεριλαμβανομένης και της κινητής αργίας που έχει καθιερωθεί αντί της Πέτρου και Παύλου.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

1. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ
α. Στους εργαζόμενους, που κατά την αποχώρησή τους έχουν συμπληρώσει 20 έτη υπηρεσίας στην Εταιρεία και έως 27, και πρόκειται να αποχωρήσουν από την Εταιρεία λόγω Κανονικής Συνταξιοδότησης από τον Κύριο Ασφαλιστικό Φορέα τους, καταβάλλεται ένας και μισός (1,5) συνολικός μικτός μηνιαίος μισθός αποζημίωσης ως «έκτακτη καταβολή» στην ατομική τους μερίδα που υπάρχει στην ασφαλιστική εταιρία ΦΟΙΝΙΞ METROLIFE ΕΜΠΟΡΙΚΗ
β. Στους εργαζόμενους που κατά την αποχώρησή τους έχουν συμπληρώσει 28 ή επιπλέον έτη υπηρεσίας στην Εταιρεία, και πρόκειται να αποχωρήσουν από την Εταιρεία λόγω Κανονικής Συνταξιοδότησης από τον Κύριο Ασφαλιστικό Φορέα τους, καταβάλλονται δύο
(2) συνολικοί μικτοί μηνιαίοι μισθοί αποζημίωσης ως «έκτακτη καταβολή» στην ατομική τους μερίδα που υπάρχει στην ασφαλιστική εταιρεία ΦΟΙΝΙΞ METROLIFE ΕΜΠΟΡΙΚΗ

2. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ

α. ΘΑΝΑΤΟΣ
Σε περίπτωση θανάτου από οποιαδήποτε αιτία καταβάλλεται στους δικαιούχους που έχει ορίσει ο ασφαλισμένος ποσό ίσο με 30 μηνιαίους μισθούς, με ανώτατο ποσό κάλυψης κατ΄ άτομο 100.000€.
(Σήμερα ισχύουν 15 μηνιαίοι μισθοί)

β. ΜΟΝΙΜΗ ΟΛΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ
Σε περίπτωση μόνιμης ολικής και συνεχούς ανικανότητας ασφαλισμένου η Ασφαλιστική Εταιρία θα καταβάλει σαν αποζημίωση στον ανίκανο να εργαστεί ποσό ίσο με 20 μηνιαίους μισθούς με ανώτατο ποσό κάλυψης κατ΄ άτομο 80.000€, σε 3 ίσες ετήσιες καταβολές.
(Σήμερα ισχύουν 15 Μηνιαίοι μισθοί).
· ανικανότητας σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο Συμβόλαιο μεταξύ Εταιρίας και Ασφαλιστικής Εταιρίας σαν συμπληρωματική αποζημίωση, δηλαδή αθροιστικά με την αποζημίωση Μόνιμης Μερικής Ανικανότητας από Ατύχημα.
· Το ανώτατο όριο Συνολικής Ευθύνης που αναλαμβάνει η Ασφαλιστική Εταιρία για καταβολή αποζημιώσεων εξαιτίας Εργατικού Ατυχήματος σε Ομάδα Εργαζομένων αναπροσαρμόζεται σε 1.500.000€ (σήμερα ισχύει 586.000€).

3. ΕΥΡΕΙΑ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
Αναπροσαρμόζεται το ανωτάτου ορίου αποζημίωσης για κάθε ένα ασφαλισμένο άτομο σε 8.800€ ανά έτος.

Καλυπτόμενα Αναγνωρισμένα Έξοδα για:
1. Δωμάτιο και τροφή σε αναγνωρισμένο Νοσοκομείο ή Κλινική μέχρι του ποσού των 60€ ανά ημέρα (σήμερα ισχύει 37€).
2. Επίδομα φυσιολογικού τοκετού ίσο με 1.000,00€ για κάθε μητρότητα, πλην αποβολής (σήμερα ισχύει 88€).

Συνάδελφοι
Πρέπει όλοι μαζί να συμβάλουμε ουσιαστικά στην εφαρμογή του Εσωτερικού μας Κανονισμού.

Να αξιοποιήσουμε τις διατάξεις, ώστε ο Ε.Κ. να γίνει στην πράξη εργαλείο βελτίωσης των εργασιακών μας σχέσεων.


Ο ΝΕΟΣ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Οι καιροί είναι δύσκολοι.

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος   

  O Γεν. Γραμματέας

  Νίκος Σκλαβούνος

Ανακοίνωση - Δελτίο τύπου

2 Ιουνίου 2003

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Μια μέρα μετά τη θλιβερή επέτειο από την Άλωση της Πόλης 29.5.2003 ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά η «εν κρυπτώ και παραβύστω» συμφωνία μεταξύ EΛΠE και ομίλου Λάτση για σταδιακή απορρόφηση της «Πετρόλα» από την κρατική Εταιρεία.

Στην ουσία όμως ο εφιάλτης της κυβερνητικής πολιτικής άνοιξε την Κερκόπορτα όχι μόνο για την άλωση της Εθνικής Περιουσίας, αλλά και για τον σφαγιασμό του μέλλοντός μας!

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους ότι η ΔΙΑΠΛΟΚΗ προηγείται των ιδιωτικοποιήσεων και όχι το αντίθετο.

ΣΩΣΕ ΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΩ

Σπεύδει η κυβέρνηση του σοσιαλιστικού σουρεαλισμού να ικανοποιήσει το απαίτημα του Oμίλου Λάτση για συγχώνευση-απορρόφηση με την οποία ο Λάτσης θα γίνει ο «νούμερο ένα», αφού τα κρατικά EΛΠE εξασφαλίζουν στην ΠΕΤΡΟΛΑ:

 • τη δυνατότητα συμμετοχής της στην έρευνα και στην εξόρυξη, και ένα δίκτυο 1550 πρατηρίων.

  Σημεία που επιμελώς αποσιώπησαν οι συναρμόδιοι Υπηρέτες (Υπουργοί, υπό το έργον δηλαδή) του (δημόσιου) συμφέροντος, αλλά «διέλαθε» και της προσοχής των δημόσιο-γραφικών επιτελείων.
 • Έτσι η ΠΕΤΡΟΛΑ από πνέουσα τα λοίσθια επιχείρηση καθίσταται μια καθετοποιημένη μονάδα και ο Λάτσης ο μοναδικός κυρίαρχος στο λευκό χρήμα του μαύρου χρυσού.

Η Κυβέρνηση «σώζει» ουσιαστικά τον όμιλο Λάτση (16% πήρε η μετοχή της «ΠΕΤΡΟΛΑ» έναντι 4% των ΕΛ.ΠΕ) από μια ζημιογόνα δραστηριότητα, χωρίς να προσθέτει επιπλέον αξία στα ΕΛ-ΠΕ. Μόνος στόχος της όλης υπόθεσης, που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον των ΕΛ-ΠΕ, είναι να για να βουλώσει τρύπες που η ίδια έχει ανοίξει.

anankoinosi-2-6-03
Τα κόμματα και οι πρωτοκλασάτοι υπάλληλοί τους για να τα βγάλουν πέρα με τα πολυπληθή τους επιτελεία και τις υπέρογκες διαφημιστικές τους καμπάνιες συμμαχούν ακόμη και με το διάβολο.
Όχι βέβαια για την οικονομία, αλλά για τα αντισταθμιστικά οφέλη από την εύνοια των ισχυρών του χρήματος.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τόσο στην Εθνική όσο και στη Eurobank, που κρατάνε πακέτα μετοχών, άρχουν προσωπικοί φίλοι μεγαλοστελεχών της κυβέρνησης.

Κι έτσι θέτουν «εν ενεργεία» το μεγάλο ΚΟΛΠΟ

 • Οι συναρμόδιοι υπουργοί προσπαθώντας να θολώσουν τα νερά εμφανίζονται να πουλάνε 16,65% των ΕΛΠΕ και να παίρνει το Δημόσιο 326 εκ. € ενώ ταυτόχρονα με την απορρόφηση (συγχώνευση) της Πετρόλα από το παράθυρο (με συμβολικό τίμημα), προσφέρουν στον Oμιλος Λάτση 8,75% ακόμα (σύνολο 25,35%).
 • Ο Λάτσης αφαίμαξε από τον ελληνικό λαό 150 Δισεκ. Δρχ. μέσω του ΧΑΑ.
 • Στην κοινοπραξία με τη ΛΟΥΚΟΪΛ θα έβαζε το 1/3 ή 50 Δισεκ. Και ποσοστό 7,7%
 • Τώρα μόνο με τα διπλά περίπου (111) και με την ανταλλαγή μετοχών ανεβάζει ποσοστά του στο 25,65.
 • Έτσι το συνολικό ποσοστό είναι μεγαλύτερο απ’ όσο στο διαγωνισμό που κηρύχθηκε άγονος τον προηγούμενο Φεβρουάριο και ήταν 23,17%.
 • Και αποκτά πάνω από το 1/4 του κολοσσού που με θυσίες έχτισαν οι εργαζόμενοι. Ούτε στο όνειρό του!
 • Κάνει μάλιστα στα πλαίσια του «κόλπου» και τον στενοχωρημένο ο Λάτσης μιλώντας για λεόντειο, υπέρ του Δημοσίου, σύμβαση!!! Του τα πήρε όλα του φτωχού!
 • Σωστά. Από 150 που θα «έπαιρνε» τότε η Κυβέρνηση τώρα θα πάρει 111!
 • Το μεγάλο «πήδημα» της Οικονομίας μας.
 • Εκτός κι αν η κυβέρνηση σκοπεύει να μοιράσει το διάφορο των 39 Δισεκ. σε μισθούς και συντάξεις!

Δηλαδή και χατζηαβάτηδες του κεφαλαίου και καραγκιόζηδες της λογιστικής.

ΥΠΕΡΑΚΤΙΑ (OFF SHORE) ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ και ΕΠΙΤΟΠΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

Το δημόσιο άμεσα ή έμμεσα διαθέτει στα EΛΠE το 50% συν μια μετοχή. Όμως πώς θα διασφαλίσει το management αφού οι μετοχές αυτές δεν του ανήκουν όλες!

 • Aπό τη σύμβαση του ελληνικού Δημοσίου με τον Oμιλο Λάτση (που θα εγκριθεί τυπικά από τα Δ.Σ. των εταιρειών), προκύπτει ότι «ο Oμιλος Λάτση έχει διασφαλίσει τη δυνατότητα να ελέγξει τη σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου αλλά και τη διοίκηση της εταιρείας στο προσεχές μέλλον, (ίσως και πριν την πενταετία που προβλέπεται) παρότι τυπικά αυτή τη στιγμή αγοράζει μόλις το 16,5% της κρατικής εταιρείας».
 • Και δεν χρειάζεται καν να διαβάσει κανείς τα χθεσινά δημοσιεύματα για να καταλάβει την «κάτω από το τραπέζι συμφωνία» με την οποία ο Λάτσης θα είναι προτιμητέος αγοραστής σε νέα πακέτα μετοχών, το δημόσιο θα χάσει το management, κι εμείς τ’ αβγά και τα καλάθια, αφού δεν ξέρουμε τι χαρτιά κρατάει ακόμα ο Λάτσης στις Υπεράκτιες επιχειρήσεις του από τη διασπορά των μετοχών και με ποια κριτήρια θα καθορίζονται τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου.
 • Η Υπεράκτια Paneuropean Oil & Industrial Holdings S.A., εταιρεία με έδρα τη Ζυρίχη(!!!), ελέγχει το πλειοψηφικό πακέτο του 71,9% της Petrola, και μένει αδιευκρίνιστη η τύχη του 9,6% των μετοχών των ΕΛ.ΠΕ. που κατέχει η Hellenic Finance και είναι ενεχυριασμένες στην Deutsche και την συμφερόντων Λάτση Eurobank.


ΣΥΝ-ΜΕΤΟΧΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ και ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ.

 • Χτες οι δύο υπουργοί είχαν καλέσει το σωματείο εργαζομένων των ΕΛΠΕ προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις γύρω από το θέμα αναζήτησης συνεταίρου. Όταν φτάσανε όμως οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Ανάπτυξης, μόλις είχε ανακοινωθεί το ξεπούλημα!
 • Bασικό ρόλο στο τελευταίο στάδιο της συμφωνίας διαδραμάτισε και ο κ. Tσοχατζόπουλος, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του γενικού γραμματέα Eνέργειας κ. Γ. Aγραφιώτη, […] και του διευθύνοντος συμβούλου των EΛΠE κ. Καραχάλιου με τη συνδρομή του προέδρου κ. Γ. Mωραΐτη. Σύμβουλοι ήταν ο κ. Aπ. Tαμβακάκης της Eθνικής… (και λοιποί).
 • Ο κ. Mωραΐτης ο οποίος δεν έκανε τον κόπο να ενημερώσει το Δ.Σ. της Εταιρείας και τους εκπροσώπου των εργαζομένων και στις 23/5 δήλωνε άγνοια. Τώρα «…μαζί με τον κ. Kαραχάλιο και τον κ. Αγραφιώτη, -κατά τα γραφόμενα φιλοδημοσιοράφων, έμμισθων και έμπιστων των προεδροσυμβούλων των ΕΛΠΕ- θα παίξει το ρόλο πυροσβέστη στις αντιδράσεις των εργαζομένων»!!!
 • Η κυβέρνηση ξεπουλώντας τα ΕΛΠΕ αφήνει τον πολίτη στο έλεος των λάτσηδων, αφού αφαιρεί από το δημόσιο τη δυνατότητα παρέμβασης στις τιμές των καυσίμων.
 • Η ΝΔ, βαποράκι ουσιαστικά στις προτροπές του άλλου Ομίλου, του Β. Βαρδινογιάννη, αναμασά όσα ο ίδιος έχει πει νωρίτερα, καλώντας τη ΝΔ να πάρει θέση, και η οποία με τη σειρά της θα κατηγορήσει την κυβέρνηση για ατολμία επειδή δεν προτιμήθηκε ο δικός μας…

Αλλά μη σας νοιάζει. Το έργο το έχουμε ξαναδεί: Ο ιδιώτης ξεζουμίζει την επιχείρηση, το δημόσιο την παίρνει και της ξαναδίνει ζωή, μετά την προσφέρει στον ιδιώτη τον καημένο, και… ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ ’ΝΑΙ!

Κι εμείς οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, που για το μέλλον μας κανείς δε δίνει δεκάρα τσακιστή, παρακολουθούμε τα δρώμενα και τους περιούσιους του κεφαλαίου να συναλλάσσονται να τρίβουν τα χέρια τους και να ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ.

Κι ας αναρωτηθούμε πόσο άξιοι είμαστε να υπερασπιστούμε όχι την εθνική περιουσία, που είναι κάτι πολύ αφηρημένο, αλλά την εργασία μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Σε κοινές συσκέψεις του κλάδου και σε Γενικές Συγκεντρώσεις-Συνελεύσεις θα αποφασίσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα δούμε πόσες φωτιές μπορούμε να ανάψουμε για να βρουν και οι πυροσβέστες της συν-αλλαγής το ρόλο που τους αξίζει.

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος  

  O Γεν. Γραμματέας

 Νίκος Σκλαβούνος

Δελτίο τύπου - Ανοιχτή επιστολή (ΜΑΤ στον Πύργο)

4 Ιουνίου 2003

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Α Ν Ο Ι Χ Τ Η Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η
Προς κάθε αρμόδιο, συναρμόδιο και αναρμόδιο.


Είδες να μαδούνε την κότα
και ο αέρας να συνεπαίρνει τα πούπουλα;
Έτσι πάει το έθνος.
Διονύσιος Σολωμός

«Η πόρτα μου είναι ανοιχτή για όλους», μας έχει πει ο κ. Σταύρος Παπαδόπουλος, στρατηγός ε.α. και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ-ΕΛΔΑ ΑΒΕΕ.

Χθες όμως (3/6) όχι μόνο η πόρτα του ίδιου ήταν κλειστή, αλλά και η είσοδος του Πύργου Αθηνών (όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΕΚΟ-ΕΛΔΑ) ήταν αποκλεισμένη από αστυνομικούς και δυνάμεις των ΜΑΤ!

Ο κ. Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος των ΕΛ.ΠΕ κ. Μωραΐτης φέρουν ακέραια την ευθύνη ­–ακόμη και αν έδρασαν κατ’ εντολήν των πολιτικών τους προϊσταμένων– για το θέαμα που αντίκριζαν όσοι έμπαιναν στον Πύργο, αλλά και για τον προπηλακισμό των εργαζομένων που θέλησαν να πάνε στα γραφεία τους.

Ποτέ άλλοτε, στα 40 χρόνια λειτουργίας αυτής της Εταιρείας, δεν απαξιωθήκαμε ως εργαζόμενοι πολίτες, ούτε αντιμετωπιστήκαμε στις κινητοποιήσεις μας ως τρομοκράτες. Εκτός κι αν είμαστε, επειδή διεκδικούμε το αυτονόητο.

Η Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ, στην βιασύνη της να επικυρώσει την επονείδιστη συμφωνία που παραδίδει τον Όμιλο έναντι εξευτελιστικού τιμήματος, –όσο τα κέρδη ενός τριμήνου της επιχείρησης!– μετέφερε τη συνεδρίασή της από τα γραφεία της Αμαλίας στα γραφεία της ΕΚΟ-ΕΛΔΑ και εφάρμοσε την τακτική του «προληπτικού χτυπήματος». Ο φόβος φυλάει τα έρημα. Και φέρνει τα ΜΑΤ.

Βεβαίως, τα μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου υπερηφανεύονται για την συμφωνία που πέτυχε η Κυβέρνηση. Αυτή τα διόρισε, κι αυτά της το χρωστάνε!

Όμως, πώς γίνεται, κύριοι της Διοίκησης, άνθρωποι κατά τ’ άλλα ευφυείς, να μη βλέπετε αυτό που ο κοινός νους αντιλαμβάνεται με την πρώτη ματιά; Ότι δηλαδή η συμφωνία που νομιμοποιείτε δεν είναι συμφωνία, αλλά συμφορά. Κι επιμένετε πως πρόκειται για μια συμφέρουσα συμφωνία.

Αλλά, όταν η συμφορά συμφέρει –λέει ο Ελύτης– λογάριαζέ την για πόρνη.

Και μη σπεύσετε να πείτε, κύριοι, ότι η λέξη συμφορά είναι υπερβολική.

Όταν οι εργαζόμενοι και τα νοικοκυριά θα πληρώσουν τα καύσιμα στη μαύρη αγορά των μονοπωλίων.

Όταν αποδυναμώνεται η εθνική οικονομία.

Όταν, με τη συμφωνία, προσφέρεται στον Λάτση η δυνατότητα συμμετοχής στην έρευνα και στην εξόρυξη.

Όταν χαρίζεται ένα δίκτυο 1550 πρατηρίων.

Αλλά, κύριοι, αυτά για σας είναι φαίνεται ψιλά γράμματα.

Για σας που φύγατε σαν κλέφτες από την Αμαλίας. Που μετά την υπογραφή, πανικόβλητοι, φυγαδευτήκατε από τα υπόγεια του Πύργου. Που δεν τολμήσατε να αντιμετωπίσετε καταπρόσωπο εμάς τους εργαζόμενους. Για να μας πείτε ότι οι δικοί σας αριθμοί για τις «φούσκες» του μάνατζμεντ είναι ανώτεροι από τη δική μας απλή αριθμητική που αποδεικνύει ότι με το «καλημέρα σας» ο Λάτσης βρίσκεται με 35%!

Για σας που καλέσατε τους Διευθυντές των Κλάδων να υπογράψουν προκατασκευασμένες εισηγήσεις.

Για σας που δεν έχετε το ηθικό ανάστημα ούτε το βάρος της υπογραφής σας να σηκώσετε.

Όταν όμως, κύριοι, τα πετρέλαια του Αιγαίου «πνιγούν» μέσα στα πολυεθνικά και off shore χαρτοφυλάκια, δεν είναι απλώς συμφορά. Είναι ΕΘΝΙΚΉ ΣΥΜΦΟΡΆ!

Και γι αυτή τη συμφορά δεν έχετε κανένα ελαφρυντικό, κύριοι της Διοίκησης.

Και οι μεν Κλαδάρχες δεν φταίγατε οι ίδιοι. Τόσοι είσαστε.

Εσείς όμως, (εκτός του μέλους Βασίλη Νικήτα, εκπροσώπου των εργαζομένων, που κατέθεσε ένσταση για παράνομη σύγκλιση του Δ.Σ.) οι κάτωθι υπογεγραμμένοι κύριοι του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.:

Γεώργιος Μωραΐτης, Πρόεδρος Δ.Σ.
Αθανάσιος Καραχάλιος, Διευθύνων Σύμβουλος
Γεώργιος Χαλβατζόγλου, Εντεταλμένος Σύμβουλος
Νικόλαος Μαδεμλής, Μέλος
Παύλος Νικολαΐδης, Μέλος
Ελένη Σαργιάνου, Μέλος
Φοίβος Ιατρέλλης, Μέλος
Δημήτριος Δεληγιάννης, Μέλος – εκπρόσωπος των εργαζομένων
Ανδρέας Βρανάς, Μέλος – εκπρόσωπος των μετόχων της μειοψηφίας
Ιάσων Στράτος, Μέλος – εκπρόσωπος των μετόχων της μειοψηφίας

το μόνο που μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας στον τόπο και στους εργαζόμενους, αλλά και στον εαυτό σας, είναι να παραιτηθείτε. Επειδή το «μαγαζί» δεν είναι προσωπική σας περιουσία. Ούτε δική σας ούτε των πολιτικών σας προϊσταμένων. Οφείλετε, τουλάχιστον αυτό, να το αντιληφθείτε.

 • Καλούμε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε εγρήγορση.
 • Καλούμε τα διευθυντικά στελέχη της Εταιρείας να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συμπορευτούν μαζί μας.
 • Καλούμε τον κ. Χριστοδουλάκη, τον κ. Τσοχατζόπουλο, την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό της χώρας να ακυρώσουν αυτήν την επιζήμια για το έθνος συμφωνία.
 • Καλούμε τον Ελληνικό Λαό να μην επιτρέψει αυτό το ξεπούλημα.

Συναδελφικά, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  

Θωμάς Δούρος   

  O Γεν. Γραμματέας

  Νίκος Σκλαβούνος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr