ΝΕΑ/ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΕΠΕΚΟ

Ενημερωθείτε σχετικά για την σχετική επιστολή

...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δείτε την ανακοίνωση συμπαράστασης της ΠΟΕΠΔΧΒ στους πληγέντες Κεφαλονιάς - Ιθάκης καθώς και τα υλικά αγαθά άμεσης ανάγκης προς συγκέντρωση. ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δείτε την ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής ΠΟΕΠΔΧΒ, 03/02/2014, για τα αποτελέσματα αρχαιρεσιών ΠΟΕΠΔΧΒ για το διοικητικό συμβούλιο και την εξελεκτική επιτροπή εδώ.

Σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. του ΕΤΕΑΠΕΠ θα διεξάγει συνάντηση - ενημέρωση για συνταξιούχους και εργαζόμενους την Τετάρτη 11/12/2013 και ώρα 17:30 στο Ξενοδοχείο Titania (Πανεπιστημίου 52, Τ.Κ. 106 78, Αθήνα - Ημιώροφος - Αίθουσα Απόλλωνας) με θέματα: Κατάσταση του Ταμείου Συντάξεις Η παρουσία όλων είναι σημαντική. ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

40 χρόνια ΠΕΠΕΚΟ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ ΑΒΕΕ
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. 2906/1974
ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ 44, 115 27 ΑΘΗΝΑ. Τηλ. 7705401, 7797119 www.pepeko.gr


Αθήνα, Ιανουάριος 2014


Αγαπητοί συνάδελφοι

Το 2014 το σωματείο μας, η ΠΕΠΕΚΟ, συμπληρώνει

40 χρόνια ζωής.

Οι αξίες που θεμελιώνουν κάθε σωματείο,

η συλλογικότητα, η αγωνιστικότητα, η αλληλεγγύη,

παραμένουν το ίδιο επίκαιρες όσο και 40 χρόνια πίσω,

όταν ιδρύθηκε η ΠΕΠΕΚΟ.


Ας πάρουμε ώθηση από το παρελθόν,

για να πορευτούμε και στο μέλλον.

  
Συναδελφικά,

Εκ μέρους των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου

της ΠΕΠΕΚΟ.

Ανακοίνωση για το πρόγραμμα αποχωρήσεων

Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2013

Συνάδελφοι,
Καθώς πλησιάζει το τέλος του «προγράμματος αποχωρήσεων», οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας έχουν εξαπολύσει ένα μαραθώνιο εξατομικευμένης πίεσης συναδέλφων προκειμένου αυτοί να πάρουν «εθελούσια» το πακέτο κινήτρων και να φύγουν από την εταιρεία.
Τσαλαπατώντας την πολυδιαφημισμένη «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη», δεν έχουν αφήσει ούτε καν τους συναδέλφους με αποδεδειγμένα τεράστια οικογενειακά ή ατομικά προβλήματα υγείας κ.α. Ας μην επαίρονται λοιπόν για κοινωνική ευαισθησία αυτοί που ισχυρίζονται ότι ξαφνικά αύριο, σε έναν Όμιλο 4.000 εργαζομένων, δεν θα υπάρχει ούτε μία θέση εργασίας για αυτούς…

Μοναδικό «όραμα» της διοίκησης του Ομίλου έχει απομείνει η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, η εργολαβοποίηση και το outsourcing. Όμως με εξαίρεση τα κέρδη των εργολάβων, αυτό το μοντέλο δεν μπορεί να εγγυηθεί απολύτως τίποτα, ούτε καν την περίφημη «βιωσιμότητα», όπως μας απέδειξε εντός Ομίλου το μοντέλο υψηλής εργολαβοποίησης της BP…. Η εργοδοσία ξεχνάει εύκολα, όταν την βολεύει.
Έτσι ξέχασε τους αρχικούς ύμνους για τους ανθρώπους και την κουλτούρα της BP και στα 4 χρόνια που μεσολάβησαν, κοντεύει να μην αφήσει εργαζόμενο της ούτε για δείγμα…
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μετά από λίγο καιρό, όταν η εκχώρηση στους εργολάβους κρίσιμων δραστηριοτήτων του Ομίλου θα χτυπήσει σε νέα ξέρα (και επιχειρηματικές εξαρτήσεις), η εταιρεία θα ρίξει εκ νέου τις ζημιές στην πλάτη των εργαζόμενων της.

Καλούμε στις παρούσες δύσκολες συνθήκες όλους τους συναδέλφους να επιδείξουν σθένος και αντοχή και επιβεβαιώνουμε την δεδηλωμένη θέση μας ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία απόλυση.

...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΟ & ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤO NEO «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»

Αθήνα 30/10/2013

Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του Ομίλου ΕΛΠΕ, ύστερα από την παρουσίαση του προγράμματος «Οικειοθελούς» Αποχώρησης Εργαζομένων, προχώρησε από την Παρασκευή 25/10 στην τακτική της πίεσης και του εκφοβισμού.

Να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη της Διοίκησης υπενθυμίζοντας της, ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων των ΕΣΣΕ καθώς και σε μετέπειτα συναντήσεις, που ζήτησαν τα Σωματεία για τις εξελίξεις στην εμπορία, δεσμεύτηκαν, ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας.

Δεσμεύτηκαν, ότι αν χρειαστεί να γίνουν περικοπές στο προσωπικό, αυτές θα πραγματοποιηθούν μέσω του προγράμματος «Εθελούσιας Αποχώρησης» και οι κενές θέσεις που θα προκύψουν θα καλυφθούν από συνάδελφους με μόνιμη σχέση εργασίας και όχι μέσα από την εργολαβοποίηση.

Να θυμίσουμε σ’αυτούς που μιλάνε στο όνομα της κρίσης ότι τα δύο Σωματεία θέλοντας να συμβάλουμε στην επιβίωση των εταιριών μας, σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία για τον Όμιλο, καταλήξαμε μετά από διαπραγματεύσεις σε συμφωνία για μειώσεις που έφτασαν μεσοσταθμικά το 20% για την ΕΚΟ και 10% αντίστοιχα για την ΕΚ, συνυπολογίζοντας και τα λεγόμενα της διοίκησης, ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας, όπως είχε επανειλημμένα δεσμευτεί.

...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανακοίνωση για γενική συνέλευση εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία Αμαρουσίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΕΥΑΕ


10/09/13

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Καλείστε την Πέμπτη 12/09/13 και ώρα 16:00 στο Εστιατόριο των Κεντρικών Γραφείων στο Μαρούσι, σε Γενική Συνέλευση με θέμα την εκλογή ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, καθώς και την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής που θα διεξάγει τις Εκλογές της ΕΥΑΕ Αμαρουσίου.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση έχουν όλοι οι εργαζόμενοι των Κεντρικών Γραφείων στα ΕΛΠΕ, ΕΚΟ & ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ.

Η Εφορευτική Επιτροπή που θα προκύψει θα σας ενημερώσει με ανακοίνωσή της για την ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής των εκλογών, καθώς επίσης και για την ημερομηνία υποβολής των υποψηφιοτήτων.

...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ | ΠΕΠΕΚΟ

Κατασκευή & Φιλοξενία: komvos.gr